Keď sa pred vami otvorí brána zámku Chateau Mcely, čaká vás ešte kúsok cesty. Cesta, ktorá je pokojná, s jednou drobnou zátačkou, vedúcou k Čítať viac
Začiatkom 90. rokov založili Miloš s ďalším Staněkom, Pavlom, ktorý však nie je jeho bratom, v Prahe predajňu Potten & Pannen. Tá robila veci inak ako vtedajší predajcovia Čítať viac
Už od roku 1950 je Spišská Sobota vyhlásená za mestskú pamiatkovú rezerváciu, ktorá je súčasťou Popradu. Práve tu sa dvaja bratia rozhodli premeniť historický meštiansky dom Čítať viac
Spoločne s priateľkou Katkou začínali s predajom kávy na festivaloch a rôznych akciách. Postupne prenikal do tajov kávy, až ju začal pražiť sáČítať viac
Najväčšou školou pre jeho pôsobenie v gastronómii bola skutočná škola – „hotelovka“ vo Zvolene – a tiež práca čašníka na výletnej lodi vo Francúzsku v Čítať viac
Ich biznis je postavený na dlhoročnom priateľstve. Stretli sa na vysokej škole, bývali spolu celé roky na jednej internátnej izbe, dokonale poznajú svoje silné a slabé stránky Čítať viac
Ako 17-ročný prerušil štúdium, naplno sa vrhol do svojej prvej práce v kuchyni a maturitu si urobil diaľkovo. Po rokoch vymenil vychytené reštaurácie v Bratislave Čítať viac
Hlavná práca sa stále deje vo vinohrade, technológiami však vieme víno udržať dlho kvalitné, hovorí vinár telom aj dušou Ladislav Ďörď z vinárskeho Čítať viac
Začala pracovať v štátnej správe, no svoje manažérske schopnosti uplatnila pri vedení nemocnice neďaleko Dunajskej Stredy, ktorú postavila na nohy, rovnako neskôr rozbiehala nový hotel. Až Čítať viac
Keď prídete do Timi Amo Gelato & Coffee v týchto letných dňoch, budete si musieť vystáť rad. Avšak v príjemnom prostredí bratislavského Ružinova a s Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.