Splendid Ensana Health Spa Hotel

 Splendid Ensana Health Spa Hotel

 

Keby sme napísali, že kúpeľné mestá majú nezameniteľnú atmosféru, opakovali by sme sa. Viacnásobne. Keď je však reč o Piešťanoch, nedá sa inak: skutočne majú jedinečnú atmosféru, v niektorých momentoch až neslovenskú. A to je rovnako prípad obľúbeného kúpeľného hotela Splendid Ensana Health Spa, na ktorom žiaria tri hviezdičky. Hotel zažíva v krátkom období pomerne výrazné zmeny: príchod pandémie, nové vedenie a v rámci obmedzení v cestovaní tiež zameranie sa na novú klientelu. Ako tieto náročné zmeny zvláda?

 

Splendid
Hotel Splendid Ensana Health Spa.

 

hotel-pn
Hotel zažíva v krátkom období pomerne výrazné zmeny: príchod pandémie, nové vedenie a v rámci obmedzení v cestovaní tiež zameranie sa na novú klientelu.

 

in-vino-piestany-13

In VINO v Piešťanoch: Bankár podal pomocnú ruku menším vinárstvam 

Čítať viac >

 

 

Hlavným lákadlom sa stal All Inclusive

Splendid Ensana Health Spa hotel sa nachádza na legendárnom kúpeľnom ostrove: pokojná atmosféra, stromové aleje, pramene, na skok do centra Piešťan, zaujímavá architektúra. Už pri príchode máte pocit, že sa nachádzate v modernom letovisku. Bohatá kvetinová výsadba, košaté palmy, fontána na nádvorí – to všetko vytvára príjemný dovolenkový pocit. Po ďalšom pátraní sa dozvedáme, že kúpele majú vlastné záhradné centrum, ktoré dokáže v každom ročnom období vytvoriť krásne dovolenkové prostredie.

 

piestany-splendid-1

 

Pandémia priniesla so sebou aj nové výzvy a v roku 2020 tak vznikol úplne nový All Inclusive koncept, vďaka  ktorému hotel ponúka All  Inclusive pobyt a All Inclusive kúpeľný pobyt. Pobyty sa stali okamžite hitom sezóny. Hostia využívajúci túto ponuku získajú ubytovanie, plnú penziu, občerstvenie pri bazéne, vstup do vonkajšieho i vnútorného bazéna, na piesočnatú pláž i do fitness centra, do (nielen) detských herní, ale aj animačný program pod vedením skúsených animátorov určený pre najmenších návštevníkov.

 

splendid-kupelny-hotel-piestany-1
Mini Klub pre najmenších.

 

Okrem dovolenky aj liečebné procedúry

Aký by to však bol kúpeľný hotel, keby neponúkal liečebné procedúry? V Splendide si ich môžete užiť viac ako 60 druhov. Hotelový komplex je totiž prepojený s kúpeľným centrom Balnea Health Spa, ktoré bolo zrekonštruované a rozšírené v roku 2014 a dnes je najmodernejším a najväčším centrom pre balneoterapiu a rehabilitáciu v strednej Európe. Zároveň patrí medzi najlepšie kúpeľné centrá na Slovensku. V prípade, že by ste počas svojho pobytu preferovali liečbu športom, neďaleko hotela nájdete i 9-jamkové golfové ihrisko, cyklotrasy, turistické chodníky.

 

 

splendid
Splendid Ensana Health Spa hotel sa nachádza na legendárnom kúpeľnom ostrove.

 

 

Splendid môžu ochutnať aj neubytovaní

Častým problémom býva, že si návštevníci Piešťan  myslia, že kúpele poskytujú svoje služby len ubytovaným klientom. Opak je však pravdou a v Splendide radi privítajú všetkých hostí. Pre verejnosť je otvorená reštaurácia COLONADE, ktorá je súčasťou príjemnej kaviarne s terasou, kde si počas letnej sezóny môžete vychutnať aj živú hudbu a spomínanú eleganciu a hravosť dizajnu.

 

terasa

 

 

A čo tu odporúčame ochutnať? Reštaurácia láka hostí pravým viedenským rezňom – vybrať si môžete z troch porcií: detskej, dámskej a pánskej, a tiež oblôh a šalátov. Ako dezert odporúčame ochutnať tradičnú domácu štrúdľu. Výber je skutočne kráľovský. V ponuke nájdete štrúdľu jablkovú, tvarohovú, makovú či orechovú.  Zaručene si pochutíte. Ak zvažujete dovolenku na Slovensku a túžite si skutočne oddýchnuť, hotel Splendid patriaci do hotelovej siete Ensana Health Spa Hotels v Piešťanoch je tou správnou voľbou. All Inclusive ponuka je platná do decembra 2021.

 

splendid-kupelny-hotel-piestany-23
Splendid môžu ochutnať aj neubytovaní.

 

 

Rezort Piešťany nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Tomáš Turek

 

 

Foto:  Tomáš Turek a archív Splendid Ensana Health Spa Hotel

 

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

 

 

 

 

 

logo_Slovakia_travel_SK

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Tomáš Turek

Nadaný, so svojským humorom. Jeho články sú skutočným pokladom a jeho rozhovory sú románom na pokračovanie. Vďaka nemu sa dokážete preniesť na miesta, o ktorých s ľahkosťou píše. A možno ostanete aj trošku hladní. To je riziko Tomášových článkov. No a ešte fotí. Parádne!

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *