Elita slovenských šéfkuchárov v silnom zastúpení na The Best Chef Awards 2025

| Foto TBCHA
Súťaž The Best Chef Awards je prestížna celosvetová udalosť, ktorá sa tento rok konala v Miláne. Talianske mesto bolo vybrané pre svoje kulinárske dedičstvo a prepojenie s inováciámi, kde sa odráža prepojenie tradície ale aj avantgarného menu. Hodnotenie má za cieľom poukázať na talent, zručnosť a nadanie svetových šéfkuchárov, ktorých hodnotia iní profesionáli.
Hodnotenie šéfkuchárov
V rámci voliacej komisie sa nachádza až 972 online voličov, pričom 572 je z radov šéfkuchárov a 400 sú odborníci z radov profesionálov, medzi ktorými sa nachádzajú aj gastrožurnalisti. Každý môže hlasovať len raz a šéfkuchári nesmú hlasovať za seba.
V rámci hodnotenia sa udeľujú nožíky, ktorí získajú aspoň 20% z maximálne možného počtu v hodnotení. “One Knife” je kategória, ktorá má úrveň hodnú uznania nazvanú “Excellent”, “Two Knives” s počtom percent nad 40% je známa ako “World Class” a “Three Knives” spája vízium, majstrovstvo a kreativitu, ktorú predstavuje slovné spojenie “The Best”.
Tento rok sa kategóriu s jedným nožíkom, teda Excellent podarilo získať až 4 Slovákom.
Kto získal ocenenie?
Lukáš Heuser z reštaurácie ORIGIN ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Daniel Tilinger z ECK ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Jirka Zajíček reštaurácia ARTE ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Jozef Breza z Gašperovho Mlynu ocenený One Knife na The Best Chef Awards

Viac informácii: https://thebestchefawards.com/events/the-best-chef-2025/
Text: redakcia Kavickari.sk
Foto: archív