Galavečerom “Tri dekády” oslávil Hotel zlatý Kľúčik 30 rokov svojho fungovania

 Galavečerom “Tri dekády” oslávil Hotel zlatý Kľúčik 30 rokov svojho fungovania

Hotel Zlatý Kľúčik je nielen symbolom elegancie, nadštandardných služieb i luxusu, ale taktiež si vďaka množstvu spokojných hostí dokázal udržať povesť prestížneho miesta nielen v Nitre, kde sa nachádza, ale aj v nitrianskom regióne i na Slovensku. Ikonický hotel Zlatý Kľúčik oslávil uplynulý víkend svoje 30 výročie a popri skvelej trojchodovej večeri i bohatý program.

Hotel Zlatý Kľúčik patril už od svojho otvorenia nepretržite k vlajkovým lodiam hotelierstva a gastronómie v nitrianskom regióne i na Slovensku. Počas svojej bohatej histórie prešiel postupným rozširovaním a modernizáciou priestorov v troch etapách – v rokoch 1994, 2005 a 2017. Počas rokov vystriedal niekoľkých majiteľov a v júli minulého roka vstúpila do Zlatého Kľúčika česká spoločnosť Inasio s.r.o i nový manažment hotela.

Slávnostný galavečer Tri dekády

07.12.2024 oslávil hotel Zlatý Kľúčik úctyhodných 30 rokov na trhu, a to rovno vo veľkom štýle. Tento výnimočný míľnik mohli hostia osláviť spoločne s manažmentom hotela prostredníctvom Slávnostného  galavečera s názvom Tri dekády. Ten sa konal v priestoroch sály Louis XIV Congress Hall a privodil hosťom nielen vianočnú atmosféru, ale tiež potešil ich chuťové poháriky. Šéfkuchár hotela Zlatý Kľúčik Viliam Beňo so svojím tímom pripravil hosťom delikátne 3 – chodové degustačné menu, ktorého súčasťou bol jemne zaúdený filet z jesetera, teľacia sviečková sous-vide s kukuričnou polentou, maslovým zemiakovým fondánom a, samozrejme, nechýbal ani sladký dezert v podobe truffle z marcipánu, bielej čokolády a jedlého zlata i lahodná vanilková torta. Práve tú skvelo vyvážil špeciálne navrhnutý krémový drink k tridsiatim narodeninám hotela s názvom Tri dekády, ktorý pozostával z troch hlavných zložiek – vanilková vodka, Mozart likér z bielej čokolády a smotany.

O dokonalý súzvuk k menu sa postarala aj speváčka Katarína Knechtová i saxofonista Martin Guček. Nechýbala ani svetelná šou v podaní akrobatického zoskupenia Vertigo. Počas celého galavečera sprevádzala hostí moderátorka Karin Haydu. Čerešničkou na torte bol slávnostné odhalenie súsošia, ktoré bolo vytvorené na počesť 30-výročia hotela Zlatý Kľúčik. Autorom diela je sklár a dizajnér grécko -slovenského pôvodu Achilleas Sdoukos, ktorý celé súsošie vytvoril aj na základe podkladov od všetkých zamestnancov hotela. Tí mali za úlohu napísať slovo a farbu, ktorá im najviac evokuje hotel Zlatý Kľúčik.

Zlatý Kľúčik tri dekády torta
Krájanie torty si vzal na starosť riaditeľ hotela Zlatý Kľúčik, Igor Gondár. Vtipne mu sekundovala aj moderátorka večera, Karin Haydu.

Roky priniesli hotelu Zlatý Kľúčik pozitívne zmeny

Igor Gondár

Igor Gondár, riaditeľ Hotela Zlatý Kľúčik: "V posledných rokoch sme viac personalisti a psychológovia ako hotelieri. Pozitívne je, že stále nie sme psychiatri."

Čítať viac >

Počas uplynulého roka nedošlo v hoteli Zlatý Kľúčik iba k vlastníckym zmenám, ale aj k celkovej obmene v manažmente hotela. Riaditeľskú pozíciu obsadil Ing. Igor Gondár, skúsený hotelový manažér, ktorý sa prednostne venuje otváraniu a rozbehu nových hotelov. V Zlatom Kľúčiku videl nevyužitý potenciál, a preto sa rozhodol participovať na tomto projekte. „Hoci v tomto prípade nejde o otvorenie nového hotela, ale o jeho reštart, Zlatý Kľúčik ma oslovil svojim aktuálne nevyužitým potenciálom i ponúknutými kompetenciami zo strany majiteľov. Našim cieľom je aj do budúcna pokračovať v nastavených štandardoch a postupne rozvíjať poskytované hotelové služby. V post-covidovom období v hoteli chýbal koncepčný marketing a aktívny obchod, na ktorých sme začali pracovať,“ ozrejmil aktuálny riaditeľ hotela, Igor Gondár. Po trojročnej prestávke sa do hotela vrátil aj staronový šéfkuchár Viliam Beňo, ktorý v Zlatom Kľúčiku strávil predchádzajúcich 15 rokov.

tri dekády zlatý kľúčik
Večer bol oslavou najmä zamestnancov. “Bez týchto 35 ľudí, týchto profesionálov so srdcom, ktoré bije pre toto miesto,  by hotel nebol tým, čím je,” povedal riaditeľ Igor Gondár.

Zlatý Kľúčik tri dekády

Vďaka servisu a službám je hotel Zlatý Kľúčik ikonou už tri dekády

Hotel sa nachádza vo vysoko atraktívnom prostredí na úpätí vrchu Zobor s panoramatickým výhľadom na celú Nitru. Priestor je architektonicky veľmi dobre zvládnutý s vysokým citom pre detail. V hoteli sa nachádzajú moderné konferenčné priestory –s kapacitou 210 hostí a Louis XIII Meeting Room s kapacitou 20 hostí, všetky vybavené špičkovou technikou.

Louis XIV Congress Hall
Louis XIV Congress Hall má kapacitu až 210 hostí. Vďaka pristavanému svadobnému pavilónu a reštaurácii, vedia v hoteli Zlatý Kľúčik pripraviť až 3 veľké samostatné eventy počas jedného dňa, ktoré sa navzájom medzi sebou nerušia.

Súčasťou hotelového areálu je exkluzívny svadobný pavilón s kapacitou 130 hostí a záhrada na svadobné obrady v exteriéri. Dlhodobú tradíciu má najmä kvalitná gastronómia s konceptom, ktorý spája francúzsku kuchyňu so slovenskou tradíciou. Hotel je rovnako držiteľom viacerých gastronomických ocenení. Ubytovaným hosťom je naviac k dispozícií tematické Oriental Luxury SPA s ponukou ajurvédskych i tradičných ázijských masáží a wellness techník. V Zlatom Kľúčiku tiež nechýba unikátny cigarový a koňakový salónik Cognac & Cigar Lounge. To všetko robí z hotela Zlatý Kľúčik ikonu hotelových služieb už 3 dekády v Nitrianskom kraji a zároveň sa stáva ideálnym priestorom pre sebarealizáciu šikovných a zanietených ľudí.

Hotel Zlatý Kľúčik tri dekády
Oslavu hotela si nenechala ujsť ani Katartína Knechtová, ktorá bola zlatým klincom programu.

 

Podrobnejšia história hotela

1924 

Ako dom rodiny Hýbalovcov z Brodzian bola postavená pôvodná budova dnešného „horného hotela“. Hýbalovci boli pôvodne mlynári a neskôr sa zaoberali výrobou cestovín. Patrili k spoluzakladateľom potravinárskeho priemyslu na Slovensku.

1971 

Od tohto roku až do začiatku deväťdesiatych rokov bola v priestoroch pôvodnej budovy prevádzkovaná reštaurácia a vináreň. Tá sa pre svoju exkluzívnu polohu a dobré služby stala obľúbeným miestom lokálnych návštevníkov, ktorí ju z úcty k pôvodným majiteľom nazývali tradične „Reštauárcia U Hýbala“.

1994 

Nový Hotel Zlatý Kľúčik privítal svojich prvých hostí presne 30. 10. 1994. Hotel vznikol po predchádzajúcej rekonštrukcii a prístavbe Reštaurácie u Hýbala. V priestoroch dnešného horného hotela boli hosťom už od začiatku k dispozícií reštaurácie – dnešná Clé d´Or Restaurant a Frenchie Terrasse, lobby bar, recepcia a 7 izieb v triede 4*. Napriek nízkej kapacite ubytovania sa hotel už od svojho vzniku zaradil medzi najkvalitnejšie hotely vo svojej triede na Slovensku.

2005

Pre rastúci dopyt zo strany firemných klientov bola pristavaná budova dolného hotela s ďalšími 19 izbami a veľkou kongresovou miestnosťou s výdajnou kuchyňou. V tom čase sa miestnosť nazývala „Biela sála“, dnes je to Louis XIV. Congress Hall. Priestor začal slúžiť na organizovanie kongresov a svadieb až pre 150 hostí. Horný a dolný hotel boli spojené preskleným tunelom.

slávnostný galavečer hotel zlatý kľúčik skupina vertigo
Slávnostný galavečer hotela Zlatý Kľúčik obohatila svojou sveteľnou šou aj akrobatická skupina Vertigo.

2017

Všetky pôvodné priestory hotela prešli kompletnou rekonštrukciou. Pri Frenchie Terrasse sa otvorila letná terasa s panoramatickým výhľadom na mesto. V priestoroch dolného hotela boli vytvorené nové Oriental Luxury Spa a Louis XIII. Meeting Room, a pristavané bolo i druhé krídlo s ďalšími 12 izbami a apartmánmi. Ako samostatný dependance v tesnej blízkosti dolného a horného hotela bol otvorený rekonštruovaný apartmánový dom s ďalšími 5 apartmánmi, čím sa celková kapacita hotela navýšila na súčasných 43 izieb a apartmánov rôznych typov.

2019

Súčasťou rezortu sa stal novopostavený svadobný pavilón s kapacitou 120 hostí určený na organizovanie svadieb. Dokončili sa záhradné úpravy a hotel dostal svoju dnešnú podobu.

 

 

text: Zuzana Antalová

foto: Leada photo studio

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články