Gastronomy Slovakia prinieslo živé varenie s michelinskými šéfkuchármi

 Gastronomy Slovakia prinieslo živé varenie s michelinskými šéfkuchármi

Sympózium Gastronomy Slovakia, ktoré sa konalo 25. apríla 2023 v Refinery Gallery v Bratislave pod záštitou bedekra Gurmán na Slovensku, prirodzene nadviazalo na udeľovanie cien Gurmán Award 2023 z predošlého dňa. Táto prestížna kulinárska udalosť roka na Slovensku hostila michelinských šéfkuchárov z celej Európy a odprezentovala aj workshopy odborníkov HoReCa segmentu. A ohlasy? Tie boli mimoriadne pozitívne, publikum bolo vrelé a atmosféra skvelá.

Gastronómia Slovensko 2023
Zahraničných hostí prekvapilo vrelé publikum a pozitívna atmosféra podujatia.

8. ročník Gastronomy Slovakia 2023 – bol najúspešnejší  doteraz

Organizátor sympózia Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku, je veľmi vďačný za všetku energiu, čas aj investície všetkým, ktorí sa na podujatí podieľali. „Ohlasy od hostí boli veľmi pozitívne a s viacerými som sa bavil osobne. Celé sa im to páčilo a zhodnotili to ako najúspešnejší ročník plný nových informácií, impulzov a nadviazania nových kontaktov,“ s radosťou skonštatoval organizátor a dodal, že presne o tom je celé Gastronomy Slovakia.

Gastronómia Slovensko 2023
Gastronomy Slovakia 2023 ozvláštnili živé vstupy, počas ktorých varili najvychýrenejší michelinskí šéfkuchári. Na fotografii je známy španielsky šéfkuchár Oriol Castro – majiteľ 3. najlepšej reštaurácie na svete za rok 2022. Predstavil typické recepty barcelonskej kuchyne z miestnych surovín.

Veľmi si pochvaľovali aj hostia zo zahraničia, hlavne michelinskí šéfkuchári – vraj také vrelé publikum a takú pozitívnu atmosféru v sále vystavovateľov a aj na workshopoch dlho nevideli.

8. ročník sympózia predstavil:

Interaktívne live cooking show na pódiu prebiehajúce s michelinskými esami:

Gurmán Award 2023: Kto je najlepší šéfkuchár a ktorá je najlepšia reštaurácia na Slovensku?

Čítať viac >

Oriol CASTRO – 2 michelinské hviezdy a majiteľ 3. najlepšej  reštaurácie na svete
2022 – DISFRUTAR v Barcelone.

Gaetano TROVATO  2 michelinské hviezdy a majiteľ toskánskej reštaurácie
ARNOLFO.

István PESTI – 2 michelinské hviezdy – Plátan restaurant – Maďarsko

Paul Ivič  – 1 michelinská hviezda – 1. vegetariánska reštaurácia v Rakúsku ocenená
michelinskou hviezdou

Jozef Breza  – Kuchár roka 2022 na Slovensku – spoločne s majiteľkou
a somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou Raškovič odprezentovali ako dosiahli
vrchol aj na báze čisto slovenských jedál a produktov a dopracovali sa okrem 3
Zlatých hviezdičiek aj k oceneniu Zelená vidlička.

Uwe Machreich z reštaurácie TRIAD a s jeho dlhoročným sous chefom
Slovákom Romanom Chňapekom.

 

Okrem šéfkuchárov na pódiu mohlo vyše 400 hostí pozrieť 25 špeciálnych vystavovateľov a zažiť 6 masterclassov a workshopov.

Gastronómia Slovensko 2023

Organizátori sa už teraz tešia na budúci ročník v apríli 2024 a veria, že spoločne s hosťami opäť vytvoria skvelé podujatie.

 

Text: Katarína Kántorová
Fotografie: Rudolf Sladkovský

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Katka Kántorová

Zanietená jazyková redaktorka, ktorej hlavnou pracovnou náplňou je mať oči na stopkách, len čo sa na obzore objaví nejaká chybička. Od štúdia na vysokej škole až dodnes prešla rôznymi redakčnými profesiami, no s určitosťou vie, že okrem korigovania sa v živote nezaobíde ani bez písania. A, samozrejme, bez dobrej kávy a milej mačacej spoločníčky Ellie.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články