Bakery Castel Mierovo: Miesto pre sladké snívanie

 Bakery Castel Mierovo: Miesto pre sladké snívanie

10 ročná rekonštrukcia pod vedením historičky umenia Kornélie Nagyovej vrátila opäť kaštieľu v malebnej dedinke Mierovo jeho atmosféru a emóciu. A i keď to nebol pôvodne zámer, už 15 rokov je vyhľadávanou svadobnou destináciou. A to nielen so špičkovou reštauráciou, ubytovaním, ale vlastnou cukrárenskou výrobňu pod názvom Bakery Castel Mierovo.

Splnený detský sen

Castel Mierovo je stelesnením detského sna majiteľky. Oáza pokoja s nádhernou záhradou a množstvom umeleckých skvostov, o ktorú sa starajú s láskou jej dcéry Júlia a Annamária. Aj tí najnáročnejší hostia si pochvaľujú modernú, no stále regionálnu, kuchyňu Ladislava Gányovicsa. Ten kraľuje v miestnej kuchyni už viac ako 10 rokov. No vedeli ste, že okrem penziónu a reštaurácie tu už 6 rokov majú aj vlastnú cukrárenskú výrobňu? „Fungovala primárne kvôli našim eventom, keďže zorganizujeme štandardne medzi aprílom a októbrom aj 70 svadieb,“ hovorí executive manažérka hotela Júlia Végh Nagy. Hoci podobný počet chceli dosiahnuť aj minulý rok, svadobná sezóna bola i vďaka obmedzeniam a koronavlnám menšia.

Castel Mierovo

Bakery Castel Mierovo
Okrem penziónu a reštaurácie nájdete v kaštieli aj vlastnú cukrárenskú výrobňu Bakery Castel Mierovo, ktorá dbá na kvalitné ingrediencie.

Pôvodné kariérne plány dcér navždy zmenil kaštieľ

Poznáte to, že môžeme mať svoje plány ale život si pre nás pripraví aj tak svoj vlastný scenár. „Jedného dňa sme sa dozvedeli, že kaštieľ v Mierove je na predaj. Počas našej prvej návštevy v areáli sme zistili, že záhrada je vo veľmi zanedbanom stave s veľkou burinou a budova vyzerala skôr na ruinu, ale aj tak mala zvláštne čaro,“ spomína Kornélia na svoje opätovné dotyky s miestom, ktoré patrilo do čias jej detstva. Medzičasom vyštudovala dejiny umenia, vydala sa a porodila dve dcéry. Staršia, Júlia síce vyštudovala právo, no keď sa ako rodina rozhodli kaštieľ zrekonštruovať, tak sa akosi prirodzene začala po otvorení starať o chod kaštieľa a eventy.  A po tom ako sa mladšej Annamárii narodili dcérky – dvojičky, nechala sa  konečne uniesť svojho láskou k pečeniu a z geografky sa stala vychýrená cukrárka. „Časom sme sa do toho dostali. Máme za sebou kus práce, človek sa učí stále, musí sa orientovať v trendoch. Baví nás to a robíme to radi. Takže to smerovanie je určite správne,“ zhodnotila jej sestra Júlia s úsmevom.

AnnaMária Nagy

Annamaria Nagy Bakery Castel Mierovo
Keď sa Annamárii, dcére majiteľky kaštieľa narodili dcérky – dvojičky, nechala sa  uniesť svojho láskou k pečeniu a z geografky sa stala vychýrená cukrárka. Na svojom koníčku stále tvrdo pracuje a snaží sa sledovať trendy v cukrárenskej výrobni kaštieľa – Bakery Castel Mierovo.
veľkonočný pobyt

Valentín v slovenských hoteloch. Čo si pre vás pripravili?

Čítať viac >

 

Korona šikovné ženy z kaštieľa nezastavila

Hoci obmedzenia boli takmer likvidačné a hotelový segment- navyše, v ktorom je zamestnaná takmer celá rodina utrpel najviac, rodina Nagyovcov sa neustále zamýšľala nad tým, ako čo najviac dopomôcť svojmu kaštieľu a tomu, aby prežilo dielo, ktoré vytvorili.

 

dezert

Ako sa vraví, za všetkým hľadaj ženu. Tak sa ženy z rodu Nagyovcov sústredili na oblasť, ktorú mohli zatiaľ vylepšovať a tvoriť. A tou bola aj vlastná cukrárenská výroba, ktorej velí mladšia dcéra Kornélie, Annamária.  „Vytvorili sme nový web a pracovali sme aj na tvorbe koláčikov. Naši hostia a priaznivci si tak mohli vychutnať candy  bar, krásnu tortu, cheesecake-y či moderné kapkejky a tartaletky  aj doma či na svojej záhradnej párty. Momentálne pripravujeme Valentínsku ponuku, ktorú vieme aj doniesť. A tak si ľudia budú môcť vychutnať kúsok nášho kaštieľa aj u seba doma“, prezentuje Júlia Végh Nagy.

Bakery Castel Mierovo

Bakery Castel Mierovo, kde pečie dcéra majiteľky 

Nenájdete u nich len klasické cheesecake-y ale aj torty v bezlepkovom prevedení z mandľovej či makovej múky. A samozrejme na požiadanie aj bez laktózy. V tom sa Annamária veľmi dobre vyzná, keďže sama má intoleranciu na mlieko. A čo pečie najradšej? „Svadobné torty, kde môžem prejaviť aj kreativitu. No nehľadajte u nás žiadny fondán, používam kvety, čerstvé ovocie, kvalitnú čokoládu a na farbenie len prírodnú spirulinu, dragonfruit či maliny,“ vymenúva.  Pod jej rukami vznikajú tie najchutnejšie sladkosti a objednávajú si ich nielen gurmáni na Žitnom ostrove ale aj v Bratislave a širšom okolí.

Bakery Castel Mierovo
Žiadny fondán, kvety, čerstvé ovocie, kvalitná čokoláda a na farbenie len prírodná spirulina. To sú tajomstvá Annamárie, ktorá má na starosti Bakery Castel Mierovo. Keďže sama trpí intoleranciou na mlieko, dokáže vyjsť v ústrety aj hosťom s rôznymi intoleranciami.

 

Na sviatky sa dokážu pripraviť, dokonalou ukážkou je aj tohtoročný Valentín

Kreativita dám z kaštieľa sa ukázala aj pri tvorbe Valentínskej ponuky. Možností je veľa, aby si vybral každý podľa preferencií. Sladké pokušenia z Bakery Castel Mierovo si viete vyskladať aj priamo na ich webe a je len na vás, či pôjdete do degustačného sladkého boxu, romantickej tortičky, alebo New York cheesecake v tvare srdiečka. K tomu voňavé ruže, bio Prosseco, balón v tvare srdca a Valentín ako vybavený bez zbytočného lietania po obchodoch – a navyše priamo podporíte aj kvalitného lokálneho výrobcu. Ponuka sladkého dokáže byť aj v bezlepkovej verzii, stačí ak si to na novom webe vyklikáte a objednáte priamo v e-shope Bakery Castel Mierovo. Výborný tip na ušetrenie času a perfektné prekvapenie.

New York cheesecake
Sladký New York cheesecake v tvare srdiečka si viete objednať priamo na webe Bakery Castel Mierovo.

„Ten, kto by si pamiatku na tohtoročného Valentína chcel užiť trošku inak, sa môže spolu s nami tešiť na romantické fotenie zaľúbených párov a veselé Valentínske fotenie rodín. Rekvizity, balóny, konfety a možno aj lásku vo vzduchu zabezpečíme my“, usmieva sa Júlia.  K dispozícii sú dva termíny od profesionálnych fotografiek, 12.2. od Katarína Bako Photography, alebo od 13.2. Top-art photography.

Valentín Castel Mierovo
Majiteľky kaštieľa vidia do hĺbky zamilovanej ženy a snažili s vykladať dokonalé balíčky, ktoré ju potešia. Skvelé je, že tortičku si viete vyklikať aj v bezlepkovom variante.

Jedna z top reštaurácií na Slovensku ponúka dokonalý zážitok

Ale aby sme ju neopomenuli, aj roky gurmánmi oceňovaná reštaurácia Castela Mierovo využíva nezameniteľné historické kulisy a svojim hosťom vytvára aj bežne romantickú atmosféru. Intimitu v nej však teraz podporia stovky horiacich sviečok a delikátne menu, pripravené špeciálne na tento deň. „K dispozícii sú dva varianty Valentínskeho menu, jedno z neho je dokonca vegánske. Pri oboch dostanete i ružu pre dámu“, dodáva Júlia.

 

Castel Mierovo reštaurácia
Top reštaurácia v Mierove pod viac než 10 ročným vedením šéfkuchára Ladislava Gányovicsa ponúka nielen moderné regionálne chute aj príjemnú intimitu.

Z histórie kaštieľa

Historického ducha kaštieľ v Mierove nazaprie ani po citlivej rekonštrukcii. Milovníci umenia a histórie si tu rozhodne prídu na svoje. Stavba si zachovala napriek prvkom modernosti aj svoj barokovo – klasicistický štýl. Vstup do areálu zdobí monumentálna murovaná brána s krédom predošlých majiteľov: “Je to dom cnosti, pracovitosti a usilovnosti ako aj večným prístreším výborných myšlienok a šľachtickej zábavy.” Ide o ideu, ktorá koluje už 15 rokov aj v žilách Nagyovcov, napĺňa ich a inšpiruje. „Dekáda renovačných prác nám dala časový priestor na snívanie o mieste, kde každý malý detail odráža kvalitu, komfortnú eleganciu a domácu pohodu,“ dodáva historička umenia Kornélia.  Rok 2006 priniesol kaštieľu opäť strhujúcu dušu, energiu a duchaplnosť. Dnes je to už 15 rokov čo v Castel Mierovo nachádzajú aj tí najnáročnejší hostia z rôznych kútov sveta atmosféru a servis, ktoré ich ohromia.

 

slovensko
Historického ducha kaštieľ v Mierove nezaprie ani po citlivej rekonštrukcii. Milovníci umenia a histórie si tu rozhodne prídu na svoje. Stavba si zachovala napriek prvkom modernosti aj svoj barokovo – klasicistický štýl.

 

Castel Mierovo nájdete aj na instagrame.

 

Text: Mária Baláž- Gyuranová, SB

Foto: Ondrej Bobek a archív Castel Mierovo

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je redaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *