Nedeľné varenie: Takto chutí Veľká noc
![Nedeľné varenie: Takto chutí Veľká noc](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2021/03/hotel-lomnica-relovsky-matus-chef-cukrar-850x560.jpg)
Sladká a lahodná. Aj taká by mala byť Veľká noc. Pripravte ste si spolu s nami chutný recept ako stvorený na sviatky jari.
Tatranský Míša
Suroviny:
Na korpus:
- 150 g čokolády
- 60 g masla
- 110 g žĺtkov
- 140 g kryštálového cukru
- 130 g bielkov
![hotel-lomnica-logo-21](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2021/03/hotel-lomnica-logo-21-1024x683.jpg)
Na plnku:
- 500 g tvarohu
- 500 ml smotany
- 175 g kryštálového cukru
Postup:
Žĺtka vyšľaháme so 70 gramami kryštálového cukru, maslo roztopíme a pridáme do neho čokoládu. Roztopenú zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov s cukrom. Potom si z bielkov a 70 gramov kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zmes zo žĺtkov a čokolády. Pečieme pri 170 °C približne 14 minút.
Do plnky si vyšľaháme 500 g tvarohu, 500 ml smotany a 175 g kryštálového cukru. Túto zmes plníme do čokoládového korpusu, ktorý sme si po dopečení nechali vychladnúť. Dezert necháme stuhnúť a na záver ho polejeme polevou z bielej čokolády.
![hotel-lomnica-logo-nedelnevarenie](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2021/03/hotel-lomnica-logo-nedelnevarenie-1024x683.jpg)
Text: Tomáš Turek
Foto: Tomáš Turek