REZORTNÝ COVID AUTOMAT – Semafor dopravy a cestovného ruchu

 REZORTNÝ COVID AUTOMAT – Semafor dopravy a cestovného ruchu

 

Od 17. mája prichádza k výrazným zmenám režimu v prevádzkach, hoteloch a celkovom posudzovaní opatrení, ktoré budú postavené na regionálnom systéme. Do platnosti prichádzajú aj všeobecné podmienky pre prevádzky bez ohľadu na farbu okresu a taktiež rezortné COVID automaty.

 

foto

 

Reštaurácie

gio-cervena

AKTUÁLNY COVID AUTOMAT –  aké sú nové podmienky pre gastro a cestovných ruch?

Čítať viac >

Zelená:        Bez obmedzenia

Žltá:             V interiéri 6 osôb pri stole alebo osoby z jednej domácnosti, 2 metre rozostupy medzi stolmi.

Oranžová:   V interiéri 4 osoby pri stole alebo osoby z jednej domácnosti, 2 metre rozostupy medzi stolmi.

Ružová:       Okienkový predaj, terasy, 2 metre rozostupy medzi stolmi.

Červená:     Okienkový predaj, terasy, 2 metre rozostupy medzi stolmi.

Bordová:     Okienkový predaj (zachovaný zostáva aj rozvoz).

Čierna:        Okienkový predaj (zachovaný zostáva aj rozvoz).

 

 

interier-alfaro-bratislava-kavickarisk-kavickari

 

Ubytovacie zariadenia

Zelená:  Hygienické odporúčania a reštaurácie a wellness podľa príslušných odporúčaní vyššie.

Žltá:       Hygienické odporúčania a reštaurácie a wellness podľa príslušných odporúčaní vyššie.

Oranžová:  Hygienické odporúčania a reštaurácie a wellness podľa príslušných odporúčaní vyššie.

Ružová:  Ubytovanie zo spoločnej domácnosti max. 2 dospelé osoby na 1 izbe alebo členovia 1 domácnosti v samostatnej izbe. Reštaurácie a wellness podľa podmienok pre reštaurácie.

Červená:  Bez využívania spoločných priestorov, ubytovanie zo spoločnej domácnosti max. 2 dospelé osoby na 1 izbe alebo členovia 1 domácnosti v samostatnej izbe. Reštaurácie podľa podmienok pre reštaurácie.

Bordová:  Bez využívania spoločných priestorov, ubytovanie zo spoločnej domácnosti max. 2 dospelé osoby na 1 izbe alebo členovia 1 domácnosti v samostatnej izbe Ubytovanie dlhodobého charakteru. Reštaurácie podľa podmienok pre reštaurácie.

Čierna:  Zakázané okrem karanténnych zariadení a ubytovanie v súvislosti s výkonom povolania, ubytovanie dlhodobého charakteru.

 

hotelova-izba-simak-zámok-pezinok

 

Lanové dráhy

Zelená:  Hygienické opatrenia

Žltá:  Hygienické opatrenia

Oranžová:  Obmedzenie kapacity. Kabínky s kapacitou do 10 osôb iba členovia 1 domácnosti. S väčšou kapacitou max. 50%.

Ružová:  Obmedzenie kapacity. Kabínky s kapacitou do 10 osôb iba členovia 1 domácnosti. S väčšou kapacitou max. 25%.

Červená:  Obmedzenie kapacity. Kabínky s kapacitou do 10 osôb iba členovia 1 domácnosti. S väčšou kapacitou max. 25%.

Bordová:  Otvorené vleky (bez kabínkových lanoviek).

Čierna:  Zakázané

 

Hotel Lomnica

 

Wellness, aquapark a kúpele (nie zo zdrav. indikácie)

Zelená:  Max. 50% kapacity na 1 sektor resp. max. počet osôb do 1000.

Žltá:  Max. 50% kapacity na 1 sektor resp. max. počet osôb do 500.

Oranžová:  Max. 30% kapacity na 1 sektor resp. max. počet osôb do 500.

Ružová:  Max. 10 osôb alebo min. 15 m2/ osobu.

Červená:  Zakázané

Bordová:  Zakázané

Čierna:  Zakázané

 

relax-hotel-lomnica

 

Rúška/respirátory

Zelená: Rúško v interiéri v spoločných priestoroch a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.

Žltá:  Rúško v interiéri a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.

Oranžová: Rúško v interiéri a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.

Ružová:  Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri s rozšírenými výnimkami pri vzdialenosti 2 m.

Červená:  Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri s rozšírenými výnimkami pri vzdialenosti 2 m.

Bordová:  Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri s rozšírenými výnimkami pri vzdialenosti 2 m.

Čierna:  Povinný respirátor v interiéri a rúško v exteriéri s výnimkami.

 

Al faro

 

 

Zdroj: Ministerstvo dopravy a výstavby SR

 

 

Spracovala: Mária Baláž Gyuránová

 

 

Foto: Ondrej Bobek, Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články