NEDEĽNÉ VARENIE: Mlsný banánový chlebík
Dnešný recept v sebe spája tradičné rady starých mám s postupmi a ingredienciami modernej kuchyne. Pripravte si s nami obľúbený banánový chlebík podľa receptu z Bottova Coffee.
1.Banánový chlebík
Suroviny: 4 zrelé banány, polohrubá múka, 1 vajce, kypriaci prášok, hnedý cukor, soľ, vlašské orechy, arašidové maslo a lesné ovocie na podávanie
Postup: Na váženie budeme v tomto recepte používať najstaršie metódy slovenských starých mám – hrnčeky, hrste a štipky. V nádobe rozpučíme štyri zrelé banány. Pridáme jeden a pol hrnčeka polohrubej múky a trištvrte hrnčeku hnedého cukru. Rovnako do nádoby pridáme jedno celé vajce, štipku soli, kypriaci prášok a za hrsť celých vlašských orechov. V nádobe spolu všetko popučíme a poriadne premiešame, aby nám vzniklo banánové cesto, ktoré vylejeme do formy. Na povrch cesta môžeme ešte pridať celý banán, ktorý po upečení pekne zkryštalizuje. Banánový chlebík podávame s arašidovým maslom a lesným ovocím.
Text: Augustína Markócsyová
Foto: Ondrej Bobek