Buena Coffee House

 Buena Coffee House

 

Výberová jednoodrodová káva, výborné koláče či čerstvé šťavy. Buena Coffee House v Dunajskej Strede je príjemným osviežením, za ktorým sa oplatí vyraziť.

Dunajská Streda je známa predovšetkým skvelými kúpeľmi s termálnou vodou, za ktorou ľudia neváhajú cestovať aj z väčších diaľok. Buena Coffee House je skvelým doplnkom, ktorý vás naladí na pravé dobrodružstvo. To, že kávou sa tu žije, zistíte hneď pri vchode. Celý interiér je totiž zariadený v hnedých tónoch a množstvo prvkov odkazuje práve na kávu.

Buena

V jednoduchosti je krása, malé lampy v industriálnom štýle osvetľujú stolčeky, ktoré sú veľké tak akurát. Mapa na stene, dekorácie z jutových vriec či staré mlynčeky. Káva je tu alfou a omegou a dokazuje to nielen šikovný barista a zároveň majiteľ Tomáš Stredl, ktorý k príprave tohto nápoja pristupuje skutočne pedantne. Aby svojim hosťom doprial skutočný zážitok, prémiové kávy na mlynčeku mení. Okrem pôžitku z káv z pražiarní Green Plantation, Coffeein, Rebel Bean, Doubleshot, Square Mile Coffee, La Boheme Cafe, Diamonds Roastery, Casino Mocca a iných si môžete vychutnať aj prémiovú čokoládu.

Buena

Samozrejmosťou sú aj domáce koláče, ako cheesecakey či obľúbené raw, ktoré si môžu vychutnať aj ľudia s intoleranciami. Vedzte, že si nebudete vedieť vybrať! Pokiaľ máte chuť na experimenty, môžete skúsiť aj pravú tureckú kávu, ktorú vám pripravia v štýlovej džezve. K dispozícii je aj drobný obchodík, kde nájdete čokolády, rôzne druhy výberových káv, „koťogá“ či iné drobnosti pre pôžitkárov.

Buena

Buena Coffee House je obohatená aj o bezobalový obchodík „Zero waste shop“, ktorý sa u Dunajskostredčanov teší veľkému úspechu.

Buena

Buena Coffee House nájdete aj na facebooku.

Článok bol vytvorený v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom.

ttsk

 

Text: Simona Budinská

Foto: Archív prevádzky

 

 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *