Bratislava privíta Dinner of the Year by Gault&Millau

| GM
Dinner of the Year by Gault&Millau. Výnimočný gastronomický večer, aký Slovensko ešte nezažilo, prichádza do Bratislavy. Traja top šéfkuchári z Česka, Slovenska a Maďarska vytvoria spoločné degustačné menu len pre 60 hostí. Medzinárodný sprievodca Gault&Millau týmto eventom odštartuje novú éru fine diningu v regióne.

Tri šéfkuchárske osobnosti, jeden nezabudnuteľný večer. Aj to je Dinner of the Year
Bratislava sa v nedeľu 9. novembra 2025 stane dejiskom jedinečného podujatia Dinner of the Year, ktoré po prvý raz na Slovensku usporiada Gault&Millau. Hostiteľom bude prestížny Radisson Blu Carlton Hotel.
Degustačné menu pripraví trojica výnimočných šéfkuchárov: Jan Knedla z Česka (Restaurant Papilio), Daniel Tilinger zo Slovenska (ECK Restaurant) a Kornél Kaszás z Maďarska (Babel Budapest). Dvaja z nich sú čerstvými držiteľmi titulu Chef of the Year by Gault&Millau 2025, tretí zasa Great Chef of Tomorrow.

Jedinečné pokrmy počas večera Dinner of the Year by Gault&Millau budú sprevádzať vína aj nealko koktaily z Mirror Baru, jedného z najlepších barov sveta, a večer otvorí welcome drink – pohár šampanského.

Fine dining spájajúci tri krajiny
„Táto večera v tomto prevedení sa uskutoční len raz. Vďaka spojeniu troch špičkových kuchýň a nádhernému prostrediu Carltonu pôjde o neopakovateľný zážitok,“ hovorí Miroslav Lekeš, CEO Gault&Millau pre Česko, Slovensko a Maďarsko. Podľa neho menu zrkadlí silu gastronómie strednej Európy.
„Zameriame sa na lokálne suroviny, ktoré chceme ukázať v tom najlepšom svetle. Bude to večer plný prekvapení – pre nás aj pre hostí,“ dodáva Daniel Tilinger.

Vstupenky na Dinner of the Year sú už dostupné online.
Gault&Millau rozbieha nové gastronomické projekty
Dinner of the Year je jedným z prvých eventov, ktoré Gault&Millau organizuje v rámci svojho nového pôsobenia na Slovensku. Po vydaní sprievodcu v júni 2025 značka podporuje domácu gastronómiu prostredníctvom spoluprác s Bocuse d’Or, Gastrolove a pripravuje ďalšie podujatia. jednou z nich je aj unikátna večera Dinner of the Year by Gault&Millau.
V roku 2026 plánuje aj veľký gastronomický event pre verejnosť spájajúci Česko a Slovensko – tentoraz v Brne. Na jar sa chystá aj nový hotelový sprievodca a ďalšie vydanie gastronomického bedekra.
Profily šéfkuchárov
Jan Knedla (Papilio, Česko)

Šéfkuchár reštaurácie Papilio vo Vysokom Újezdě, ocenenej 17 bodmi a štyrmi čiapkami Gault&Millau. Pracoval v Škótsku, Taliansku, Británii i Hongkongu a pôsobil pod vedením legendárneho Joëla Robuchona. V súčasnosti sa zameriava na sezónne suroviny a moderné techniky s rešpektom k prírode.
Daniel Tilinger (ECK, Slovensko)

Zakladateľ a šéfkuchár reštaurácie ECK na Devíne, ktorá získala 18 bodov a štyri čiapky – najvyššie hodnotenie na Slovensku. Svoje skúsenosti zbieral v hoteloch Kempinski, u Gordona Ramsayho v Londýne či v rakúskom Ikaruse. Jeho kuchyňa stavia na hravom spracovaní slovenských surovín v modernom prevedení.
Kornél Kaszás (Babel Budapest, Maďarsko)

Po pandémii znovu otvoril Babel Budapest a pretvoril ho na progresívnu reštauráciu so škandinávskym rukopisom. Získal 17 bodov a štyri čiapky Gault&Millau a titul Great Chef of Tomorrow. Jeho štýl je odvážny, čistý a sústredený na podstatu suroviny.
O Gault&Millau: Ikona modernej gastronómie
Francúzsky sprievodca Gault&Millau, založený v 60. rokoch novinármi Henri Gaultom a Christianom Millauom, sa preslávil systémom hodnotenia kuchárskych čiapok a bodov. Definoval princípy „Nouvelle Cuisine“ a stal sa synonymom objavovania kulinárskych talentov, ako bol Joël Robuchon. Dnes pôsobí vo viac ako 15 krajinách, vrátane Slovenska, Česka a Maďarska.

O Radisson Blu Carlton – elegancia v srdci Bratislavy
Historický hotel Radisson Blu Carlton patrí medzi najprestížnejšie adresy v Bratislave. Po rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2001 ponúka luxusné ubytovanie, špičkovú gastronómiu a výnimočné priestory pre podujatia. Nachádza sa v centre mesta pri Dunaji – tam, kde sa tradícia stretáva s moderným komfortom.
Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť tu: Diner of the Year by Gault&Millau
Text: Simona Budinská
Foto: Dominika Noskovičová, Rudolf Sladkovský, Simona Budinská, archív šéfkuchárov a Gault&Millau (GM)
