Nedeľné varenie: S moderným nádychom

 Nedeľné varenie: S moderným nádychom

 

Ak patríte k milovníkom rýb, dnešné Nedeľné varnie si vychutnáte. Svoj recept nielen na chrumkavú rybku nám totiž prezradil šéfkuchár, Marek Gura, ktorý si recepty priniesol z vychytenej juhoslovanskej reštaurácie v Nemecku. Dnes s jedlom doslova čaruje vo svojej vlastnej prevádzke Racquet, ktorú sme vám už predstavili. Dobru chuť!

 

1.Filet zo zubáča na julienne zeleninke recept pre 4 osoby:

Suroviny:

600g Zubáč filet, 50g maslo, 2 stonky tymiánu , 0,1l olivový olej ,soľ, korenie podľa chute, Julienne zelenina nakrájaná na tenké pásiky (3 mrkvy, 1 petržlen, 1 zeler a 1 pór), 0,2 dcl zeleninový vývar na podliatie

menu

Postup: 

Zubáča osolíme, okoreníme a pečieme na panvici najprv na koži na olivovom oleji. Keď je koža upečená do chrumkava, rybu otočíme, pridáme maslo a tymián. Panvicu stiahneme z ohňa a rybu ešte oblievame s roztopeným maslom.  Rybu vyberieme na servítku, aby sme odstránili nadbytočné maslo.

Racquet

príprava

Julienne zelenina: zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Na panvicu si dáme olej, zeleninu krátko orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme trochu masla, zeleninového vývaru a podusíme. Následne servírujeme spolu s rybou.

Racquet

Pozn.: Ako druhá príloha sa k zubáčovi hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.

2.Domáce tagliatelle s krevetami a cherry paradajkami (recept pre 4 osoby):

Suroviny:

Cesto na tagliatelle: 3 vajcia , 3 žĺtka, 300g hladká múka, lyžica olivového oleja, soľ

Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát, z ktorého následne nakrájame tagliatelle.

 

Racquet

Omáčka:

500g kreviet,1 šalotka,1 strúčik cesnaku, 200g cherry paradajky, 50g maslo, 0,1 dcl biele víno, lyžica olivového oleja,parmezán podľa chute, soľ, korenie

krevety

Racquet

Postup:

Na olivovom oleji zarestujeme šalotku s cesnakom, do základu pridáme krevety a cherry paradajky prekrojené na polovicu, osolíme, okoreníme, zalejeme bielym vínom a podusíme. Medzitým si uvaríme v osolenej vode tagliatelle, keď nám vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 1 minútu a vyberáme ich do pripravenej omáčky. Pridáme maslo a povaríme, kým nám omáčka nezhustne. Naložíme na tanier a posypeme postrúhaným parmezánom.

Racquet

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil šéfkuchár reštaurácie Racquet, Marek Gura.

Marek Gura

Text: Augustína Markócsyova, Marek Gura

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články