Lahodný obed doma
Rýchly, chutný a nenáročný. Aj taký môže byť váš nedeľný obed. Inšpirujte sa zdravým receptom a ukážte rodine svoje kulinárske schopnosti. My vám v tom s radosťou pomôžeme.
Glazírované kuracie prsia Supreme, risotto s červenou repou a rukolou
Suroviny (pre 4 osoby):
kuracie prsia (supreme) 800 g
tymián 1 g
soľ 3 g
korenie čierne celé 1 g
olej 5 cl
olivový olej 5 cl
šalotka 80 g
cesnak 2 g
víno biele 2 dl
arborio ryža 400 g
cvikla 100 g
rukola 125 g
parmezán 100 g
vývar zeleninový 3 dl
maslo 100 g
Postup:
Kuracie prsia opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C cca 12 minút. Upečené prsia si zľahka orestujeme na masle spolu s tymianom. Šalotku, cesnak a ryžu si krátko zarestujeme na olivovom oleji, podlejeme vínom a zredukujeme. Keď sa víno odparí, ryžu podlievame zeleninovým vývarom a varíme do zmäknutia. Do pripravenej ryže pridáme na malé kocky pokrájanú cviklu a parmezán. Osolíme, okoreníme a zjemníme maslom. Pred podávaním pridáme rukolu.
Text: Tomáš Turek
Foto: Tomáš Turek