Nedeľné varenie – Francúzska klasika v novom šate

 Nedeľné varenie – Francúzska klasika v novom šate

Po Veľkej noci sa nám žiada trošku zeleninky. Pokojne však môže byť teplá, ukrytá v skvelom koláči. A keď s ju pripravíte v grile Big Green Egg, vy a aj vaši hostia budú na túto lahôdku ešte dlho spomínať.

Zeleninový quiche s gorgonzolou

Suroviny: 2 ks baklažán, 2 ks cuketa, 3 ks mäsitá žltá paprika, 1 zväzok zelenej špargle, 1 lístkové cesto, 4 vajíčka, 200 ml. smotany, 200 g parmesan, 200 g gorgonzola, 3 vetvičky rozmarínu, šalátová príloha

Predpríprava:

Umyte všetku zeleninu. Baklažán a cuketu nakrájajte na 1,5 cm hrubé kolieska. Papriku prekrojte na polovicu, vyberte semienka a následne nakrájajte na hrubšie kusy. Zo špargle odtrhnite tvrdé konce. Následne zeleninu vložte do misy, polejte olivovým olejom, posoľte a zamiešajte. Zmiešanú zeleninu poukladajte na rošt a grilujte z oboch strán do zmäknutia. Vyberte ogrilovanú zeleninu, špargľu nakrájajte na menšie kusy a opätovne vložte do misy.

Príprava:

Do vyolejovanej tortovej formy vložte rozvaľkané lístkové cesto, tak že cesto bude presahovať až na hranu formy. V ďalšej miske si vymiešajte vajíčka so smotanou, nastrúhaným parmezánom a štipkou korenia. Potom polovicu zeleniny poukladajte do formy, zalejte polovicou vajíčkovej zmesi, doložte zbytok zeleniny a zalejte zbytkom vajíčkovej zmesi. Na vrh postrúhajte gongonzolu a vetvičky rozmarínu, prípadne rozmarín natrhajte. Vajíčko nahrejte na 180 °C a pečte na nepriamo s použitím konvEEGtora cca 45 minút pokým nebude povrch koláča upečený do zlatohnedá. Po upečení nechajte vychladnúť, vyberte qiuche z formy, nakrájajte na atraktívne kúsky a podávajte s čerstvým šalátom.

Recept pre dnešné Nedeľné varenie sme pripravili v spolupráci Big Green Egg Slovensko.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články