Nedeľné varenie- vianoce na tanieri
V poradí už štvrtá sviatočná nedeľa so sebou prináša sviatočné menu. Oheň v krbe praská, vo vzduchu cítiť vôňu čerstvo upečených koláčikov, vôkol vládne vianočná atmosféra. Vychutnajte si ju spolu s nami v podaní šéfkuchára Wellness Hotela Borovica ****- Tomáša Lazoňa.
1.Husacia pečeň foie gas s baby hruškou
Na 4 porcie potrebujeme.
Suroviny: 400 g husacia pečeň, soľ, čierne korenie, 8 ks baby hruška, 50 g trstinový cukor, 20 g maslo, 0,1 l biele víno
Postup: Husaciu pečeň sprudka opečieme na grile z oboch strán. Osolíme, okoreníme. Z trstinového cukru, vína a masla pripravíme sirup v ktorom krátko povaríme baby hrušky.
2.Losos na šaláte z červenej šošovice s gréckym jogurtom a baby mrkvou
Na 4 porcie potrebujeme.
Suroviny: 400 g losos- filet s kožou, soľ, čierne korenie, 200 g červená šošovica, 60 g biely jogurt, 50 g baby mrkva, 1 ks limetka, 1 PL med
Postup: Uvarenú šošovicu zmiešame s jogurtom, medom, baby mrkvou, šťavou z jednej limetky a dochutíme soľou. Takto pripravený šalát podávame s grilovaným lososom na olivovom oleji.
3.Cheesecake s čučoriedkovým mascarpone
Na 4 porcie potrebujeme.
Suroviny: 100 g maslové sušienky, 100 g maslo, 100 g vlašské orechy, 5 PL kryštálový cukor, 100 ml šľahačková smotana, 200 g mascarpone, 100 g mrazené čučoriedky, 5 PL vanilkový cukor
Postup: Maslové sušienky spolu s vlašskými orechmi rozkutrujeme. Pridáme roztopené maslo, kryštáľový cukor a vypracujeme cesto. Cesto roztlačíme do tortovej formy a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Mascarpone, šľahačkovú smotanu spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme na hladký krém. Pridáme rozmixované čučoriedky. Krém vylejeme do formy s upečeným, vychladnutým cestom a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil Tomáš Lazoň, šéfkuchár Wellness Hotela Borovica****.
Text: Augustína Markocsyová
Foto: Daniel Kaplavka