Zuzana Gánóczy o náročnej práci chyžnej, ale i omnoho viac.

Zuzana Gánóczy o náročnej práci chyžnej, ale i omnoho viac.

 

Keď prídete do hotelovej izby, všetko by malo byť čisté a pripravené. Malé drobnosti, detaily, ktoré musia spolu hrať, aby bol hosť spokojný. Zuzana Gánóczy je rooms division manager Šimák zámok Pezinok a povie nám viac o svojej práci s chyžnými.

Medzi odchodom hosťa z izby a príchodom nového sú často len 4 hodiny. Pracovný čas jednej pani upratovačky je 8 hodín. Uvedomili ste si niekedy tú veľkú moc upratovania, ktoré v hoteloch robia tie neviditeľné dámy?

V zahraničí sa zvykne pre chyžnú nechať nejaká drobnosť, trinkgeld, alebo čokoládka. Aké majú Slováci maniere a vieme sa svojej chyžnej poďakovať?

Viac o práci chyžných a o tajomnom procese upratovania nám porozprávala Zuzana Gánóczy.

Gastrolovetalks sú rozhovory s osobnosťami (nielen) slovenskej gastronómie. Určené pre študentov, začínajúcich podnikateľov, ale aj ostrieľaných harcovníkov. Sú o tom, ako žiť (a prežiť) v gastronómii s láskou.

 

Text: Kavickari

Video: Gerschi Production

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama dvoch detí a dvoch kníh. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kavickari.sk. S nadšením sa venuje najmä víziiam, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články