Luxusný Gourmettalk
V rámci Gourmettalku ste si už zvykli na rôzne zaujímavé gastronomické tipy. Tieto sú však pre skutočných pôžitkárov. Zaujímavý tip si však nájdu aj tí, ktorí by radi pohli svetom slovenskej gastronómie- a to po svojom.
Gurmánsky večer v River Bank Restaurant
Nové menu pripravené šéfkuchárom Igorom Čehym už tento štvrtok, 29.10. 2015, rozihrá chuťové poháriky hostí nielen vďaka skvelým pochúťkam v štýle starej prešporskej kuchyne, ale aj vďaka ladiacim vínkam z vinárstva Martina Pomfyho. „V novom menu sme pre našich hostí pripravili jedlá z lokálnych surovín. Snažíme sa držať tradícií starej prešporskej kuchyne a to najlepšie z nej chceme našim hosťom naservírovať moderným kulinárskym spôsobom,“ prezradil o novom menu v reštaurácii River Bank Čehy. Gurmáni určite ocenia carpaccio zo zubáča s citrónovou tapenádou, marinovaného pstruha, či kaviár zo pstruha. Pochutiť si budú môcť aj na grilovaných mušliach sv. Jakuba na vanilke a ako hlavný chod si pre nich Igor Čehy pripravil bravčové medajlónky pošírované v červenom víne, hríbový perkelt s plnenými pirohmi a šalviovou omáčkou. Úlohu sladkej bodky za celým menu sa zhostí pena z bielej čokolády s makom a jahodovou omáčkou.
Jesenný relax po Tatransky
ZION SPA LUXURY, s nádherným výhľadom na hladinu Štrbského plesa a tatranské štíty, je už na Slovensku i v zahraničí pojmom. Teraz môžete prežiť pocity výnimočnej relaxácie aj vďaka procedúram, pri ktorých využívajú skúsení terapeuti oleje a kozmetiku vyrobené z tatranských bylín a plodov tatranskej prírody. Stačí, ak si do 17.12. 2015 rezervujete minimálne trojdňový pobyt v Grand Hotel Kempinski (od nedele do piatka) pod názvom Tatranské Spa rozmaznávanie. Tešiť sa môžete na dokonalú procedúru zameranú na masáž tváre a hlavy s olejom z ľubovníka bodkovaného. Vaše telo budú terapeuti hýčkať peelingom a obnovujúcou tatranskou masážou. Pokiaľ vás relax omrzí, môžete si zajazdiť na segwayi. Všetkým hosťom, ktorí využijú ponuku špeciálneho balíčka Tatra Revive Spa Break, naservírujú v hotelovom lobby pri krbe aj romantický „Čaj pre dvoch“.
Pohlreich v Leviciach
Ikona televíznych šéfkuchárov Česko – Slovenska, Zdeněk Pohlreich, už 13.11.2015 predvedie svoje kuchárske umenie v Levickom biznis hoteli Astrum Laus. Pokiaľ si chcete majstra kritiky pozrieť naživo a vychutnať si jeho jedlá, máte jedinečnú šancu. Menu je inšpirované chuťami Rakúsko- Uhorska. Ragú z hríbov so šunkovým knedlíčkom, či udený pstruh so zemiakovým šalátom a prepeličím vajcom? Zažite chvíle ako aristokrati. Pri návrate do histórie vás bude sprevádzať sekt Pálfy.
Dajte šancu svojmu snu
Začiatkom októbra vznikol na Slovensku ambiciózny projekt, ktorého sme sa aj my stali súčasťou. Zenitu je odpoveď pre všetkých, ktorí majú skvelé podnikateľské nápady, ale nemajú financie ich uskutočniť. Pokiaľ máte sen v oblasti gastronómie a veríte v jeho ziskovosť, neváhajte a prihláste svoj projekt. Skupina súkromných investorov hľadá možno práve vás. Nepodceňte však silu prípravy a predtým než sa nahlásite, si dôkladne zvážte svoje možnosti a sily. Držíme päste.
Text: kavickari.sk
Foto: archív hotelov a firmy Zenitu