Lahodný obed doma

 Lahodný obed doma

 

Rýchly, chutný a nenáročný. Aj taký môže byť váš nedeľný obed. Inšpirujte sa zdravým receptom a ukážte rodine svoje kulinárske schopnosti. My vám v tom s radosťou pomôžeme.

 

Glazírované kuracie prsia Supreme, risotto s červenou repou a rukolou

 

hario-v60-priprava-mlsnacava-1

Alternatívna príprava kávy doma: Hario V60

Čítať viac >

Suroviny (pre 4 osoby):

kuracie prsia (supreme)             800 g

tymián                                                 1 g

soľ                                                       3 g

korenie čierne celé                                1 g

olej                                                      5 cl

olivový olej                                         5 cl

šalotka                                                 80 g

cesnak                                                  2 g

víno biele                                             2 dl

arborio ryža                                          400 g

cvikla                                                   100 g

rukola                                                  125 g

parmezán                                             100 g

vývar zeleninový                                 3 dl

maslo                                                   100 g

 

hotel-royalpalace-nedelnevarenie

Postup:

Kuracie prsia opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C cca 12 minút. Upečené prsia si zľahka orestujeme na masle spolu s tymianom. Šalotku, cesnak a ryžu si krátko zarestujeme na olivovom oleji, podlejeme vínom a zredukujeme. Keď sa víno odparí, ryžu podlievame zeleninovým vývarom a varíme do zmäknutia. Do pripravenej ryže pridáme na malé kocky pokrájanú cviklu a parmezán. Osolíme, okoreníme a zjemníme maslom. Pred podávaním pridáme rukolu.

 

royalpalace-milos-sichman-kavickarisk-sissi-royalpalace

 

Text: Tomáš Turek

 

Foto: Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články