Nedeľné varenie – ako jarný vánok

Nedeľné varenie – ako jarný vánok

 

Prebúdza sa príroda, slnko svieti na oblohe, vôkol nás kvitnú kvety a naše chuťové poháriky lákajú zaujímavé a predovšetkým zdravé chute. Po zime sa do svojho tela snažíme dostať vitamíny a naštartovať svoj organizmus na prichádzajúce leto. V centre hlavného mesta ich môžete načerpať z receptov Enjoy Coffee.

Enjoy caffe Bratislava

1. Hrianky s avokádovou nátierkou

Suroviny: tmavé hrianky, avokádo, soľ, čierne korenie, cesnak, čierny sezam

Príprava avokádvej pomazánky

Postup: Ošúpané avokádo roztlačíme v miske, pridáme soľ, čierne mleté korenie a najemno nakrájaný cesnak. Nátierku natierame na opečené hrianky v grile a na vrch ich posypeme čiernym sezamom.

Enjoy caffe Bratislava avokádová pomazánka

2.Pohánka na spôsob rizota

Suroviny: pohánka, špargľa, hrachové lúsky, cherry paradajky, baby špenát, parmezán, cesnak, soľ, čierne korenie, maslo, olej

pohankové rizoto

Postup: Pohánku si uvaríme v osolenej vode. Varíme 15 minút. Po uvarení scedíme. Medzi tým si nakrájame špargľu na krúžky a povaríme ju 2 až 3 minúty vo vode. Na rozohriatej panvici s trochou oleja si opražíme nakrájané hrachové lúsky s uvarenou špargľou. Keď suroviny budú dozlatista orestované, pridáme nakrájaný cesnak. Osolíme, pridáme maslo a zľahka zamiešame s uvarenoupohánkou. Servírujeme na tanieri s baby špenátom, čerstvými cherry paradajkami a hoblinami parmezánu.

Enjoy caffe pohánkové rizoto

3.Lievance s mascarpone a lesným ovocím

Suroviny: vajíčka, práškový cukor, mlieko, pohánková múka, sóda bikarbóna, maslo, lesná zmes, cukor, krém mascarpone, horká čokoláda

Lievance s mascarpone a lesným ovocím

Postup:

Cesto: Oddelíme si žĺtok od bielka. Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtok rozmixujeme s práškovým cukrom, pridáme mlieko a pohánkovú múku. Nakoniec zamiešame bielkový sneh so sódou bikarbónou. Zľahka zmiešame dokopy bielkový sneh a žĺtkovú hmotu. Na rozpálenej panvici potretej maslom, upečieme lievance do zlatista z oboch strán. Servírujeme na tanier s vopred uvarenou lesnou zmesou ktorá je varená iba s cukrom. Upečené lievance ukladámena seba a prelievame ich lesnou zmesou. Na vrch pridávame krém mascarpone. Tak to pripravené lievance polejeme horkou čokoládou a javorovým sirupom.

Enjoy caffe lievance s mascarpone a lesným ovocím

Recepty na dnešné Nedeľné varenie si pripravil Zoltán Weisz z Enjoy Coffee.

Enjoy caffe šéfkuchár nedeľné varenie

Text: Lucia Ratkovská, Augustína Markocsyová

Foto: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články