Bratislava privíta Dinner of the Year by Gault&Millau

 Bratislava privíta Dinner of the Year by Gault&Millau

| GM

Dinner of  the Year by Gault&Millau. Výnimočný gastronomický večer, aký Slovensko ešte nezažilo, prichádza do Bratislavy. Traja top šéfkuchári z Česka, Slovenska a Maďarska vytvoria spoločné degustačné menu len pre 60 hostí. Medzinárodný sprievodca Gault&Millau týmto eventom odštartuje novú éru fine diningu v regióne.

Daniel Tilinger
ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

Tri šéfkuchárske osobnosti, jeden nezabudnuteľný večer. Aj to je Dinner of the Year

Bratislava sa v nedeľu 9. novembra 2025 stane dejiskom jedinečného podujatia Dinner of the Year, ktoré po prvý raz na Slovensku usporiada Gault&Millau. Hostiteľom bude prestížny Radisson Blu Carlton Hotel.

Degustačné menu pripraví trojica výnimočných šéfkuchárov: Jan Knedla z Česka (Restaurant Papilio), Daniel Tilinger zo Slovenska (ECK Restaurant) a Kornél Kaszás z Maďarska (Babel Budapest). Dvaja z nich sú čerstvými držiteľmi titulu Chef of the Year by Gault&Millau 2025, tretí zasa Great Chef of Tomorrow.

Gault&Millau 2025
Gault&Millau sa vďaka jednému vydavateľovi tento rok odovzdávalo v troch krajinách, ktoré sa spoja symbolicky počas jedného večera v Bratislave. A ako by to mohlo byť lepšie ak nie večerou? Foto: Simona Budinská

Jedinečné pokrmy počas večera Dinner of the Year by Gault&Millau budú sprevádzať vína aj nealko koktaily z Mirror Baru, jedného z najlepších barov sveta, a večer otvorí welcome drink – pohár šampanského.

O drinky a welcome drink v podobe šampanskeho sa postará Mirror bar. | Foto: Dominika Noskovičová

Fine dining spájajúci tri krajiny

„Táto večera v tomto prevedení sa uskutoční len raz. Vďaka spojeniu troch špičkových kuchýň a nádhernému prostrediu Carltonu pôjde o neopakovateľný zážitok,“ hovorí Miroslav Lekeš, CEO Gault&Millau pre Česko, Slovensko a Maďarsko. Podľa neho menu zrkadlí silu gastronómie strednej Európy.

„Zameriame sa na lokálne suroviny, ktoré chceme ukázať v tom najlepšom svetle. Bude to večer plný prekvapení – pre nás aj pre hostí,“ dodáva Daniel Tilinger.

Daniel Tilinger
Víťaz niekoľkých šéfkuchárskych ocenení a najmä šéfkuchár jedinej štvorhviezdičkovej reštaurácie podľa Gault&Millau na Slovensku, Daniel Tilinger, sa chce zamerať na podvihnutie lokálnych surovín.ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

Vstupenky na Dinner of the Year sú už dostupné online.

Gault&Millau rozbieha nové gastronomické projekty

Dinner of the Year je jedným z prvých eventov, ktoré Gault&Millau organizuje v rámci svojho nového pôsobenia na Slovensku. Po vydaní sprievodcu v júni 2025 značka podporuje domácu gastronómiu prostredníctvom spoluprác s Bocuse d’Or, Gastrolove a pripravuje ďalšie podujatia. jednou z nich je aj unikátna večera Dinner of the Year by Gault&Millau.

V roku 2026 plánuje aj veľký gastronomický event pre verejnosť spájajúci Česko a Slovensko – tentoraz v Brne. Na jar sa chystá aj nový hotelový sprievodca a ďalšie vydanie gastronomického bedekra.

Profily šéfkuchárov

Jan Knedla (Papilio, Česko)

Držiteľ 4 čiapiek od Gault&Millau má za sebou mnohoročné skúsenosti zo zahraničia. Momentálne vedie reštauráciu vo Vysokom Újezdě, Papilio. | Foto: archív šéfkuchára

Šéfkuchár reštaurácie Papilio vo Vysokom Újezdě, ocenenej 17 bodmi a štyrmi čiapkami Gault&Millau. Pracoval v Škótsku, Taliansku, Británii i Hongkongu a pôsobil pod vedením legendárneho Joëla Robuchona. V súčasnosti sa zameriava na sezónne suroviny a moderné techniky s rešpektom k prírode.

Daniel Tilinger (ECK, Slovensko)

Dôraz na detail, precíznosť a absolútna profesionalita. To je tajomstvo fungovania špičkovej kuchyne v ECK pod vedením Daniela Tilingera. | Foto: Rudolf Sladkovský

Zakladateľ a šéfkuchár reštaurácie ECK na Devíne, ktorá získala 18 bodov a štyri čiapky – najvyššie hodnotenie na Slovensku. Svoje skúsenosti zbieral v hoteloch Kempinski, u Gordona Ramsayho v Londýne či v rakúskom Ikaruse. Jeho kuchyňa stavia na hravom spracovaní slovenských surovín v modernom prevedení.

Kornél Kaszás (Babel Budapest, Maďarsko)

Kornél Kaszás
Kornél Kaszás je rovnako ako jeho kolegovia z degustačnej večere držiteľom 4 čiapok od bedekra Gault&Millau a rovnako aj držiteľom ocenenia Great Chef of Tomorrow. | Foto: archív šéfkuchára

Po pandémii znovu otvoril Babel Budapest a pretvoril ho na progresívnu reštauráciu so škandinávskym rukopisom. Získal 17 bodov a štyri čiapky Gault&Millau a titul Great Chef of Tomorrow. Jeho štýl je odvážny, čistý a sústredený na podstatu suroviny.

 

O Gault&Millau: Ikona modernej gastronómie

Francúzsky sprievodca Gault&Millau, založený v 60. rokoch novinármi Henri Gaultom a Christianom Millauom, sa preslávil systémom hodnotenia kuchárskych čiapok a bodov. Definoval princípy „Nouvelle Cuisine“ a stal sa synonymom objavovania kulinárskych talentov, ako bol Joël Robuchon. Dnes pôsobí vo viac ako 15 krajinách, vrátane Slovenska, Česka a Maďarska.

Gault&Millau bedeker
Bedeker Gault&Millau je na Slovensku od júna tohto roku. Ocenenie najlepším reštauráciám odovzdáva formou tabule. Počet kuchárskych čiapok na nej odkazuje aj na výsledok v bedekri. Maximálny počet čiapok na Slovensku dosiahla reštaurácia ECK. | Foto: Dominika Noskovičová

O Radisson Blu Carlton – elegancia v srdci Bratislavy

Historický hotel Radisson Blu Carlton patrí medzi najprestížnejšie adresy v Bratislave. Po rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2001 ponúka luxusné ubytovanie, špičkovú gastronómiu a výnimočné priestory pre podujatia. Nachádza sa v centre mesta pri Dunaji – tam, kde sa tradícia stretáva s moderným komfortom.

 

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť tu: Diner of the Year by Gault&Millau 

 

Text: Simona Budinská

Foto: Dominika Noskovičová, Rudolf Sladkovský, Simona Budinská, archív šéfkuchárov a Gault&Millau (GM)

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články