La Musica v Piešťanoch toho ukrýva viac

 La Musica v Piešťanoch toho ukrýva viac

 

 

Meno Dodo Šošoka je výrazne späté nielen so slovenskou džezovou scénou, ale aj mestom Piešťany. Práve tu, na pešej zóne, mal svoj vlastný hudobný klub – ART JAZZ GALLERY, ktorý nezanikol ani po jeho smrti. Dnes sa v jeho následníkovi, už na novom mieste, spája unikátny priestor reštaurácie, kaviarne, hudobného klubu a mestskej záhrady ukrytej pod menom La Musica na Teplickej ulici.

 

Pohodlné kreslá.

 

dolce-vita

Dolce Vita v Trhovej Hradskej

Čítať viac >

Po otvorení dverí budú vaše prvé kroky smerovať do kaviarenskej časti – mohutné historické kreslá, barový pult, na stenách zábery miestneho fotografického klubu a všade prítomné hudobné detaily.

 

 

Hneď za rohom sa nachádza podlhovastá miestnosť, ktorá počas dňa slúži ako reštaurácia, k večeru ako hudobný klub. Gaštanovohnedé stoly s kultovými „tonkami“ v rovnakej farbe sa ako chameleón dokážu podľa potrieb zmeniť na miesto, kde si môžete vychutnať obedové menu či niečo z à la carte a večer zase rozkývať boky v rytme (najmä) džezu.

 

restauracia-la-musica-piestany-interier-rezort
Hneď za rohom sa nachádza podlhovastá miestnosť, ktorá počas dňa slúži ako reštaurácia, k večeru ako hudobný klub.

 

 

Stačí urobiť tri kroky z reštaurácie a máte pocit, že ste sa ocitli v Provensálsku: divé trávy, bicykle, kvetiny, absolútne súkromie. Manažérka reštaurácie Martina Ondková nám však ukáže poklad v podobe vlastnej záhrady ukrytej priamo v areáli. „Potrpíme si na maximálnu čerstvosť surovín, a preto väčšina zeleniny pochádza priamo od nás. Rovnako, ako aj bylinky či šaláty,“ dodáva. V lete sa stoluje vonku na terase, ktorá má aj vlastnú krytú časť. Zaujímavosťou je, že počas letnej sezóny je otvorená iba táto časť podniku, v zimných mesiacoch zase funguje iba vnútorný priestor.

 

restauracia-la-musica-piestany-exterier-zahrada

 

Stačí urobiť tri kroky z reštaurácie a máte pocit, že ste sa ocitli v Provensálsku: divé trávy, bicykle, kvetiny, absolútne súkromie.

 

Pre rodiny s deťmi je v záhrade pripravený i drevený domček dotvárajúci celkovú atmosféru, ktorá nemá ďaleko od rozprávkových predstáv.

 

restauracia-la-musica-piestany-18
Priestor pre deti.

 

restauracia-la-musica-piestany-rezort-piestany-slovensko

 

Zvykne sa hovoriť, že ten, kto robí tri, štyri, viac vecí naraz, ani jednu nerobí poriadne. V La Musica to však neplatí. Funguje to tu ako v dobre zohratej džezovej kapele: hoci každý má na starosti niečo iné, výsledok je harmonický a zrazu všetko dáva zmysel.

 

restauracia-la-musica-piestany-exterier-detail-kreslo-detaily
V zimných mesiacoch zase funguje iba vnútorný priestor.

 

 

La Musica v kocke:

  • Suroviny z vlastnej záhrady
  • Priestor pre deti
  • Krytá terasa
  • Hudobné podujatia

 

restauracia-la-musica-piestany-vyklad-lamusica

 

 

Tip manažérky: Caesar šalát a domáce tagliatelle s hľuzovkovou pastou

 

martina-ondkova-bedeker (2)
Manažérka reštaurácie Martina Ondková nám však ukáže poklad v podobe vlastnej záhrady ukrytej priamo v areáli. „Potrpíme si na maximálnu čerstvosť surovín, a preto väčšina zeleniny pochádza priamo od nás. Rovnako, ako aj bylinky či šaláty,“ dodáva.

 

 

Reštauráciu La Musica nájdete aj na instagrame.

 

 

 

Text: Tomáš Turek

 

 

 

Foto a video: Tomáš Turek, Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Tomáš Turek

Nadaný, so svojským humorom. Jeho články sú skutočným pokladom a jeho rozhovory sú románom na pokračovanie. Vďaka nemu sa dokážete preniesť na miesta, o ktorých s ľahkosťou píše. A možno ostanete aj trošku hladní. To je riziko Tomášových článkov. No a ešte fotí. Parádne!

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *