Pripravte si veľkonočné jahňa podľa šéfkuchára z Grand Hotela Kempinski High Tatras
K veľkonočným sviatkom neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Hoci tohtoročná Veľká noc ešte nebude tak úplne podľa našich predstáv, spríjemniť si ju môžete prípravami kulinárskych špecialít v kruhu najbližších. Inšpirujte sa napríklad receptom na veľkonočné jahňa od Miroslava Zamišku, šéfkuchára Grand Hotela Kempinski High Tatras.
Veľkonočné jahňa
Potrebujeme:
- Jahňacie stehno vcelku alebo polku mladého jahňaťa
- 5-7 ks strúčikov cesnaku so šupkou, ktoré si vopred opečieme kvôli chuti
- 10 g čerstvého rozmarínu
- 300 ml bieleho jogurtu,
- 2 lyžice dijonskej horčice,
- Šťava z 1 ks limetky
- 1 ks chili papričky – môže, no nemusí byť
- Soľ, čierne korenie, olivový olej
Postup: Mäso marinujeme minimálne 12 hodín v náleve z jogurtu. Ten obsahuje: dijonskú horčicu, čierne korenie a šťavu z limetky. Soľ pridáme až pri pečení, aby sa nám mäso príliš neodvodnilo, kým sa marinuje. Marinované mäso preložíme na plech. Prilejeme aj časť marinády a do nej pridáme celý cesnak aj so šupkou a rozmarínom. Osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme tri hodiny prikryté alobalom na 145 °C. Mäso je potrebné pri pečení skúšať, kým nie je mäkké, pečieme ďalej. Neskôr zvýšime teplotu na 180 °C a necháme zapiecť vrch do chrumkava. Podávame s pečenými mladými zemiakmi, čerstvým chrenom a domácou nastrúhanou cviklou.
Recept pripravil Miroslav Zamiška, šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras.
Grand Hotel Kempinski High Tatras nájdete aj na instagrame.
Text: Kávičkári
Foto: archív Grand Hotel Kempinski High Tatras, Tomáš Turek