Pancha Skybar spája zážitkovú gastronómiu a dychvyrážajúce výhľady

 Pancha Skybar spája zážitkovú gastronómiu a dychvyrážajúce výhľady

Začali ako štýlový hudobno-koktailový skybar, postupne sa etablovali medzi žilinskú gastronomickú špičku ako zážitková reštaurácia. Pancha Skybar nájdete na 10. poschodí hotela Holiday Inn kúsok od centra Žiliny. Hosťom ponúka okrem dychvyrážajúcich výhľadov svieži mix vyladených jedál okorenený piatkovými parties s DJ-mi. 

Vysoko nad strechami Žiliny

Pancha Skybar v Žiline prvýkrát otvoril svoje brány v septembri 2019 na najvyššom poschodí hotela. Pôvodným zámerom zakladateľov bolo priniesť na sever Slovenska svetovú klubovú atmosféru, čo sa im aj podarilo – pravidelne boli vypredaní a bez rezervácie ste si miesto nenašli. Ľudí lákal dizajnový priestor s kvalitným ozvučením, najznámejšie mená slovenskej dídžejskej scény, doplnené výborným servisom a netradičnými koktailmi. Počas covidu však boli nútení koncept pozmeniť, čo sa napokon nesmierne osvedčilo. Z koktailového baru vznikla zážitková reštaurácia s výhľadom, ktorý si najviac vychutnáte pri západe Slnka. 

Pancha Skybar je najkrajšie, keď nad mestom Žilina zapadá slnko.

Možno to bude znieť príliš sebavedomo, ale dovolím si povedať, že učíme ľudí dopriať si a vychutnať gastronomické zážitky. Dávame si záležať na foodstylingu, servírovaní, náš tím skúša, experimentuje, hľadá inšpirácie v každej surovine, ladí chute a vizuály. Za tie štyri roky fungovania máme vybudovanú bázu skalných fanúšikov, ktorí prídu ochutnať každý náš koncept. Som za to nesmierne vďačný,” začína rozprávanie Martin Mihálik, manažér Pancha Skybar.

Nie každá prevádzka sa môže pochváliť lojálnymi fanúšikmi, ktorí akceptujú jej rôzne premeny. Pancha Skybar v Žiline však áno. “Za tie štyri roky fungovania máme vybudovanú bázu skalných fanúšikov, ktorí prídu ochutnať každý náš koncept”, približuje Martin Mihálik, manažér Pancha Skybar.

Pancha Skybar – Moderná gastronómia s vplyvom Ázie 

Ak by sme chceli definovať ich kuchyňu čo najvýstižnejšie, bola by to fúzia vyladenej ázijskej kuchyne s lokálnymi surovinami a prístupmi k príprave jedál. Menu menia pravidelne každé 3 – 4 mesiace, aby sa zachoval dôraz na čerstvosť a sezónnosť. 

Vyladená ázijská kuchyňa, samozrejme s lokálnymi surovinami. Hravosť sa nezaprie pri žiadnom stylingu jedál, či nápojov.

S vynoveným tímom sme sa viac zamerali na zážitkovú gastronómiu a menej na párty. Samozrejme, naše signature piatky s DJ zostávajú. Milujeme ich my aj naši hostia”, dodáva. V našom menu nájdete jedlá pripravené zo slovenských rýb a toho najkvalitnejšieho mäsa . Aj keď u nás nepodávame klasický hovädzí steak alebo grilovaného lososa, no vyskúšajte trhaný hovädzí krk na sechuánskom korení či pstruha duhového grilovaného na drevenom uhlí. Nezabúdame ani na vegánov, trhaná hliva v paradajkovom džeme s chipotle je chuťový zážiťok.Už čoskoro predstavia nové jesenno-zimné menu a prezradíme, že je sa na čo tešiť. 

Menu sa obmieňa každé 3 – 4 mesiace. Nielen Žilinčanom bude už čoskoro predstavené to najnovšie, jesenno – zimné.

Bar, reštaurácia, chameleón. Aj to je Pancha Skybar

Pancha je otvorená od utorka do soboty, od 16:00, v týždni do polnoci, od piatka do druhej v noci. V Žiline a v širokom okolí nenájdete podnik, ktorý dokáže meniť atmosféru tak, ako Pancha Skybar. Mení sa ako chameleón. Doprajete si neskoršiu večeru, zostanete na párty, prinesú vám vodnú fajku a vychutnáte si našľapaný DJ set. Čo iná hodina, to iná atmosféra, všetko prirodzené a s príjemným vibe” pod stropom vytvoreným z 20 000 plechoviek, ktorý so svetelnými efektami ožíva. 

Žiadny prvoplánový dizajn. Pancha Skybar má strop vytvorený z 20 000 plechoviek, ktoré ponúkajú perfektnú šou pri svetelných efektoch.

Okrem bežných návštevníkov sa Pancha Skybar orientuje aj na firemného klienta. Našou veľkou výhodou je možnosť využiť aj kapacity hotela, v ktorom sídlime a jeho konferenčné priestory či wellness. Vieme tak pripraviť špičkovú konferenciu pre 100 ľudí s degustačným menu, teambuilding či školenie. Dokonca sme už hostili aj zopár svadieb,” upresňuje Martin. 

S dôrazom na každého hosťa, avšak so záberom na veľký event. Pancha Skybar v Žiline má vďaka polohe a prepojeniu s hotelom skúsenosti s veľkými eventami, ako sú originálne firemné akcie, či dokonca aj svadby.

 

Text: Zuzana Tureková

Foto: Tomáš Turek, MADCAT Production

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Zuzka Tureková

PR špecialistka a textárka Zuzka je mamou dvoch detí a pôžitkárom. Spolu so svojim manželom - fotografom a copywritterom Tomášom sú zároveň rodičmi kreatívneho miesta PRIESTOR v Žiline a v Piešťanoch.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články