Maliny, strieborná tequila, na vrch kávová espuma: Vyskúšajte výnimočný drink Hombre
Jednou z hlavných zložiek drinku Hombre je francúzsky likér Chambord. Ešte ste o ňom nepočuli? Chuť čiernych malín, madagaskarskej vanilky, citrusových šúp máčaných v koňaku a osladených medom si veľmi rýchlo zamilujete. Keď tieto plné, výrazné sladkasté tóny prepojíte s čistou chuťou tequily a príjemnou horkosťou espumy z espressa, rodí sa vám v šejkri veľký nápoj. Vyskúšajte si pripraviť koktail Hombre i vy. Ako na to?
Čo potrebujeme na drink Hombre:
- 4 cl striebornej tequily
- 2 cl malinového likéru Chambord
- 2 cl domáceho ríbezľového sirupu
- 1 cl limetkovej šťavy
- kávová espuma zo sifónovej fľaše (espresso, citrónová šťava, želatína, cukor)
- ľad
- shaker
- sifónovú fľašu
- maliny na ozdobenie
- pohár coupette
Ako pripraviť drink Hombre:
- Začneme prípravou kávovej espumy, teda nadýchanej peny. V sifónovej fľaši si zmiešame espresso, citrónovú šťavu, želatínu a cukor, takto pripravenú espumu skladujeme v chladničke.
- Do vychladeného šejkra pridáme striebornú tequilu, výborná je napríklad značka Patron, malinový likér Chambord, domáci ríbezľový sirup, limetkovú šťavu a ľad. Všetko spolu dôkladne vyšejkujeme.
- Obsah zo šejkra cez sitko opatrne nalejeme do zachladeného pohára, miešaný nápoj výborné vyzerá v pohároch coupette.
- Na vrch drinku nanesieme kávovú espumu zo sifónovej fľaše, ozdobíme malinami a môžeme podávať. Na zdravie!
Peter Jurko: Chuť malín je neuveriteľne plná, jedinečná a hravá. V drinku Hombre sme ju vystavali na veľmi zábavnom likéri Chambord – čierne maliny, vanilka, citrusové šupky macerované v koňaku a dochutené medom. Aby nápoj poriadne nakopol a osviežil aj počas horúcich letných dní, chuť sme zjemnili a vyvážili dvomi zložkami: striebornou tequilou a kávovou espumou. Ríbezľový sirup pridáva koktailu ešte trošku požadovanej kyslosti. Spoločne tak vytvárajú neuveriteľne pestrú, no zároveň harmonickú kombináciu chutí. Najmä kvôli takýmto drinkom sa vždy teším na koktailovú sezónu.
Recept vymyslel a pripravil Peter Jurko z Gastrovia Group.
Viac nájdete na GASTROVIA store.
Text: Tomáš Turek
Foto: Tomáš Turek