Nedeľné varenie- čarovné menu z Vysokých Tatier

 Nedeľné varenie- čarovné menu z Vysokých Tatier

 

Dnešné menu nielen výborne chutí, ale aj fantasticky vyzerá. Poteší všetky vaše zmysly. Nás lahodné chute očarili, keď sme si tieto dobroty vyskúšali v luxusnom Wellness hoteli Borovica**** na Štrbskom Plese.

Wellness Hotel Borovica

1.Mušle svätého Jakuba na šafránovom rizote

Na 4 porcie potrebujeme:

Suroviny: 240g mušle, 50g maslo, soľ, čierne korenie, 150g ryža arborio, 0,1l biele víno, 50g parmezán, 3g šafrán, 0,1l smotana

Wellness Hotel Borovica

Postup: Ryžu uvaríme vo víne spolu so šafránom do polomäkka. Takto pripravenú ryžu osolíme a zjemníme smotanou spolu s parmezánom. Mušle dôkladne osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na masle. Mušle podávame na rizote, dozdobíme čerstvými bylinkami.

Wellness Hotel Borovica

2.Srnčí chrbát pečený sous-vide s pikantnou sušenou slivkou

Na 4 porcie potrebujeme:

Suroviny: 400g srnčí chrbát, soľ, čierne korenie, rozmarín, 100g sušené slivky, 0,2l červené víno, chilli, 50g cukor, 50g paradajkové pyré

Wellness Hotel Borovica

Postup: Osušený srnčí chrbát okoreníme a osolíme. Spolu s rozmarínom zavakujeme do sáčkov a sous-vide metódou varíme 18 minút pri teplote 58 stupňov celzia. Na panvici skaramelizujeme cukor. Pridáme červené víno. Privedieme do varu a varíme, kým sa karamel úplne nerozpustí. Pridáme sušené slivky a chilli. Krátko povaríme a zahustíme paradajkovým pyré.

Wellness Hotel Borovica

3.Hovädzí steak black angus sous-vide, demi glace so zeleným korením.

Na 4 porcie potrebujeme:

Suroviny: 400g hovädzia sviečkovica, soľ, čierne korenie, tymián, 0,1l demi glace, 1PL zelené korenie v náleve

Wellness Hotel Borovica

Postup: Osušenú hovädziu sviečkovicu okoreníme, osolíme, vložíme do vakuovacích sáčkov spolu s tymiánom a dáme variť na 25 minút pri teplote 58 stupňov celzia. Takto upečený steak podávame s omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním demi glace a zeleného korenia.

Wellness Hotel Borovica

Dobrú chuť!

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil Tomáš Lazoň, šéfkuchár Wellness Hotela Borovica****.

Tomáš Lazoň

Text: Augustína Markocsyová

Foto: Daniel Kaplavka

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články