Akadémia Bistro and Pub v Trnave
Moderná kuchyňa, tankové pivo a výber lokálnych vín. Tak sa charakterizuje originálny Trnavský podnik Akadémia. My si však myslíme, že je to zbytočne málo slov. Poďte ho s nami spoznať.
Štvorcové nádvorie, tehličkové átrium. Či do Akadémie prichádzate z jednej alebo druhej strany, oba príchody majú čosi do seba. A to v každom ročnom období. Akadémia by mala mať v podtitule slovo „život“. Pretože o tom je tento koncept.
Po uvoľnení obmedzení po druhej vlne covidu sme mali možnosť nahliadnuť do vnútra tohto podniku. Terasa už bola plná ľudí. Mix študentov, biznismenov i mamičiek. Drobný svet vyskladaný z osudov a príbehov ľudí, ktorí si vychutnávali špeciality šéfkuchára Lukáša Heska. A k nim dobré pivo, samozrejme.
O to sa tu vedia dobre postarať. Výčapnú technológiu tu majú „zmáknutú“, rovnako ako aj čistotu i pivné sklo. „Pretože to všetko sú faktory, na ktorých pri pive záleží. Klasikov poteší Pilsner Urquell, gurmánov výbery z remeselných pivovarov. A tých, ktorí radi experimentujú, sa potešia i tzv. „kyseláčom“,“ prezentuje Andrea Chnápková, prevádzkarka Akadémie.
Či už na terase alebo v modernom interiéri bistra len tak poskočíte, keď vám príde jedlo. S ním sa tu vyhrajú a i tie najklasickejšie klasiky vás prekvapia. Vyprážaný pivný syr so šunkovou penou alebo kvásková šiška ako dezert. Rovnako si zamaškrtíte i na tataráku s chrenom alebo ľahkom šaláte s kozím syrom.Po sýtom jedle vás jednoznačne prebudí káva. „V ponuke máme už vyše dvoch rokov kávu od bystrickej pražiarne Mlsna Cava,“ prezrádza Andrea.
Počas príjemného počasia je samozrejmosťou aj poriadna grilovačka. V priateľskej atmosfére, akú ponúkne len Trnava a jej originálne nádvorie, ktorého súčasťou sú i obchody, coworking či byty pre štipendistov.
Tip prevádzkarky: Kváskový langoš s fermentovanými paradajkami a syrom pecorino
Akadémia Bistro and Pub v skratke:
– Moderná kuchyňa
– tankové pivo
– výber lokálnych vín
– skvelá káva
Adresa:
Akadémia Bistro and Pub
Štefániková 4
Trnava
917 01
Akadémiu nájdete aj na instagrame.
Text: Simona Budinská
Foto a video: Ondrej Bobek