Hubert Ice Club Rosé – keď letu kraľuje ľadové osvieženie

 Hubert Ice Club Rosé – keď letu kraľuje ľadové osvieženie
Advertoriál

S nástupom horúcich dní a teplých večerov sa čoraz viac skloňuje slovo zábava. Leto totiž praje príjemným posedeniam, piknikom či spontánnym akciám. Oslavujeme čaro dlhých dní, vychutnávame si príjemnú spoločnosť a vytvárame si spomienky, ktoré, na rozdiel od bubliniek vychladeného sektu, nevyprchajú. Apropo, sekt – počuli ste už o novinke na slovenskom trhu? Vykročte zo zabehnutého stereotypu, vymeňte poznané za nepoznané a vychutnajte si ultimátne ľadové osvieženie v podobe Hubert Ice Club Rosé.

Hubert Ice Club Rosé
Jemná ružová farba so zlatými odleskami a svieža chuť s nuansami šťavnatého bobuľového ovocia, zvýraznená dlhotrvajúcim perlením. Aj takto môže chutiť vaše leto.

Spoločnosť Hubert J.E. sa radí k značkám, ktoré majú na Slovensku svojich priaznivcov už niekoľko generácií. Milovníkom bubliniek prináša nielen obľúbené stálice, ale neustále ich prekvapuje aj rôznymi novinkami. Toto slovenské vinárstvo jednoznačne nestagnuje, ale neustále napreduje. Už ste mali možnosť ochutnať ich sekt na ľade? 

Hubert Ice Club Rosé je novinkou, ktorá prináša štýlové ľadové osvieženie

Minulý rok priniesol Hubert na slovenský trh prvý sekt prispôsobený na podávanie s ľadom. Hubert Ice Club si okamžite našiel zástup nadšencov. „Nesmierne nás teší, že Hubert Ice Club si absolútne získal srdcia slovenských spotrebiteľov ihneď po uvedení. Svojím elegantným dizajnom a výnimočnou chuťou očaril mnohých. Je to jedna z najúspešnejších noviniek v novodobej histórii Hubert J.E.,“ približuje Ingrid Vajcziková, hlavná enologička HUBERT. Ani tento rok Hubert nezaháľa a prichádza s ďalšou novinkou, a to rozšírením portfólia Ice Club o sekt Hubert Ice Club Rosé. Ten dokonale podčiarkne každú letnú akciu a je ideálny pre všetkých pôžitkárov vychutnávajúcich si život naplno, vyhľadávajúcich kvalitu a štýl a oceňujúcich originalitu. „Veríme, že rok 2022 v znamení týchto nových, moderných produktov nám prinesie nové úspechy,“ dodáva Ingrid Vajcziková.

Hubert J.E. a tradícia výroby šumivého vína už od roku 1825

Vedeli ste, že spoločnosť Hubert J.E. je prvé vinárstvo na výrobu šumivých vín francúzskou technológiou založené mimo Francúzska?  Zároveň ide o najväčšieho výrobcu šumivých vín na Slovensku. Vzniklo v roku 1825 a patrí tak k jednej z najstarších slovenských značiek. Za prvotriednou chuťou stoja poctivá a tvrdá práca, oddanosť tradíciám a túžba po dokonalosti. Vo vinárstve Hubert J.E. si zakladajú na zachovaní svetovo uznávanej prvotriednej chuti kvalitných slovenských sektov. 

Nie je veľa spoločností, ktoré sa môžu pochváliť takou bohatou históriou a tradíciou ako Hubert. Začiatky tohto kultového vinárstva siahajú do roku 1825, kedy vzniklo ako prvá fabrika na šumivé vína mimo Francúzska.

Sekt, Prosecco či šampanské – poznáte rozdiel? 

Snáď každý z nás si už pripíjal pohárom šumivého vína. No napriek tomu mnohí netušia, aký je rozdiel medzi šumivými vínami z označením šampanské, Prosecco či sekt. Tak si to poďme zhrnúť. Šumivé víno, alebo aj sekt, je vyrobené z cuvée, čiže zo zmesi rôznych odrôd vín, a prechádza po pridaní cukru a kvasiniek procesom kvasenia a zrenia. Počas druhotného kvasenia sa cukor zmení na alkohol a oxid uhličitý, vďaka čomu sa z vína stáva šumivé víno.

Vedeli ste, že pri umývaní pohárov na sekt nie je vhodné používať čistiace prostriedky? Tie zanechajú na jeho povrchu film, ktorý je nepriateľom perlenia. Pred podávaním nezabudnite pohár preleštiť utierkou.

Bakery Castel Mierovo: Miesto pre sladké snívanie

Čítať viac >

Kým šumivým vínam vyrobeným v oblasti Champagne vo Francúzsku sa hovorí šampanské a tým v talianskych oblastiach Veneto a Friuli Venezia Giulia zase Prosecco, v prípade vín z ostatných oblastí ide o sekt. Čiže tak ako Francúzsko má svoje šampanské, Prosecco zase patrí Taliansku. My ostatní máme šumivé víno alebo sekt. Prvým rozdielom je teda krajina pôvodu, druhým je odroda hrozna a chuť a tretím rozdielom je spôsob výroby. Šampanské sa vyrába tradičnou metódou, Prosecco zase charmat, čiže tankovou metódou. Hubert J.E. vyrába svoje šumivé vína až štyrmi metódami. Sekt Hubert Ice Club Rosé je vyrobený takzvanou metódou Asti, kedy celý proces kvasenia prebieha v uzavretých kvasných nádobách. Výsledkom toho sú sekty s bohatou ovocnosťou a aromatikou.

Hubert Ice Club Rosé si naplno vychutnáte vo väčšom vínovom pohári, doplnený kockami ľadu a bobuľovým ovocím či mätou.

Hubert Ice Club Rosé si zaslúži správny spôsob podávania

Sekt – to nie je iba samotná konzumácia. Zážitok začína už otváraním a nalievaním do elegantného pohára. Aj obyčajný prípitok tak môže dostať punc elegancie. Tou sa zrejme inšpirovali aj pri dizajne sektu Ice Club Rosé, ktorý svojím ľadovo bielym dizajnom zaujme na prvý pohľad. Jeho farba vás očarí, ľahká chuť so sviežim, dlhotrvajúcim perlením ulahodí vašim chuťovým pohárikom a jeho vôňa s nádychom bobuľového ovocia zase pošteklí váš nos. Výsledná chuť sektu je umením a rukopisom enológa, čiže človeka, ktorý formuje víno a je zodpovedný za technológiu výroby. V prípade tohto sektu dosiahli vyváženú rovnováhu sviežosti a ovocných chutí. Kľúčový je moment, kedy sa ľad roztopí a podporí tak tóny tohto sektu ako stvoreného pre letné obdobie. A ako si naplno vychutnať Hubert Ice Club Rosé? Podávajte ho vo väčšom vínovom pohári, doplňte ho kockami ľadu a bobuľovým ovocím. Jeho špeciálna chuť však vynikne aj bez ľadu. 

Leto bez zábran plné zábavy, priateľov, nespútanosti, sviežosti a prísľubov nových zážitkov. Aj to je Hubert Ice Club Rosé.

Šumivé víno je vhodné na každú príležitosť a pôžitok z neho začína už pri správnom skladovaní. Aj to má zopár pravidiel, ktoré je nutné dodržať. Sekty skladujte na tmavých a chladných miestach nastojato, aby ste predišli úniku chuťových látok z korku do sektu či strate tlaku vo fľaši. Pri akej teplote sa roztancujú vaše chuťové bunky a čo najviac sa rozvinú všetky chute? Každý sekt má inú ideálnu teplotu na podávanie. Biele sekty by mali mať 6-7, ružové 6-8 a červené 9-11 °C.

Šumivé víno ako stvorené na horúce leto a príjemné posedenia s priateľmi. Zbierajte aj vďaka sektu Hubert Ice Club Rosé zážitky a spomienky, ktoré nikdy nevyprchajú.

Sekt, ktorý sa oplatí ochutnať

Hubert Ice Club Rosé si môžete vychutnať kdekoľvek a kedykoľvek. No ak si zvolíte príjemné miesto s atmosférou, pôžitok z tohto ľadového osvieženia bude ešte dokonalejší. My sme si ho vychutnali na terase v kaštieli Castel Pension & Restaurant v Mierove, ktorá je ako stvorená na takéto posedenia s pohárom sviežeho sektu v ruke a v príjemnej spoločnosti.

 

Hubert Ice Club Rosé je ideálnym spoločníkom, ktorý sa perfektne hodí aj k sladkým dezertom. K cheesecaku z Castel Bakery pasoval tento sekt dokonale.

Novinka, ktorá pribudla do rodiny Hubert Club, ponúka to pravé ľadové osvieženie, keďže receptúra sektu je špeciálne pripravená na podávanie s ľadom. Slovenskí technológovia a someliéri dosiahli úspešný kúsok. Avšak to, ako sa im podarilo vyvinúť receptúru, vďaka ktorej ľad podčiarkne všetky vlastnosti sektu a bublinky ostanú v pohári, ostáva tajomstvom. To je nám však v konečnom dôsledku jedno, pretože dôležitý je hlavne výsledok. 

Hubert je vnímaný ako znak elegancie, luxusu a najvyššej kvality. O tom svedčia aj významné ocenenia, ktoré zbiera na domácich či medzinárodných súťažiach.

Sekty Hubert nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Priestory: Castel Pension & Restaurant

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články