Nedeľné varenie – zdravé chuťovky
Prvý školský týždeň so sebou priniesol horúčavy i vytúžené ochladenie. Ako sa pri výkyvoch počasia udržať vo forme? Štýlovými a zdravými receptami, ktoré si pre nás pripravila Bratislavská novinka- Enjoy Coffee. Hor sa na varenie!
Štýlové, sexi a najmä zdravé. Také je dnešné Nedeľné varenie. Objavte s nami nové chute!
1. Šošovicový šalát s raddichiom a mozzarellou
Suroviny:
Hnedá šošovica 150g, rímske listy a raddichio, červená cibuľa 50g, brokolica 80g, mozzarella 100g, olivový olej, soľ, čierne korenie
Postup:
Šošovicu uvaríme, scedíme a zamiešame spolu s posekaným rímskym šalátom a raddichiom. Prelejeme olivovým olejom a pridáme najemno nasekanú červenú cibuľku a varenú brokolicu. Dochutíme soľou a korením a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Podávame s čerstvým chlebíkom.
2. Quinoa s grilovaným kozím syrom a baklažánom
Suroviny:
Thajské chilli papričky 3g, baklažán 70g, cesnak 5g, kozí syr 80g, mandle 10g, quinoa 130g, friseé šalát, maslo, olivový a tekvicový olej soľ, korenie
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme nasekané chilli spolu s baklažánom. Uvarenú quinou zmiešame s trochou masla a pridáme do orestovanej zmesi. Tú dochutíme soľou a korením. Na vedľajšej panvici si zároveň ugrilujeme kozí syr z oboch strán a naložíme ho do misky na zmes. Dozdobíme čerstvým friseé šalátom, mandľovými hoblinami a prelejeme tekvicovým olejom.
3. Pšeno s kuracími prsiami
Suroviny:
Pšeno 100g, Cherry paradajky 80g, friseé šalát 50g, kuracie prsia 150g, maslo , med, tymian, dijonska horčica, soľ, čierne korenie, olivový olej
Postup:
Uvarené pšeno zamiešame s trochou maslom a dochutíme soľou a korením. V menšej miske si pripravíme zálievku na friseé šalát z medu, tymianu a dijonskej horčice. Kuracie kúsky si opečieme na olivovom oleji s čerstvým nasekaným citrónovým tymianom. Zálievkou ochutený šalát naložíme na pšeno a pridáme grilované kuracie kúsky. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.
Dnešné Nedeľné varenie si pre vás pripravil František Lády z Enjoy Coffee.
Foto: Ondrej Bobek