Pancha Skybar spája zážitkovú gastronómiu a dychvyrážajúce výhľady
![Pancha Skybar spája zážitkovú gastronómiu a dychvyrážajúce výhľady](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/pancha-skybar-za-7-850x560.jpg)
Začali ako štýlový hudobno-koktailový skybar, postupne sa etablovali medzi žilinskú gastronomickú špičku ako zážitková reštaurácia. Pancha Skybar nájdete na 10. poschodí hotela Holiday Inn kúsok od centra Žiliny. Hosťom ponúka okrem dychvyrážajúcich výhľadov svieži mix vyladených jedál okorenený piatkovými parties s DJ-mi.
Vysoko nad strechami Žiliny
Pancha Skybar v Žiline prvýkrát otvoril svoje brány v septembri 2019 na najvyššom poschodí hotela. Pôvodným zámerom zakladateľov bolo priniesť na sever Slovenska svetovú klubovú atmosféru, čo sa im aj podarilo – pravidelne boli vypredaní a bez rezervácie ste si miesto nenašli. Ľudí lákal dizajnový priestor s kvalitným ozvučením, najznámejšie mená slovenskej dídžejskej scény, doplnené výborným servisom a netradičnými koktailmi. Počas covidu však boli nútení koncept pozmeniť, čo sa napokon nesmierne osvedčilo. Z koktailového baru vznikla zážitková reštaurácia s výhľadom, ktorý si najviac vychutnáte pri západe Slnka.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/Dizajn-bez-nazvu16-1024x683.jpg)
“Možno to bude znieť príliš sebavedomo, ale dovolím si povedať, že učíme ľudí dopriať si a vychutnať gastronomické zážitky. Dávame si záležať na foodstylingu, servírovaní, náš tím skúša, experimentuje, hľadá inšpirácie v každej surovine, ladí chute a vizuály. Za tie štyri roky fungovania máme vybudovanú bázu skalných fanúšikov, ktorí prídu ochutnať každý náš koncept. Som za to nesmierne vďačný,” začína rozprávanie Martin Mihálik, manažér Pancha Skybar.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/pancha-skybar-za-5-1024x683.jpg)
Pancha Skybar – Moderná gastronómia s vplyvom Ázie
Ak by sme chceli definovať ich kuchyňu čo najvýstižnejšie, bola by to fúzia vyladenej ázijskej kuchyne s lokálnymi surovinami a prístupmi k príprave jedál. Menu menia pravidelne každé 3 – 4 mesiace, aby sa zachoval dôraz na čerstvosť a sezónnosť.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/pancha-skybar-za-6-1024x683.jpg)
“S vynoveným tímom sme sa viac zamerali na zážitkovú gastronómiu a menej na párty. Samozrejme, naše signature piatky s DJ zostávajú. Milujeme ich my aj naši hostia”, dodáva. “V našom menu nájdete jedlá pripravené zo slovenských rýb a toho najkvalitnejšieho mäsa . Aj keď u nás nepodávame klasický hovädzí steak alebo grilovaného lososa, no vyskúšajte trhaný hovädzí krk na sechuánskom korení či pstruha duhového grilovaného na drevenom uhlí. Nezabúdame ani na vegánov, trhaná hliva v paradajkovom džeme s chipotle je chuťový zážiťok.“ Už čoskoro predstavia nové jesenno-zimné menu a prezradíme, že je sa na čo tešiť.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/pancha-skybar-za-3-683x1024.jpg)
Bar, reštaurácia, chameleón. Aj to je Pancha Skybar
Pancha je otvorená od utorka do soboty, od 16:00, v týždni do polnoci, od piatka do druhej v noci. V Žiline a v širokom okolí nenájdete podnik, ktorý dokáže meniť atmosféru tak, ako Pancha Skybar. Mení sa ako chameleón. Doprajete si neskoršiu večeru, zostanete na párty, prinesú vám vodnú fajku a vychutnáte si našľapaný DJ set. Čo iná hodina, to iná atmosféra, všetko prirodzené a s príjemným “vibe” pod stropom vytvoreným z 20 000 plechoviek, ktorý so svetelnými efektami ožíva.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/Dizajn-bez-nazvu17-1024x683.jpg)
Okrem bežných návštevníkov sa Pancha Skybar orientuje aj na firemného klienta. “Našou veľkou výhodou je možnosť využiť aj kapacity hotela, v ktorom sídlime a jeho konferenčné priestory či wellness. Vieme tak pripraviť špičkovú konferenciu pre 100 ľudí s degustačným menu, teambuilding či školenie. Dokonca sme už hostili aj zopár svadieb,” upresňuje Martin.
![](https://kavickari.sk/wp-content/uploads/2023/09/pancha-skybar-za-4-683x1024.jpg)
Text: Zuzana Tureková
Foto: Tomáš Turek, MADCAT Production