Poobedňajšie pokušenie

Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Lebo nedeľa je skrátka nedeľa. Pripravte si sladký recept podľa pezinskej koláčikovne Marlotka.
Kokosovo – mangový mousse
Suroviny:
‐ 2 očistené, roztlačené mangá
‐ 1 malá lyžička práškovej želatíny
‐ 60ml vody
‐ 1 konzerva (398ml) kokosového mlieka
143g kryštálového cukru
‐ 2 bielka
‐125ml (33%) smotany na šľahanie
Postup:
Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň 5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieko so 100g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme želatínu, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame až kým hmota nezačne hustnúť.
V inej miske vyšľaháme bielka dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru.
V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha.
Jemne vmiešame šľahačku, potom vyšľahané bielka do kokosového krému.
Pripravíme si 6 malých misiek alebo pohárikov, kam budeme dávať penu. Najprv dáme vrstvu kokosovej peny a na vrch vrstvu manga. Dáme na dve hodiny do chladničky a následne môžeme dozdobiť napríklad s mätou.
Recepty pripravila Soňa Chovancová z pezinskej koláčikovne Marlotka
Foto: Ondrej Bobek