Gourmettalk: Vianočný kalendár s kávičkármi

 Gourmettalk: Vianočný kalendár s kávičkármi

 

Najkrajšie obdobie roka, Vianoce, sú tu. Pre nás, v redakcii, toto kúzelné obdobie začína už adventom, ktoré je nielen obdobím stretnutí s priateľmi a rodinou, ale aj chvíľami na stíšenie sa. Advent je časom na uvedomenie si pravej hodnoty Vianoc. Keďže vás chceme na tejto ceste sprevádzať, pripravili sme si pre vás s našimi priateľmi prekvapenie. Radi by sme vám predstavili náš špeciálny adventný kalendár.

Každý deň si môžete s nami zasúťažiť o ceny, ktoré potešia vaše srdce, chuťové poháriky a spríjemnia tento magický čas. Súťaž bude prebiehať na našom instagramovom profile @kavickari.

Každý deň si práve tam odhalíme jedno z 24 políčok. Podmienkou zapojenia sa bude označenie priateľa, s ktorým by ste chceli túto výhru zdieľať, lajknutie nášho @kavickari a druhého, partnerského profilu, ktorý sa každý deň objaví v príspevku na instagrame.

Hotel Lomnica

Potom len stačí veriť v kúzlo Vianoc a sledovať každý deň tento gourmettalk, kde nájdete odokrytie následného políčka s možnou výhrou na ďalší deň. Súťaž bude prebiehať do 24.12. Pozor 25.12 ( do 12:00 hod) súťažíme o hlavnú cenu, baristický kurz od Stacomb coffee consultants company.

Venti 20

Z dôvodu ochrany osobných údajov nebudeme mená výhercov zverejňovať na našej webovej stránke. O výhre sa šťastní výhercovia, dozvedia cez súkromnú správu na instagrame. Po získaní ich súhlasu na základe správy, ich označíme vo výherných postoch.

Držíme palce.

1. Políčko ( 1.12.2019)
Vznikla, aby ľuďom umožnila ochutnať čerstvé a kvalitné čaje a, aby priniesla radosť, nové chute a najmä život do staršej pasáže priamo na námestí v Banskej Bystrici. Hoci tu klasické espresso nenájdete, kávu rozhodne áno. Bar tvorí jej jadro a stredobod. Tu sa čaruje, aby vznikli nápoje, na ktoré tak skoro nezabudnete. Prvé políčko nám ponúka voucher na konzumáciu v hodnote 10€ práve v tomto čarovnom kráľovstve. Stačí ak dáš na instagrame “follow” @kavickari a @barovnacarovna a výhra magického polička môže byť tvoja. Nezabudni na označenie priateľa, s ktorým by si chcel túto výhru zdieľať, a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari).

barovna-carovna-punc-zima-kavickarisk

2.Políčko (2.12.2019)

Hoci pred štyrmi rokmi ešte len hľadali svoju cestu, dnes sa ukázalo, že detailná práca sa vypláca. Slovenská pražiareň, Zlaté zrnko v Ivanke pri Dunaji, ktorá v minulom roku ako vôbec prvá u nás získala ocenenie Great Taste Awards, tento rok na rovnakej súťaži bodovala. Ocenených bolo až 7 jej káv. Dnes hráme o 200g Emíliu – je energická zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie.  Má čistú a hladkú chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba. Je víťazkou 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Vyhrať ju môžete, pokiaľ dáte na instagrame “follow” @kavickari a @zlatezrnko. Nezabudnite na označenie priateľa, s ktorým by si chcel túto výhru zdieľať, a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari).

príprava-kavy-espresso-zlate-zrnko

3.Políčko (3.12.2019)

“Čas strávený s popcornom Zigmundo nikdy nie je stratený,” hovorí Peter Červeň, hoci trvalo, kým im ich výrobok prešiel rukami v podobe, s ktorou boli naozaj spokojní. Spolu so spoločníkom Štefanom Blahom už takmer rok prinášajú Slovákom a Čechom jedinečný hand made gourmet popcorn a chystajú sa preraziť aj do celej Európy. Dnes hráme o popcorn Zigmundo v príchuti slaný karamel.Vyhrať ho môžete, pokiaľ dáte na instagrame “follow” @kavickari a@zigmundopopcornNezabudnite na označenie priateľa, s ktorým by si chcel túto výhru zdieľať, a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari).

gourmet-popcorn-zigmundo

4. Políčko (4.12.2019)

Dnes máme pre vás výhru od Puristu, ktorý nám svoj príbeh prezradil už dávnejšie. Avšak chuť na jeho koláčik ( vegan i bezlepkový), máme vždy! A vy kávičkári, ho môžete dnes vyhrať. Stačí ak dáte follow @kavickari a @purista_ba. Nezabudni na označenie priateľa, s ktorým by si chcel túto výhru zdieľať a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari)

Purista

5.Políčko (5.12.2019)

Ak sa hovorí, že jedia aj oči, interiér Palffy restaurant je najlepším predkrmom. Štýl, ktorý nedáte do žiadnej škatuľky, dizajn, na ktorom si dali obzvlášť záležať, nenechali tu nič na náhodu, aj posledný obrúsok, či dezertná vidlička boli starostlivo vybrané. I nádobu na dáždniky vydražil na viedenskej aukcii dokonca sám majiteľ. Toto je miesto, ktoré sa nepotrebuje na nič hrať, toto je reštaurácia, ktorá vás ohúri už iba tým, že je. Barový pult čalúnený zamatom v kráľovskej modrej s historickým kávovarom lákajú vychutnať si šálku espressa.Dnes máme pre vás výhru od Palffy restaurant v Pezinku. Voucher na kávičku s dezertom pre dve osoby môžete vyhrať, pokiaľ dáte follow na @palffyrestaurantpezinok a @kavickariNezabudnite na označenie priateľa, s ktorým by si chcel túto výhru zdieľať a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari)

adventny-kalendar-kavickarisk-salkakavy-palffyrestaurant-pezinok

24.Políčko (24.12. 2018)

Deň s chuťou a vôňou kávy? Deň plný nových zážitkov i poznatkov zo sveta kávy? Vďaka Šimonovi Stašovi a jeho Bazzara Academy & Simonelli Group Showroom Slovakia, ktorá sa nachádza v Banskej Bystrici a je súčasťou podniku Bottova, môžete zažiť deň plný zábavy a smiechu aj s chuťou mlsnejcavy. Baristický kurz môžete vyhrať, ak dáte follow“ na instagrame @kavickari a @mlsnacava.coffee. Nezabudnite na označenie priateľa, s ktorým by ste chceli túto výhru zdieľať a to pod fotkou na našom instagrame (kavickari). Súťaž ukončíme 25.12.2018 o 12:00.

umenie s kávou Bazzara

mlasnacava

Text: Kávičkári

Foto: Ondrej Bobek, Tomáš Turek, Rudo Sladkovský,

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články