Zažite Valentína v Château Gbeľany

 Zažite Valentína v Château Gbeľany
advertoriál

Pokiaľ ešte nemáte plán na Valentína, máme pre vás skvelý tip. Kúsok od Žiliny, uprostred prekrásneho anglického parku a v noblesnom historickom hoteli, môžete zažiť romantické chvíle na aké budete ešte dlho spomínať. Dostali sme pozvanie do Château Gbeľany, kde sme si mohli vychutnať Valentínske menu, ktoré si na tento rok v hoteli pripravili. Ste zvedaví? Poďte sa s nami inšpirovať, kam možno vaše kroky povedú na Valentína.

Valentínske menu v reštaurácii Belene

Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. Oceňovaná a jedna z najlepších slovenských hotelových reštaurácií, Belene, silno zarezonovala v našom redakčnom tíme a veľmi radi sa sem vraciame. Aj preto pri plánovaní romantickej večere patrí medzi našich favoritov. Prečo? Začnem hneď od začiatku…

Len si to predstavte. Zasnežená krajina, pokojná cesta, príchod do kaštieľa ukrytom v anglickom parku. Atmosféru pocítite od príchodu. Hotelom znie jemná hudba a vy máte pocit, akoby znela priamo z tých tajomných, hrubých múrov. Na večeru počkajte v lobby bare a dajte si príjemný drink. Veď niet sa kam ponáhľať.

Šéfkuchár Richard Svrček si (nielen) pre zamilovaných pripravil príjemné Valentínske 4 chodové menu, ktoré ponúka aj vegetariánsku verziu. Začína sa hrebenatkou, ktorú pripraviť je drobné umenie. Skúsení vedia, že pri tejto mušli z oceánu si kuchár musí “švihnúť”, aby mäsko nevytuhlo. V Belene si ju vychutnáte ako predjedlo v kombinácii s lokálnym petržlenom, granátovým jablkom a omáčkou so sépie.

Pripraviť mušľu Hrebenatku je drobné kulinárske umenie. V Château Gbeľany si ju vychutnáte v symbióze so sépiovou omáčkou, zrnkami granátového jabĺčka a petržlenom.

Ivana Holubčíková z Château Gbeľany: Bez spoločnej vízie a skvelého tímu nemožno napredovať

Čítať viac >

Krémové polievky sú naše obľúbené, zasýtia a ponúkajú aj mnoho možností na prepájanie chutí. Tak to je aj v tomto prípade. Karfiolový krém je sám o sebe výrazný. Keď ho však zjemníte orechmi, dochutíte limetkou a ozdobíte koriandrom, bude vo váš táto chuť ešte dlho rezonovať.

Karfiolový krém pripravený tak, že naň budete dlho spomínať.

Pri hlavnom jedle nastane menšia dilema. Najmä, ak môžete jesť všetko a nedržíte diétu, či netrpíte intoleranciami.

 

Ľahšie menu sa ukrýva v podobe morského vlka s chorizom, brokolicou a medovkou.

Výber medzi rybou – morským vlkom v netradičnej variácií s chorizom, brokolicou a medovkou, či teľacie karé s jemnou maslovou tekvicou, avšak zvýraznené modrým syrom? Veríme, že ju rozlúsknete.

Hádanka v podobe teľacieho s modrým syrom a maslovou tekvicou. Komu ňou pošteklíte chuťové bunky?

Dezert bude v podobe Panna cotta s ideálnym prepojením na Valentína. Maliny, biela čokoláda, no a voňavá levanduľa. Doslova a do písmena, sladká bodka na záver. Keď k tomu pridáme aj príjemný personál z reštaurácie Belene, je to zážitok, ktorý pohladí nielen na jazyku, ale i na duši. Stojí za to.

Servírovanie tohto sladkého dezertu sme videli už v rôznych podobách, v Belene nás však milo prekvapili.

Valentínsky pobytChâteau Gbeľany

Tento kaštieľ romantikou doslova dýcha, a preto by bola veľká škoda uspokojiť sa s “len” večerou v ňom. Objavte množstvo krásnych zákutí, wellness a nechajte sa rozmaznávať. Pretože v Gbeľanoch to na Valentína vymysleli tak, aby ste nemuseli mať žiadne starosti. Svoju polovičku prekvapíte dokonale za pomoci skúseného personálu. Postarajú sa o kvety, bublinky, či relax v spa. Honosné romantické dekorácie v podobe historického kaštieľa budú len bonusom.

Kaštieľ romantikou doslova dýcha.

 

Čo v rámci Valentínskeho pobytu získate?

ubytovanie pre 2 osoby na 1 noc/ 2 noci (cena od 229 € / 338 €)
sladké prekvapenie na izbe
fľaša vína / fľaša sektu na izbe
ruža pre dámu
2 hodiny wellness pre 2 osoby / 2 hodinový wellness pre dve osoby počas každého dňa pobytu
bohaté raňajky formou bufetových stolov
konzum v reštaurácii Belene v hodnote 50 €
welcome drink servírovaný pri večeri
neobmedzený vstup do hotelového bazénu
neobmedzený vstup do hotelového fitness
wifi pripojenie zdarma
monitorované parkovacie miesto
neskorý check-out do 12:00

Text: Simona Budinská / Château Gbeľany

Foto: Rudolf Sladkovský

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články