Poobedňajšie pokušenie

 Poobedňajšie pokušenie

 

Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Lebo nedeľa je skrátka nedeľa. Pripravte si sladký recept podľa pezinskej koláčikovne Marlotka.

Kokosovo – mangový mousse

Suroviny:

‐ 2 očistené, roztlačené mangá

‐ 1 malá lyžička práškovej želatíny

‐ 60ml vody

‐ 1 konzerva (398ml) kokosového mlieka

143g kryštálového cukru

‐ 2 bielka

‐125ml (33%) smotany na šľahanie

 

kokosovo-mangovy-mousse-2

Postup:

Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň 5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieko so 100g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme želatínu, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame až kým hmota nezačne hustnúť.

V inej miske vyšľaháme bielka dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru.

V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha.

Jemne vmiešame šľahačku, potom vyšľahané bielka do kokosového krému.

Pripravíme si 6 malých misiek alebo pohárikov, kam budeme dávať penu. Najprv dáme vrstvu kokosovej peny a na vrch vrstvu manga. Dáme na dve hodiny do chladničky a následne môžeme dozdobiť napríklad s mätou.

 

kokosovo-mangovy-mousse

 

Recepty pripravila Soňa Chovancová z pezinskej koláčikovne Marlotka

 

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články