Gastronomy Slovakia prinieslo živé varenie s michelinskými šéfkuchármi

Sympózium Gastronomy Slovakia, ktoré sa konalo 25. apríla 2023 v Refinery Gallery v Bratislave pod záštitou bedekra Gurmán na Slovensku, prirodzene nadviazalo na udeľovanie cien Gurmán Award 2023 z predošlého dňa. Táto prestížna kulinárska udalosť roka na Slovensku hostila michelinských šéfkuchárov z celej Európy a odprezentovala aj workshopy odborníkov HoReCa segmentu. A ohlasy? Tie boli mimoriadne pozitívne, publikum bolo vrelé a atmosféra skvelá.

8. ročník Gastronomy Slovakia 2023 – bol najúspešnejší doteraz
Organizátor sympózia Gastronomy Slovakia Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku, je veľmi vďačný za všetku energiu, čas aj investície všetkým, ktorí sa na podujatí podieľali. „Ohlasy od hostí boli veľmi pozitívne a s viacerými som sa bavil osobne. Celé sa im to páčilo a zhodnotili to ako najúspešnejší ročník plný nových informácií, impulzov a nadviazania nových kontaktov,“ s radosťou skonštatoval organizátor a dodal, že presne o tom je celé Gastronomy Slovakia.

Veľmi si pochvaľovali aj hostia zo zahraničia, hlavne michelinskí šéfkuchári – vraj také vrelé publikum a takú pozitívnu atmosféru v sále vystavovateľov a aj na workshopoch dlho nevideli.
8. ročník sympózia predstavil:
Interaktívne live cooking show na pódiu prebiehajúce s michelinskými esami:
Oriol CASTRO – 2 michelinské hviezdy a majiteľ 3. najlepšej reštaurácie na svete
2022 – DISFRUTAR v Barcelone.
Gaetano TROVATO 2 michelinské hviezdy a majiteľ toskánskej reštaurácie
ARNOLFO.
István PESTI – 2 michelinské hviezdy – Plátan restaurant – Maďarsko
Paul Ivič – 1 michelinská hviezda – 1. vegetariánska reštaurácia v Rakúsku ocenená
michelinskou hviezdou
Jozef Breza – Kuchár roka 2022 na Slovensku – spoločne s majiteľkou
a somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou Raškovič odprezentovali ako dosiahli
vrchol aj na báze čisto slovenských jedál a produktov a dopracovali sa okrem 3
Zlatých hviezdičiek aj k oceneniu Zelená vidlička.
Uwe Machreich z reštaurácie TRIAD a s jeho dlhoročným sous chefom
Slovákom Romanom Chňapekom.
Okrem šéfkuchárov na pódiu mohlo vyše 400 hostí pozrieť 25 špeciálnych vystavovateľov a zažiť 6 masterclassov a workshopov.
Organizátori sa už teraz tešia na budúci ročník v apríli 2024 a veria, že spoločne s hosťami opäť vytvoria skvelé podujatie.
Text: Katarína Kántorová
Fotografie: Rudolf Sladkovský