Elita slovenských šéfkuchárov v silnom zastúpení na The Best Chef Awards 2025

 Elita slovenských šéfkuchárov v silnom zastúpení na The Best Chef Awards 2025

| Foto TBCHA

Súťaž The Best Chef Awards je prestížna celosvetová udalosť, ktorá sa tento rok konala v Miláne. Talianske mesto bolo vybrané pre svoje kulinárske dedičstvo a prepojenie s inováciámi, kde sa odráža prepojenie tradície ale aj avantgarného menu. Hodnotenie má za cieľom poukázať na talent, zručnosť a nadanie svetových šéfkuchárov, ktorých hodnotia iní profesionáli.

Hodnotenie šéfkuchárov 

V rámci voliacej komisie sa nachádza až 972 online voličov, pričom 572 je z radov šéfkuchárov a 400 sú odborníci z radov profesionálov, medzi ktorými sa nachádzajú aj gastrožurnalisti. Každý môže hlasovať len raz a šéfkuchári nesmú hlasovať za seba.

V rámci hodnotenia sa udeľujú nožíky, ktorí získajú aspoň 20% z maximálne možného počtu v hodnotení. “One Knife” je kategória, ktorá má úrveň hodnú uznania nazvanú “Excellent”, “Two Knives” s počtom percent nad 40% je známa ako “World Class” a “Three Knives” spája vízium, majstrovstvo a kreativitu, ktorú predstavuje slovné spojenie “The Best”.

 

Tento rok sa kategóriu s jedným nožíkom, teda Excellent  podarilo získať až 4 Slovákom.

 

Kto získal ocenenie?

Lukáš Heuser z reštaurácie ORIGIN ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Zo Švajčiarska päať na Slovensko. Lukáš je známy svojim inovatívnym prístupom k vareniu. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

 

 

 Daniel Tilinger z ECK ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Daniel Tilinger
Tvrdá práca i precíznosť. I tou je známy šéfkuchár Daniel Tilinger. Jeho reštaurácia ECK je od začiatku na špičke slovenskej gastronómie.  ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

 

 

Jirka Zajíček reštaurácia ARTE ocenený One Knife na The Best Chef Awards

 

Zajíček Arte
V Kaštiel Pálffy kraľuje šéfkuchár Jirka Zajíček v reštaurácii ARTE.  Foto: Dominika Noskovičová

 

Jozef Breza z Gašperovho Mlynu ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Jozef Breza Gastronomy Slovakia 2023
Aj po Tatrami sa tešia z ocenenia. Jozef Breza z Gašperovho Mlynu kladie dôraz na udržateľnosť a zerowaste prístup k vareniu. Foto: Gašperov Mlyn

 

 

Viac informácii: https://thebestchefawards.com/events/the-best-chef-2025/

 

Text: redakcia Kavickari.sk

Foto: archív

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články