Pripravte si veľkonočné jahňa podľa šéfkuchára z Grand Hotela Kempinski High Tatras

 Pripravte si veľkonočné jahňa podľa šéfkuchára z Grand Hotela Kempinski High Tatras

 

K veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Hoci tohtoročná Veľká noc ešte nebude tak úplne podľa našich predstáv, spríjemniť si ju môžete prípravami kulinárskych špecialít v kruhu najbližších. Inšpirujte sa napríklad receptom na veľkonočné jahňa od Miroslava Zamišku, šéfkuchára Grand Hotela Kempinski High Tatras.

Veľkonočné jahňa

Potrebujeme:

  • Jahňacie stehno vcelku alebo polku mladého jahňaťa
  • 5-7 ks strúčikov cesnaku so šupkou, ktoré si vopred opečieme kvôli chuti
  • 10 g čerstvého rozmarínu
  • 300 ml bieleho jogurtu,
  • 2 lyžice dijonskej horčice,
  • Šťava z 1 ks limetky
  • 1 ks chili papričky – môže, no nemusí byť
  • Soľ, čierne korenie, olivový olej

 

grand-hotel-kempinski-high-tatras-51

grand-hotel-kempinski-high-tatras-53

Šéfkuchár Miroslav Zamiška: Bez tímu by som nebol tam, kde som, ani tým, kým som

Čítať viac >

 

Postup: Mäso marinujeme minimálne 12 hodín v náleve z jogurtu. Ten obsahuje: dijonskú horčicu, čierne korenie a šťavu z limetky. Soľ pridáme až pri pečení, aby sa nám mäso príliš neodvodnilo, kým sa marinuje. Marinované mäso preložíme na plech. Prilejeme aj časť marinády a do nej pridáme celý cesnak aj so šupkou a rozmarínom. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme tri hodiny prikryté alobalom na 145 °C. Mäso je potrebné pri pečení skúšať, kým nie je mäkké, pečieme ďalej. Neskôr zvýšime teplotu na 180 °C a necháme zapiecť vrch do chrumkava. Podávame s pečenými mladými zemiakmi, čerstvým chrenom a domácou nastrúhanou cviklou.

 

velka-noc

 

Recept pripravil Miroslav Zamiška, šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras.

 

Grand Hotel Kempinski High Tatras nájdete aj na instagrame.

 

Text: Kávičkári

 

Foto: archív Grand Hotel Kempinski High Tatras, Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články