Penzión Rosenthal – prémiová rodinná reštaurácia v Ružindole
Rodinná reštaurácia a penzión Rosenthal je známy i v širšom okolí. Raňajky formou bohatých švédskych stolov pre ubytovaných, obedové menu, sezónne ponuky, tematické kuchyne, svadby a, samozrejme, catering šitý na mieru, to je len časť služieb, ktoré ponúka majiteľka Klaudia Poláčková so svojím tímom. Kvalita a neopakovateľný zážitok – to sú ciele, ktoré si majiteľka denno- denne stanovuje a snaží sa napĺňať.
V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji. Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavíme.
Klaudia, majiteľka Penziónu Rosenthal, už od mala, vďaka svojim rodičom profesionálnym čašníkom v prémiových bratislavských podnikoch, nasávala krásu gastronómie a milovala s nimi chodiť do práce. Keď sa ako mladé dievča zamestnala v Bavorsku, bolo rozhodnuté. Za zarobené peniaze kúpila spolu s mamou starý dedinský hostinec. A ten sa stal jej profesionálnym osudom.
Hostinec prešiel mnohými premenami, bol barom, diskotékou a nakoniec sa v roku 2014 dostal do dnešnej podoby. Nosným pilierom hostinca je však reštaurácia, na ktorej kvalitu si Klaudia mimoriadne potrpí. Nemecká precíznosť sa na nej podpísala a vyžaduje ju aj od svojich zamestnancov. Aj vďaka množstvu školení, ktoré s tímom absolvovala, môžete v Ružindole zažiť skvelý obed, romantickú večeru, ale aj event v podobe romantickej svadby či vianočného večierka.
Špecialitou reštaurácie sú však tematické kuchyne, ktoré majú prepracované do detailov. Poľovnícka, Bavorská či Dni risotta. Nechýba tradičné jedlo, často i s profesionálnymi kuchármi špecializovanými na vybranú oblasť, hudba i kostýmy. Srdcovkou je však stále Bavorsko, ku ktorému Klaudiu viažu roky spoluprác.
Hoci hostia radi ochutnajú i novinky z menu, ktoré sa snažia robiť sezónne, Klaudia sa smeje, že jedným z najobľúbenejších jedál aj tak ostáva rezeň, pizza a burgre. Najmä tieto jedlá podržali reštauráciu počas neľahkého obdobia „korony“.
Prostredie vidieka a blízka veľká záhrada reštaurácii dáva možnosti, aké by sme v meste ťažko hľadali. A tak jedlé kvety či mäta pochádzajú priamo zo zeme Ružindola a suroviny z blízkych fariem.
Tip majiteľky: Rib eye steak s bylinkami zo záhrady:
Adresa:
Penzión Rosenthal
Ružindol 129
Ružindol
919 61
Penzión Rosenthal nájdete aj na instagrame
Text: Simona Budinská
Foto: Ondrej Bobek a archív Rosenthal