Romantika na korze
Uprostred starodávnej ulice hlavného mesta, sa turisti klenú jeden cez druhého. Všímajú si zákutia našej metropoly na Dunaji, najmä Michalskú vežu, po ktorej celá ulica nesie názov. Ulicou sa vinú reštaurácie a krčmičky, také aké vidíte od Prahy po Košice. Najnovší prírastok medzi nimi, je však úplne iný.
Romantická teraska pripomína skôr francúzske pobrežie, než rozpálené kamenné ulice mesta. Biely nábytok posadený na zelenej tráve pôsobí osviežujúco, ako ľad v chutnom nápoji. Odrazu máte chuť nasadiť si na seba klobúk a slnečné okuliare a vychutnať si dovolenkovú prímorskú atmosféru tohto mesta bez mora.
Enjoy Coffe nepriamo núti užiť si život. Enjoy je o radosti, o vychutnaní si chvíle okamžiku, ktorá vôbec nemusí byť prchavá. Premeniť ju môžete na posedenie pri chutných raňajkách, zdravom obede, či organickom espresse značky Mallay.
Raňajky sú zážitkom samým o sebe. Pokiaľ máte čas, zbehnite ráno do mesta a na zelenej teraske si dajte si sýte raňajky anglického gentlemana, alebo zvoľte jemnejší “lady” variant. Väčšina jedál je bio a z kvalitných surovín. Ráno má mesto svoju atmosféru a pomaly sa prebúdza. Spoločnosť vám budú robiť turisti, obyvatelia mesta, ale aj nadšenci centra. Keď náhodou zaprší, vyberte sa do vnútra.
Apropo, interiér. Ten vám pripomenie rozprávku o Alenke v ríši divov. Biele historické steny s anglickým soklom, skvelo doplňujú drobné dekorácie v podobe svietiacich domčekov, živých kvetov, či lámp a svietidiel z porcelánu pôvodne určeného na pitie. Samozrejmosťou je aj detský kútik.
Príprava jedál síce trvá trošku dlhšie, avšak počkať si na výsledok stojí za to. Najmä ak ste fanúšikmi zdravej stravy. V ponuke je pšeno, pohánka, šaláty i kozí syr. Zdravíčko nájdete aj medzi nápojmi. V kurze sú najmä freshe a smoothies.
Nezvyčajným doplnkom tohto bistra je aj predajná časť podniku, kde si môžete kúpiť pamiatku v podobe štýlového doplnku do domácnosti. Všetko vám zabalia do tašky s logom Enjoy Coffee Bratislava, teda máte peknú pamiatku na návštevu podniku, či samotnej Bratislavy.
Foto: Ondrej Bobek