Vieme, poradíme. Radi. V novej gastroporadni.
Dnes spúšťame na slovenské pomery originálny projekt. Čo? Gastronomickú poradňu pre podnikateľov, študentov, alebo len tých, ktorí gastro milujú a majú otázky, na ktoré nevedia nájsť odpovede. Lebo aj to sa stáva. Niekto vie a nepovie. Alebo niekto vie a povie – „zaplať“.
Nuž a takto to my nechceme. Aj preto sme vydali knižku (ne)učebnica Gastrolove, ktorá spôsobila víchor vo vašich i našich životoch. Spojili sme sa s ľuďmi, ktorí radi prezradili svoj recept na úspech, či dôležité detaily, na ktoré si treba dať pozor. A vďaka skvelým partnerom, stála toľko koľko stála (vlastne ešte stojí, už naozaj posledné kusy sú v predaji).
Pred koronou som mala rozpísané pokračovanie (ne)učebnice. Predaje šli skvelo, bol super záujem, boli dohodnutí aj noví partneri, nové silné témy. Lenže prišla korona a všetko v gastre sa spomalilo. Pardón, vlastne zastalo. Viem, že sa k neučebnici ešte dostaneme a vydáme niekoľko pokračovaní. Lebo vzdelávať sa stále treba. Ale musí prísť ten správny čas…Na knihu zatiaľ neprišiel… ale otázky stále sú…a často sú nezodpovedané.
A tak sme si povedali. Prečo neurobiť knižku online? Takú, kde by ste hneď našli odpovede na svoje otázky? Nech sú akokoľvek zapeklité….
Spojili sme sa s úžasnými mentormi, partnermi, ktorí sa rozhodli ísť do toho s nami a poskytnúť svoje profesionálne know-how. Sú to ľudia s rokmi praxe, známe tváre, ktoré nesú esenciu prirodzenej úcty a múdrosti.
Poradňu sme zatiaľ rozdelili na niekoľko častí – personalistika (tak veľmi žiadaná, v tejto dobe), osobnostný rast, káva (samozrejme!), technológie baristu, víno i pokladničné systémy. Funguje to jednoducho, tak aby to zvládol študent, ale i prevádzkar tesne pred dôchodkom. Klikneš si na kategóriu, pridáš otázku a mentor ti ju do 48 hodín zodpovie. Odpoveď nájdeš u nás na webe, alebo na sociálnych sieťach (ne)učebnica Gastrolove, či Kávičkári.sk.
Chceme, aby sme sa ako krajina v gastre posúvali vpred. Na (ne)konferenciách sme videli obrovské nadšenie, zápal pre nové informácie, ale aj mierne zúfalstvo z toho, keď človek narazil na „nesprávneho“ mentora vo svojom podnikaní. Preto sa vám budeme snažiť pomôcť aspoň takto, online cestou.
Veríme, že postupne nájdeme ďalších ochotných partnerov, ktorí budú vedieť poskytnúť svoje know – how a témy rozšírime.
S večnou láskou ku gastronómii a úctou k tomuto povolaniu,
Foto: Ondrej Bobek, Tomáš Turek