Život plný pôžitkov
Liviano. Znalých gurmánov značne pošteklí v brušku a v ústach sa objavia slinky. Liviano je život, radosť a skvelá chuť. Vhodné na biznis stretnutie, ale aj rodinnú oslavu. A to pod taktovkou odchovanca Michelinovského šéfkuchára.
Budova Technopolu v srdci Petržalky v sebe ukrýva gurmánske tajomstvo. Hneď po vstupe z rozsiahleho parkoviska sa pred vami objavia strmé schody. Po okrajoch si všimnete fotografie známeho šéfkuchára, ktorý ako prvý Čech získal Michelinovskú hviezdu. Ako aj ocenenia, ktoré reštaurácia so španielskym názvom Liviano získala. Španielsky názov v sebe ukrýva ľahkosť a neviazanosť. Vstúpte!
Priestor je vzdušný, veľké okná dodávajú reštauráciu denné svetlo a teplo slnečných lúčov. Interiér sa skladá z čistých línií a prírodných materiálov. Dominantu tvorí tmavé drevo a uprostred veľký drevený kôň. Uvoľnenú atmosféru v nás buduje aj množstvo detailov z dreva a prírodných materiálov.
Liviano je prirodzene rozdelené do dvoch častí. Kaviarenskej s pohodlnými kreslami. A reštauračnou časťou, kde dominuje klasické stolovanie s vidieckym nádychom. Napriek budove, ktorá pôsobí “seriózne a vážne” v Liviane nájdete vrúcnu a ľahkú atmosféru. Ideálnu na debaty s obchodnými partnermi, dlhé romantické večery, alebo príjemné rodinné oslavy a obedy s priateľmi. Liviano je tu pre gurmánov, labužníkov a milovníkov gastronomických zážitkov.
Menu je pestré, príprava pokrmov je inovatívna. Kuchárske kormidlo má v rukách Martin Miklošík, ktorý pristupuje k tvorbe menu naozaj kreatívne. Dominujú lokálne suroviny s najvyššou kvalitou. Jeho obsah je však pravidelne obmieňaný na základe sezónnosti surovín. Fantázií sa teda medze nekladú. “Stálicami” v menu sú hovädzia polievka a tuniak s medovo-sójovou omáčkou.
Ak máte chuť na niečo “malé” vychutnajte si posedenie pri lahodnom syre s pohárom vína. Pri výbere vám ochotne pomôže priateľský a profesionálny personál. Večer vám spríjemnia miešané drinky, ktoré v sebe ukrývajú tajné ingrediencie. My odporúčame vyskúšať ten najtajuplnejší s názvom Liviano.
Aby ste využili všetky chuťové poháriky, nezabudnite na sladkú bodku v podobe dezertu. V ponuke nájdete ovocný koláč s mascarpone, obľúbenú horúcu čokoládovú tortičku Liviano, dokonca aj grilovaný ananás s mascarpone zmrzlinou. Kúsok ľahkosti si môžete zobrať so sebou domov v podobe čerstvého chlebíka z kvalitných surovín, ktorý si môžete objednať vopred.
Miesto, kde objavíte nové chute ponúka aj ďalšiu veľkú výhodu oproti reštauráciám v hlavnom meste. Hostia majú k dispozícií dostatočný počet parkovacích miest zadarmo. Verte, že v Liviane už žiadny dôležitý meeting nezmeškáte!
Reštauráciu Liviano nájdete na facebooku.
Text: Augustína Markocsyová
Foto: Ondrej Bobek