Nové výnimky pre ubytovacie zariadenia

 Nové výnimky pre ubytovacie zariadenia

 

Podľa nariadení Vlády SR mal posledný hosť do 10. januára 2021 opustiť ubytovacie zariadenie a do 24. januára bolo zakázané prijímať ďalšie rezervácie. Koncom minulého týždňa však Úrad verejného zdravotníctva SR pôvodnú vyhlášku rozšíril o výnimky.

S platnosťou od 11.1. je možné prevádzkovať ubytovacie zariadenie, pokiaľ poskytuje služby dlhodobého ubytovania, karanténneho ubytovania, služby krátkodobého ubytovania v súvislosti s výkonom práce a služby nevyhnutného ubytovania za účelom návštevy zdravotníckeho zariadenia

chata-urbanove-sestry-cierny-balog-69

Čo je potrebné dodržať?

Ali Macsai Samay

 „Je to veľmi motivujúce, keď vidím, že reálne pomáhame meniť životy ľudí k lepšiemu“, tvrdí Ali Macsai z pražiarne Samay.

Čítať viac >

Vyhláška nariaďuje všetkým prevádzkovateľom poskytujúcim hotelové služby alebo ubytovacie služby podobné hotelovým službám, turistické alebo ostatné krátkodobé ubytovacie služby dodržiavať nasledovné opatrenia:

  1. a) zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu, šálom, alebo šatkou,
  2. b) zakazuje sa konzumácia pokrmov alebo nápojov v spoločných priestoroch prevádzky,
  3. c) zvýšiť frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, na dezinfekciu použiť dezinfekčné prostriedky s virucídnym účinkom,
  4. d) hygienické zariadenia prevádzky musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami.

Celú doplnenú Vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z 7. januára 2021, nájdete tu:  https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/ciastka_2_2021.pdf

chata-urbanove-sestry-cierny-balog-23

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

Foto: Archív Kávičkári Tomáš Turek a Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články