Advent slovenských cukrárov – aké sú ich vianočné dezerty?

 Advent slovenských cukrárov – aké sú ich vianočné dezerty?

Biele, červené, zlaté, či ružové. Najmä nech sú sladké tie naše Vianoce, no nie? Ako sa na advent pripravili slovenskí cukrári a čo za posledné dni odprezentovali svojim fanúšikom? Pripravili sme pre vás seriál toho najlepšieho, čo slovenská cukrárska scéna ponúka tieto Vianoce. A že je z čoho vyberať! Prelistujte si s nami krásne fotografie, prečítajte si o pozadí príprav dezertov a predstavte si dokonalé chute pri vianočnom stromčeku. Ponuka vianočných koláčikov je obmedzená, tak neváhajte s objednávaním.

 

WERACAKES, Malacky

Originálna cukrárka zo Záhoria je známa predovšetkým svojimi tortami a neskutočne realistickými modeláciami, ktoré učí dokonca aj na kurzoch pod názvom “Škola modelovania“. Aké Vianoce chystá Wera Diviaková z WERACAKES, čo pre ňu znamenajú a aké vianočné dezerty si nachystala pre svojich klientov?

Vianoce sú už od detstva mojimi najobľúbenejšími sviatkami v roku. Teším sa na nich rok čo rok ako malé dieťa. A čo pre mňa znamenajú? Radosť mojich detí a mojich blízkych. Ďalej ten úžasný pokoj, keď sa konečne nikto nikam nenáhli, užíva si rodinné chvíle plné pohody a hlavne v dobrej nálade. No a čo ešte? Predsa rozprávky pod dekou a koláčiky. Kopu rozprávok a ešte väčšiu kopu koláčikov.

Našu tohtoročnú vianočnú ponuku som mala v hlave už dlhšie, kým som vyskladala koláčik za koláčikom tak, aby si každý našiel na sviatočnom stole niečo, pričom nezaváha a hneď to bude musieť ochutnať. Taktiež som samozrejme brala do úvahy aj fakt, aby koláčiky vydržali počas sviatkov rovnako čerstvé, ako keď po prvýkrát otvoríte krabicu. Na svoje si prídu aj milovníci suchej klasiky vo forme lineckého pečiva, či mojich obľúbených vanilkových  rožtekov na raňajky ku čajíku. No krabička pozostáva najmä z “mokrejších” dobrôt.

weracakes vianočná ponuka
Suchá klasika, ale i “mokrejšie” dobroty. Aj taká je vianočná ponuka dezertov známej cukrárky z Malaciek.
Milovníci kvalitnej čokolády si vychutnajú náš originálny kofilový tart, či brownie so slaným karamelom. V ponuke nesmú chýbať ani oriešky a kokos v chutných tartaletkách, pistácie v lahodných laskonkách a zo “zákusko- koláčikov” ľahučké karamelové veterníky s praženými lieskovcami, či šťavnatý punčák. A ten, na ktorý som najviac hrdá, nakoľko je to náš nový a jedinečný koláčik s výstižným názvom – Mangový obláčik. Ten zožal veľký úspech aj u našich zákazníkov.
mangový obláčik wera cakes vianočná ponuka
Nový koláčik “Mangový obláčik” zožal u zákazníkov Wery veľký úspech. Nechýba ani vo vianočnej ponuke.
slovensko-salkakavy-prisalkekavy-kavickari-kava-kolace-pinchofsweet

Pinch of Sweet z Nitry: Sladké bezlepkové kráľovstvo

Čítať viac >

Vianočná krabička v mojom sladkom podaní bude tento rok obsahovať:

Klasické suché pečivo – jemné linecké koláčiky a voňavučké vanilkové rožky
Klasické tartaletky v 2 príchutiach – kokosové a lieskovo-orieškové
Spešl tartaletky a la kofila
Mini veterníčky s chrumkavými lieskovcami a kopou karamelu
Extračokoládové brownies oliate slaným karamelom
Lahodné pistáciové laskonky
Šťavnaté punčákové kocky
Mangovo marakujový obláčik

V ponuke sú pripravené 2 veľkosti.

Veľká krabička – obsahuje 500g (cca 32ks) suchých koláčikov a 40ks ostatných dobrôt, cena je 79€
Menšia krabička – obsahuje 250g (cca 16ks) suchých koláčikov a 20ks ostatných dobrôt, cena je 39€.

Počet krabičiek je limitovaný a objednávať môžete cez mail [email protected], či telefonicky na čísle 0918 928 084  a odber bude 22/23.12. Môj “Dedo Mráz” vám ich aj porozváža osobne, okolie Malaciek bude mať rozvoz zadarmo, Bratislava bude s príplatkom 3€.

Rebarbora, Trnava

Drobná cukrárenská dielňa z Trnavy, Rebarbora, ktorej vládne šikovná Barbora Martinusová, je obľúbená nielen v Malom Ríme. Barboru očaril Paríž a Francúzsko a snaží sa ho prenášať aj do svojej ponuky. Nevynechala ani Vianoce a pre svojich fanúšikov si nachystala vskutku originálne vianočné dezerty. Aké sú jej Vianoce?

Kde sa inšpirujem: Vianoce v mojich predstavách sú rozprávkové, zasnežené a voňavé a pekne pocukrené. To sa snažím preniesť aj do vianočných dezertov.

Tentokrát som vymyslela dve mikulášske prekvapenia. Je to balíček mikulášskych éclair, čo sú plnené dezerty z odpaľovaného cesta. Každá éclair má inú náplň a vianočný dizajn v krásnych farbách. Biela čokoláda s malinami, kokos, citrón, vaječný likér a orechové praliné. Sú to veľmi obľúbené a vyladené chute.

vianočné eclairs trnava rebarbora
Éclair vo vianočnej ponuke dezertov potešia každú štýlovú dámu, deti, ale i mlsných pánov.
Druhý mikulášsky dezert sú zasnežení snehuliaci. Je to vlastne ľahučká kokosová ganache s marakujovo-ananásovým “bruškom”. Je to krásny a veľmi chutný dezert vypracovaný do detailov. Verím, že každého obdarovaného poteší.
Mikulášsky dezert rebarbora
Zasnežení Mikulášikovia sú vlastne ľahučká kokosová ganache s marakujovo-ananásovým “bruškom”.

Tento rok som sa rozhodla a trošku i inšpirovala francúzskou tradíciou prípravy vianočných dezertov “polienok”, ktoré sa aj pôvodne dekorovali ako drevené polienka s rôznymi ozdôbkami. Preto som zaradila tradičnú vianočnú roládu v tvare naozajstného polienka.
V dnešnej dobe sa však pôvodný klasický dizajn “polienka” mení na veľmi moderné sofistikované dezerty. A preto aj my máme v ponuke ešte dve modernejšie verzie vianočného “polienka”. Moja srdcovka je však zasnežená zimná dedinka, ktorá bude dokonalá na každom vianočnom stole. Je to vlastne chocolate mousse, ktorý v sebe skrýva ešte ďalšie zaujímavé chute.

Samozrejme sme si pripravili i “klasiku”, a to zmes vianočného pečiva. Je to zmes mojich aj rodinných receptov mojej mamičky a babičky, bez ktorých si Vianoce neviem predstaviť  spoločne s novšími vecami, ktoré stále objavujem a pridávam.  Všetky druhy prešli mojim dôkladným testovaním a chutia skvele. Sú plné kvalitných surovín, medu, mandlí, orechov, karamelu a masla. V tohtoročnej ponuke máme:

Vanilkovo-vanilkové rožteky mojej babičky
Ražné medovníčky linecké koláčiky so šípkovým džemom
Medovú roládu so slivkovým džemom a orechmi
Bratislavské orechové rožteky
Citrónové Madeleine s čajom Earl Grey
Chrumkavé karamelové Florentínky s mandľami
Domáce kandizované pomaranče namočené v tmavej čokoláde (v bio kvalite)
Mandľovo-malinové Financiers (finančníky)

Cena krabičky v štandardnom balení je 24,90 €. V prípade záujmu vám vieme poskytnúť aj krásne luxusné balenie v rozprávkových krabičkách. Objednávať môžete cez sociálne siete Rebarbora-facebook, či Instagram, alebo na telefónnom čísle 0911 717 594. Termín odberu je 23.12. 2021

Pinch Of Sweet, Nitra

Začalo sa to venčením psov, kedy sa projektantka v IT sektore a zmrzlinárka študujúca publisticiku vo Viedni, stretli. Tímea Cseriová a Nina Braun spolu vytvorili ikonickú výrobňu bezlepkových koláčov Pinch Of Sweet, známu nielen v Nitre, ale aj v širokom okolí. Na čo si priateľky i kolegyne zaspomínali, čo obsahuje ich vianočná krabička dezertov a ako si ju môžete objednať? 

Vianoce sú pre nás sviatkom pokoja a mieru, obdobím, kedy sa vraciame do detstva a k zásterám našich babičiek. K tej vôni vanilky, kakaa a škorice, do malých kuchyniek, kde vládlo veľa lásky. To si uchovávame v srdci dodnes. Lebo i vďaka našim babičkám funguje naše bezlepkové kráľovstvo v srdci Nitry. Náhody skrátka neexistujú a náš osud sa možno už v detstve zapísal do hviezd niekde pri pečení vianočných dezertov.

vianočné dezerty Pinch of sweet
Pinch Of Sweet sú preslávené palacinkovými tortami, ktoré sú samozrejme bezlepkové a je možnosť aj ich bezlaktózovej verzie.

Pri vymýšľaní vianočnej ponuky dezertov sme vôbec neriešili, čo je in vo svete, skôr sme sa snažili reflektovať požiadavky našich zákazníkov a do ponuky sme skombinovali obľúbené stálice alebo novinky vo vianočných príchutiach. Na Vianoce rady vymýšľame limitované edície – ako napr. cheesecake z vaječného likéru, perníkový cheesecake, makovo-šípkový crêpe cake alebo najnovší prírastok čoko-višňa-mak cheesecake. A tiež sme sa tento rok nechali inšpirovať slovenskými tradičnými receptami – v krabičkách nechýbajú vanilkové rožky, grilážky či medovníčky. Mnohé recepty sme podedili po našich babičkách a prababičkách.

bezlepkové a bezlaktózové vianočné crincles
Vianočné dezerty si môžete podkladať podľa svojej vôle. Aj to umožňuje šikovný e-shop, ktorým cukrárky, ako jedny z mála z profesie, disponujú.

Po skúsenostiach z minulých rokov sme sa rozhodli piecť suché vianočné pečivo – samozrejme v bezlepkovej verzii alebo aj bezlaktózovej. V ponuke týchto vianočných dezertov ich máme asi 12 druhov, alebo je možné si objednať mixy v troch rôznych veľkostiach. Našich gurmánikov potešíme aj vaječnými likérmi – klasickým vanilkovým, slowtellovým, pistáciovým a tohtoročnými novinkami – kokos a mandľa.

Veľká vianočná krabička, ktorá je vyskladaná z našich menších(rozdelené názvom), obsahuje:

Vianočné koláčiky – 1300g

5x Čokoládovo-višňovo-makový cheesecake (3, 6, 7)
5x Kokosový Crêpe cake (3, 7)
5x Punčááák (3) – BEZ MLIEČNEJ BIELKOVINY
6x Perníková roláda s figovým džemom (3) – BEZ MLIEČNEJ BIELKOVINY

Vianočné tartaletky – 400g

3x Gaštanové tartaletky (3, 6, 7)
3x Pomarančovo-čokoládové tartaletky (3, 6, 7)
3x Gianduja (lieskovcové) tartaletky (3, 6, 7, 8)

Vianočné bonbóny – 600g

12ks Truffles (6, 7, 8) – čučoriedkové, malinové, pistáciové v škorici, kávové v čokoláde, raffaello, rumové guľky v kokose
4ks Profiteroliek (7, 8) – pistáciové, makovo-slivkové, vaječný likér s lieskovcovou pastou

Mix suchého vianočného pečiva – 1kg

rôzne druhy suchého pečiva z našej vianočnej ponuky

 

Cena Veľkej vianočnej krabičky je 98 €, cena menších, z ktorých pozostáva, je:

Vianočné koláčiky 49€, Vianočné tartaletky 21 €, Vianočné bonbóny 16€, Mix suchého vianočného pečiva 34 € (v ponuke i viac veľkostí)

vianočné dezerty vaječný likér
Cukrárky z Nitry si aj tento rok pre svojich klientov pripravili obľúbený vaječný likér v troch príchutiach.

Objednávky uzatvárame v magickom termíne, 12.12.2021 o 12:12. Ako aj každý rok i tento robíme rozvozy, aby sme potešili čo najviac bezlepkáčov a ich rodiny.  Trnava a Bratislava bude 21-22. december, Topoľčany, Prievidza, Trenčín a Žilina budú 21. december. Odberné miesto u všetkých miest si upresníme spolu s časom po uzávierke uzávierke vianočných objednávok. A Nitra? Tu sa na vás tešíme osobne od 21-22.12. v našom Labe na Párovskej 40. Objednávajte pohodlne priamo v e-shope na našom webe Pinch Of Sweet.

 

 

Text: Simona Budinská

Foto: archív WeraCakes, cagalovephotography a archív Pinch Of Sweet

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články