Ivet: Vianoce s potravinovými obmedzeniami? Žiadny problém!

 Ivet: Vianoce s potravinovými obmedzeniami? Žiadny problém!

 

Trenčín rozvoniava po ďatliach a orechoch. Ivet nás privítala vo svojej Vianočnej krajine zázrakov. Vďaka jej dobrotám si na svoje prídu aj ľudia s intoleranciami. A prezradila nám aj rýchly, nepečený recept, ktorý zvládnete pripraviť skutočne za pár minút.

vesele-vianoce-ivet

Nepečené makové guličky

150g para orechov

vianoce-madame-pattiserie-kolaciky

Madame Patisserie: Vianočné recepty plné lásky

Čítať viac >

150g kešu orechov

100g mletého maku

trošku pravej vanilky

cca 200g čerstvých datlí

Najskôr si do nádoby mixéra nasypeme orechy, mak a vanilku, krátko premixujeme – aby nám zostali ešte stále malé kúsky orechov. Potom postupne pridávame čerstvé datle, aby sa zapracovali do cesta. Vytvarujeme guličky a obaľujeme v kokose. Je to veľmi jednoduchý recept, hotový doslova do pár minút, ale chuť je geniálna. Vyskúšajte!

vianoce-slovensko-ivetraw

Za tých pár minút prípravy guličiek sme stihli „prehodiť“ aj pár slov o sviatkoch a plánoch na ďalší rok.

Budú pre Vás tieto sviatky, iné, ako po minulé roky?

Áno, to veru budú. Doprajem si skutočne zaslúžený oddych po dlhých mesiacoch neustálej práce. Predvianočné obdobie je u mňa spájané vždy s kopou zhonu, keďže my, ktorí sa venujeme cukrárskemu remeslu, pracujeme takmer do Štedrého dňa. Je to jednoducho našou súčasťou. Ak chceme dopriať zákazníkom skvelé, chutné a čerstvé dobroty, inak to nejde. Vždy sa na to veľmi teším a po poslednej odovzdanej krabici 23.12. večer odchádzam spokojná domov a nasleduje ničnerobenie. Teším sa na čas strávený s mojimi deťmi a manželom. Tento rok prvýkrát nebudem pracovať ani medzi sviatkami a nezobrala som objednávky ani na Silvestra.

vesele-vianoce-ivet-raw-kavickari-sk

Akú ponuku koláčikov ste zvolili na tieto Vianoce a Silvester?

Moji blízki sa zasmejú, keď budu toto čítať. Každý rok hovorím, že príjmem iba málo objednávok, že si nechám na všetko kľud a pohodu a každý rok to aj poruším. Tento doslova, kedy som 3x prekonala plánovanú kapacitu. Nakoľko sa roky venujem zákazníkom s rôznymi intoleranciami a tento rok som pripojila veľa noviniek, zaradila som ich automaticky aj do vianočnej ponuky. Všetky dezerty sú bezlepkové a bezmliečne zároveň. Vyskladané sú s ohľadom na rôzne intolerancie, a tak si v ponuke našli to svoje mnohí ľudia a verím, že im bude chutiť. Okrem toho nesmie chýbať ako každoročná stálica môj raw štedrák. Myslím, že je v ponuke už šieste Vianoce. Úplnou novinkou je vegan vianočný zemiakový šalát a vegan likér.

ivet-raw-kolaciky

Podlieha každoročný výber aj trendom, alebo skôr staviate na overených stáliciach?

Ja moc trendy nesledujem, robím veci dosť pocitovo. Tento rok bol pre mňa veľmi tvorivý a pribudlo do ponuky množstvo nových dezertov, a tak sa samozrejme automaticky objavili aj vo vianočnom boxe. Zákazníci ich mali možnosť ochutnať posledné týždne a keďže zožali úspech, pochutia si na nich aj cez Vianoce. Napríklad taký veterník. Je to síce stálica a pozná ho každý. Ale ja som ho upravila do podoby, aby si mohli pochutiť aj ľudia, ktorí už nedúfali, že veterník niekedy budú jesť. Ten od IVET je bezlepkový, bezmliečny, bezorechový aj bezsójový. A tak to je aj s ďalšími dobrotami v ponuke, aby si každý intolerantný niečo dobré a vhodné našiel.

ivet-raw-kavickari

Aké sú Vaše plány pre rok 2021?

Najskôr by som začala tým, že práve rok 2020 ma naučil príliš neplánovať. A keby bolo keby, mnohé by bolo aj tento rok inak. Myslím, že všetci čo ma poznajú by potvrdili, že som večný snílek. A mnohé sny, ktoré na začiatku boli extra odvážne, mám dnes splnené. Ako napríklad otvorenie svojho malého IVET Bistra, ktoré aj v tejto dobe je vyhľadávané a zákazníci stále chodia. Samozrejme, je za tým kopec tvrdej práce, o tom niet pochýb. No a aké mám plány? Prajem si byť zdravá, pracovať menej ako 12hodin denne, viac času venovať sebe a rodine… To ste asi nečakali, že budem písať, však? No a okrem toho, verím, že otvorím ďalšie IVET Bistro v inom meste a možno sa podarí pustiť do sveta aj franchizu. Ale to sú všetko plány a sny, za ktorými je veľa tvrdej práce a vytrvalosti. Ale čo skutočne prinesie, nechám sa prekvapiť.

vesele-vianoce-ivet-trencin

Tak šťastné a veselé!

Ivet

Ivet nájdete na facebooku aj instagrame.

Text: Ivet a Mária Baláž Gyuránová

Foto: Juraj Čičo fofograf

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články