Vďaka Mirror Hospitality Expo privíta Bratislava hviezdy svetovej barovej scény
Bratislava bude najbližšie dva dni epicentrom gastronómie strednej Európy. Výnimočná udalosť, Mirror Hospitality Expo, spája najväčšie slovenské talenty z oblasti nápojov a gastronómie spolu s poprednými svetovými barmanmi a šéfkuchármi vo výnimočnej sérii podujatí, degustácií a seminárov. Jedinečné podujatie nesie názov podľa unikátneho slovenského baru, Mirror Bar Bratislava, ktorý patrí do prestížneho rebríčka stovky najlepších barov na celom svete.
7. a 8. máj bude vďaka Mirror Hospitality Expo patriť baru
A nielen jemu. Dvojdňové podujatie ponúka starostlivo vybranú kombináciu vzdelávacích workshopov vrátane seminárov, masterclassov, prehliadok lokálnych slovenských značiek a ochutnávok jedál a nápojov. Podujatie je vhodné nielen pre odbornú verejnosť, ale aj pre nadšencov gastronómie a gurmánov.
Za vznikom Mirror Hospitality Expo je tím stojaci za Mirror Bar Bratislava, ktorý sa v rozšírenom rebríčku 50 najlepších barov sveta za rok 2023 umiestnil na 90. mieste. Cieľom tímu je predstaviť talenty zo slovenskej a stredoeurópskej barovej scény, ako aj hosťovanie renomovaných svetových mien. Podujatia so zameraním na vzdelávanie, networking a degustačné zážitky majú za cieľ prehĺbiť zručnosti a znalosti odborníkov z odvetvia a zároveň poskytnúť interaktívny zážitok pre nadšencov gastronómie. Barová show privíta pestrú škálu prednášajúcich a hostí z celého sveta, pokrývajúc témy od udržateľných pracovísk až po ekonomiku barov a foraging v koktailoch.
Vďaka guest shiftom z ocenených barov po celom svete sa na podujatí predstavia barmani svetovej špičky, ktorí predvedú svoju pohostinnosť a kreativitu. Medzi vážených profesionálov, ktorí sa zúčastnia guest shiftov, masterclassov a iných podujatí, patria Rodrigo Urraca z Handshake Speakeasy, ktorý do show vnesie svoj osobitý štýl a odborné znalosti, Benji Cavagna z 1930 v Miláne, ktorý je známy svojou odbornosťou vo výrobe inovatívnych koktailov, ale aj Timo Janse z Flying Dutchman, priekopník v propagácii holandskej koktailovej kultúry na celom svete. Na podujatí sa zúčastnia aj Martin Siska zo Scarfes Baru a Cassandra Eichhoff z Európskej barmanskej školy, rešpektovanej pre presadzovanie udržateľnosti v pohostinstve.
Cieľom je rast a zvýšenie povedomia o barovej scéne na Slovensku
Stredná Európa je v súčasnosti jedným z najrozvíjajúcejších sa trhov s koktailmi na svete, kde barmani vyrábajú nápoje z menej známych miestnych produktov a ingrediencií v kombinácii s inovatívnymi technikami a pohostinnosťou, ktorá stelesňuje ducha perfekcionizmu.
„Organizovanie Mirror Hospitality Expo bolo pre mňa a celý náš tím v Mirror Bare neuveriteľným zážitkom. Naša láska a vášeň pre barový priemysel spolu so skúsenosťami z návštev podobných podujatí po celom svete nás inšpirovali priniesť niečo výnimočné do Európy a na Slovensko.“
„Toto podujatie nás naozaj nadchlo a sme poctení, že môžeme prispieť k rastu a úspechu barovej kultúry na Slovensku. Naším cieľom je predstaviť svetu to najlepšie z nášho regiónu a sme nadšení, že môžeme privítať našich hostí v Bratislave na druhom ročníku barovej show, kde sa budú konať ďalšie zaujímavé semináre, takeovery a ochutnávky,“ hovorí Stanislav Harcinik, spoluhostiteľ Mirror Hospitality Expo.
Vybraní profesionáli z Mirror Hospitality Expo:
Odborníci z barového odvetvia obohatia podujatie svojimi postrehmi a inováciami, čím prispejú k živej atmosfére vzdelávania a spolupráce. Prehľad niektorých tém seminárov plánovaných pre Mirror Hospitality Expo zahŕňa:
1930. (Miláno), Benjamin Cavagna
Talianska kultúra pohostinnosti a bitters
Európska barmanská škola, Cassandra Eichhoff
Ako byť súčasťou komunity kdekoľvek na svete
Zahir (Nitra, Slovensko) – Lubos Racz
Pozorný servis a ako ho dosiahnuť. Ako sa stať najlepším možným hostiteľom
Manhattan (Singapur), Rusty Cerven
Vedenie a budovanie tímu v bare
Scarfes Bar (Londýn) Martin Siska
Barová ekonomika: Rušný bar vs. Ziskový bar a Ako môže bar dosiahnuť úspech v podnikaní?
Healthy Hospo (Londýn), Jason Candid
Wellness v pohostinstve: Vlastné stratégie a udržateľné pracovné prostredie
Alma (Praha), Pavel Sochor
Foraging – história a dôvody, prečo ho vyskúšať
Maffeo Drinks (Praha) – Chris Maffeo
Ako uviesť svoj produkt na miestny alebo medzinárodný trh a sprievodca demystifikáciou generácie Z pre značku nápojov
Úplný harmonogram a kompletný zoznam všetkých tém seminárov nájdete na webovej stránke mirrorhospitalityexpo.com.
Mirror Hospitality Expo kladie dôraz i na študentov
Mirror Hospitality Expo prinesie aj strhujúce ukážky varenia od niektorých z popredných slovenských kulinárskych talentov. Šéfkuchári pochádzajú zo širokého spektra stravovacích zariadení, od kvalitných reštaurácií, ktoré získavajú suroviny priamo zo svojich fariem, až po tie, ktoré demonštrujú tradičnú slovenskú kuchyňu s moderným nádychom. Ich prezentácie budú oslavou bohatstva miestnych surovín, spájajúce tradície s inováciami pre nezabudnuteľný gastronomický zážitok.
Okrem programu, ktorý zahŕňa rôzne semináre a ukážky varenia, sa bude na Mirror Hospitality Expo konať aj druhý ročník súťaže Mirror Junior International Challenge 2024. Cieľom súťaže je nájsť talenty z hotelových škôl v celej strednej Európe a ukázať zručnosti a kreativitu najšikovnejších študentov regiónu. Táto súťaž je aj súčasťou záväzku Mirror Hospitality Expo vychovávať ďalšiu generáciu lídrov v tomto odvetví a podporovať pohostinstvo v regióne.
Viac informácií o Mirror Hospitality Expo nájdete na webovej stránke a Instagrame.
Text: upravená tlačová správa Mirror Hospitality Expo
Foto: MHE a Dominika Noskovičová