Mladý vietor vo vedení CHÂTEAU Gbeľany

 Mladý vietor vo vedení CHÂTEAU Gbeľany

CHÂTEAU Gbeľany je právom ozdobou a pýchou Žilinského kraja. Za elegantnou fasádou sa však skrýva niečo výnimočné – srdcom a dušou tohto miesta je mladý manažment, ktorý prináša čerstvý vietor do historických priestorov kaštieľa. Vedenie CHÂTEAU Gbeľany totiž tvoria práve mladí a talentovaní ľudia. Niektorí tu začínali svoje kariérne kroky už počas štúdia, iní prišli v mladom veku a profesijne vyrástli. A dnes? Sú jedným z oporných stĺpov a stoja na čele tohto prestížneho hotela.

To, čo sa začalo ako študentská prax, brigáda či zamestnanie popri škole alebo po nej, sa pre mnohých z nich stalo životným poslaním. Z kaštieľa, ktorý ich kedysi vítal ako nováčikov, sa stala srdcová záležitosť, ktorú teraz formujú svojou víziou.

Pre mnohých z nich bolo CHÂTEAU Gbeľany prvým miestom, kde si obuli svoje manažérske topánky. V mladom veku tu našli nielen pracovné povinnosti, ale aj miesto, kde mohli rásť, rozvíjať sa a zdokonaľovať. Tieto talentované dámy, ktorých cestu, dojmy a skúsenosti vám priblížime, nie sú zďaleka jediné, ktoré stoja za vedením a fungovaním tohto miesta. Sú však výborným príkladom toho, že tam, kde je vôľa a odhodlanie, je aj cesta. Cesta k úspechu a výsledkom.

Majitelia Janíčkovci, v strede, dokázali vybudovať vedúci manažment, ktorý okrem toho, že zdieľa ich hodnoty, prináša nové nápady, napreduje a k riadeniu kaštieľa sa stavia zodpovedne a zároveň inovatívne.

Duálne vzdelávanie – keď trpezlivosť prináša to najzrelšie ovocie

Nie je to však iba o manažmente, školou života v CHÂTEAU Gbeľany prešlo aj veľa učňov, ktorí tu ostali. Takýchto ľudí je viac – niektorí ostali, iní odišli, no napokon sa i tak vrátili. Lebo sú mladí a, prirodzene, chcú okúsiť toho čo najviac. Aktuálne tu majú aj veľa študentov z programu duálneho vzdelávania.

Château Gbeľany šéfkuchár Richard Svrček
Kvalifikovaný personál je v gastronómii a hotelierstve kľúčom k úspechu. Práve preto v CHÂTEAU Gbeľany neváhali a zapojili sa do systému duálneho vzdelávania. Spolupráca so školami, obzvlášť v oblasti gastronómie, je síce náročná, no nesmierne dôležitá. Túto myšlienku podporuje aj šéfkuchár Richard Svrček, ktorý ich vďaka svojim skúsenostiam má čomu priučiť.
Château Gbeľany šéfkuchár Richard Svrček

Šéfkuchár Richard Svrček zo Château Gbeľany - na Slovensko priniesol 18 rokov skúseností z najlepších reštaurácií

Čítať viac >

Model duálneho vzdelávania spája teoretické vzdelávanie so získavaním praktických skúseností priamo v reštauráciách, hoteloch či kateringových spoločnostiach. Od klasickej školskej praxe sa však líši jednou podstatnou vecou – žiaci ostávajú počas celého štúdia v jednom podniku, kde postupne nabaľujú a prehlbujú svoje praktické zručnosti. CHÂTEAU Gbeľany našlo kompromis v kombinácii školskej praxe a duálneho vzdelávania, preto nech už si žiaci vyberú ktorýkoľvek model, majú možnosť prísť získavať praktické zručnosti v hoteli. Líši sa predovšetkým časový rámec.

Château Gbeľany degustačná večera
CHÂTEAU Gbeľany aktuálne najviac spolupracuje s Hotelovou akadémiou v Žiline, s ktorou tento rok prehĺbili spoluprácu v úplne novej dimenzii – žiaci spolu s majstrami boli súčasťou degustačných večerí, kde nielen asistovali, ale tentoraz sami vymysleli, vytvorili a odprezentovali niektoré degustačné chody, ako aj tvorili súčasť obsluhy a prezentácie vín.

Nenahraditeľná prax

Vďaka spolupráci s hotelovými školami v regióne si študenti vyskúšajú prácu v kuchyni, prípravu jedál alebo obsluhu zákazníkov, čo sú kľúčové zručnosti, ktoré sa v školských laviciach nedajú plnohodnotne získať. V rámci duálneho vzdelávania pracujú budúci kuchári, čašníci či someliéri priamo pod dohľadom profesionálov počas celého štúdia. To im dáva možnosť nielen priučiť sa remeslu, ale zároveň sa adaptovať na dynamiku pracovného prostredia, zvládať stresové situácie či pracovať v tíme. A preto nečudo, že títo študenti veľakrát ostávajú v tíme a stávajú sa zamestnancami.

Silný a súdržný tím je základ, na ktorom je postavená spokojnosť zamestnancov i hostí a klientov. Je dôležité, aby si sadli nielen pracovne, ale aj hodnotovo a ľudsky.

Tímoví hráči s rovnakou víziou a hodnotami

Vychovať, vyškoliť a zaučiť kvalitný personál z mladých študentov rozhodne nie je najľahšou cestou. Okrem zodpovednosti vyžaduje aj veľa individuálneho prístupu, času a ochoty podeliť sa o svoje skúsenosti. V prípade tejto vekovej skupiny navyše vzniká riziko väčšej fluktuácie, keďže mladí ľudia často hľadajú rýchle zmeny, chcú skúšať nové veci a nie vždy sú ochotní zotrvať na jednom mieste dlhodobo. Preto je veľmi dôležité, aby boli zamestnanci motivovaní a bola im poskytnutá možnosť rastu, ako je to aj v CHÂTEAU Gbeľany.

Ivana Holubčíková nastúpila ako F&B manažér a prvý pohovor absolvovala ešte na stavenisku pri rekonštrukcii kaštieľa. V roku 2020 zasadla na riaditeľské kreslo, pričom nemala ani tridsať rokov.

Pred tridsiatkou riaditeľkou 

O tom, že v CHÂTEAU Gbeľany zamestnancov nielen motivujú, ale dokážu vycítiť a podporiť ich talenty, svedčí aj riaditeľka hotela Ivana Holubčíková. Začínala ako F&B manažér hneď v začiatkoch fungovania CHÂTEAU Gbeľany. Popritom však začala organizovať aj rôzne tematické podujatia, ktoré sú z roka na rok vyšperkovanejšie, riešiť obchodné záležitosti a taktiež rozvíjať mnohé aspekty bežného hotelového života. A preto padlo v roku 2020 rozhodnutie od majiteľov, manželov Janíčkovcov, ktorí kaštieľ dovtedy riadili.

Ivana sa stala riaditeľkou v mladom veku, za čo vďačí svojim schopnostiam, profesionalite, vnímavosti a empatii. Snaží sa, aby CHÂTEAU Gbeľany nebolo iba miesto s top službami, ale aj miesto s pridanou hodnotou. Jej cieľom nie je iba to, aby boli hotel obsadený a reštaurácia plná. Chce, aby si ľudia odniesli zážitok.

Plnú exekutívu sa rozhodli posunúť niekomu, kto to zvládne, má nápady, víziu a vie pracovať nielen so zamestnancami, ale aj s klientmi. A tak Ivana prebrala riaditeľské kreslo – ešte pred svojou tridsiatkou.

Riaditeľskú pozíciu posunuli majitelia a manželia Janíčkovci Ivane, ktorá pracovala v CHÂTEAU Gbeľany od samého začiatku. Neznamená to však, že sa úplne stiahli. Iba to, že novej riaditeľke prenechali exekutívu a väčšie pole pôsobnosti. Manželia Janíčkovci sú naďalej aktívne činní v hoteli a spolu s Ivanou rozvíjajú predovšetkým strategické témy – dlhodobé plány fungovania, stratégiu do budúcna a plán strategických investícií. Pani Janíčková aktuálne stále pracuje ako finančná riaditeľka a pán Janíček sa venuje problematikám obnovy, investícií a údržby budovy.

Začiatky v CHÂTEAU Gbeľany, ktoré vás nasmerujú a vyformujú

Mnohí zamestnanci tu začínali v mladom veku, či už počas školy, alebo tesne po nej. Majú tu históriu, zapustili korene a postupne sa prepracovali ďalej. To je aj prípad Adriany Rebeťákovej. V CHÂTEAU Gbeľany začala ako brigádnička, pričom postupne vystriedala azda všetky pozície, ktoré kaštieľ ponúka. Niekedy, keď to bolo potrebné, potiahla aj niekoľko pozícií zároveň. „Teraz mám primárne na starosti marketing, i keď, samozrejme, stále sú tam tie presahy. Výhodou v tom, že som prešla všetky pozície, od housekeepingu cez obsluhu až po riešenie fondov, je, že dokážem mnohé pozície plnohodnotne zastúpiť.“ Adriana je nielen dlhodobým zamestnancom, ale aj pravou rukou riaditeľky Ivany. Počas jej neprítomnosti ju dokáže na čas zastúpiť, vyriešiť aj bežné záležitosti fungovania hotela a poradí si so všetkými strediskami.

Adriana je súčasťou tímu od začiatku, a hoci má momentálne primárne na starosti marketing, vyskúšala si už mnohé pozície.

Adriana je príkladom toho, že húževnatosť mladých ľudí je hnacím motorom, ktorý je prínosom v každom tíme. I keď by mohla byť spokojná s tým, čo vo svojom mladom veku dosiahla, rozhodne nepoľavuje. I teraz, po fotení, rozhovore a prehliadke kaštieľa, ktorým ma previedla, vybavuje ešte všetky potrebné náležitosti a uteká domov. Na ďalší deň ju totiž čakajú skúšky odbornej spôsobilosti na hotelovej akadémii, na ktoré musí doladiť posledné detaily. Hoci v hoteli nadobudla prax, chce ešte doplniť odborné znalosti a vedomosti zo školských osnov. Nie, marketingovú pozíciu sa nechystá vymeniť. Chce však rozšíriť svoje pole pôsobenia a prípadne vedieť zastúpiť kolegov.

„Začala som ako brigádnička a postupne som pracovala na všetkých pozíciách, od housekeepingu až po projekty, ktoré sme riešili cez rôzne fondy. Výhodou je, že dokážem zastúpiť kolegov takmer na všetkých pozíciách.“

CHÂTEAU Gbeľany prináša skúsenosti, ktoré presahujú rámec školských osnov

Aj vy ste mali šťastie na učiteľa, vedúceho či iného mentora, ktorý zohral vo vašom živote veľkú rolu? Dodal vám odvahu, ukázal vám smer či podporoval vaše schopnosti a talenty? Každý mladý človek si zaslúži stretnúť takéhoto človeka. Niekoho, kto v neho verí, vidí potenciál tam, kde ho ešte nikto iný neobjavil, a pomáha ho rozvíjať. Rozprávala som sa s každou jednou z mladých dám, a hoci sú všetky rozdielne a jedinečné, v jednom sa jednohlasne zhodli. CHÂTEAU Gbeľany je miesto, ktoré im dalo viac ako iba pracovné miesto. Dostali nielen príležitosť na sebe pracovať, ale aj podporu, aby dokázali všetko, čo si zaumienia.

Gréta začínala v CHÂTEAU Gbeľany ako brigádnička počas strednej školy. Teraz končí posledný ročník vysokej školy a pozíciu čašníčky vymenila za recepciu. Aspoň zatiaľ, keďže má našliapnuté na to, aby rástla čoraz vyššie.

Grétu Janíčkovú sem vietor zavial ešte počas strednej školy: „A teraz? Ukončujem vysokú školu a považujem to za výborný štart do pracovného života. Už to tu dobre poznám, v kolektíve sa cítim skvele a dôležitá je pre mňa aj možnosť kariérneho rastu.“ Je pomerne nevídané ostať verný jednému miestu ako brigádnik počas strednej a pokračovať aj počas vysokej školy. Čo však presvedčilo Grétu k tomu, aby zostala na tomto mieste? „To, že som mohla na sebe sledovať progres, zlepšovať sa a učiť sa nové veci. Rovnako dôležitým faktorom bol určite aj kolektív, ktorý tu máme,“ bez dlhého rozmýšľania vysvetľuje Gréta.

„Aké sú moje ambície? Mojím cieľom je toho čo najviac pohltiť, aby som potom vedela, ako s tým čo najlepšie vynaložiť a ktorým smerom sa vydať. Chcem toho nasávať čo najviac, keďže tu máme množstvo inšpiratívnych ľudí, od ktorých sa mám čo učiť.“

Energia, dynamika, nové nápady a svieži pohľad 

Mladí ľudia prichádzajú na pracoviská s veľkou dávkou energie, kreativity a schopnosťou rýchlo sa učiť. Navyše majú tendenciu prinášať  svieži pohľad a neboja sa narušiť zaužívané postupy, čo môže viesť k zlepšeniu pracovných procesov. Sú flexibilní, technologicky zdatní a schopní zvládať multitasking, čo sú nesmierne cenené schopnosti v prostredí hotelierstva.

Aj Lucia začala svoju kariéru v CHÂTEAU Gbeľany hneď po strednej škole. Aktuálne je tu už sedem rokov a dnes je na pozícii obchodnej a eventovej manažérky.

„V tom, že sme mladý kolektív, vidím samé pozitíva. Vieme sa prispôsobiť každej situácii, prispieť niečím inovatívnym, navyše sa vieme rýchlo adaptovať, sme flexibilní a máme dobré nápady,“ vysvetľuje Lucia Baďurová, ktorá nastúpila hneď po strednej škole a je súčasťou tímu už sedem rokov. Začínala na recepcii, no pred dvoma rokmi sa posunula na pozíciu obchodnej a eventovej manažérky.

„Sedem rokov som tu preto, že to tu mám skutočne rada a mám citovú väzbu ako ku kolektívu, tak aj k tomuto miestu. Poznám každé jedno zákutie kaštieľa, takže ma neprekvapí žiadna otázka od klienta.“

Oporné piliere, na ktoré sa dá spoľahnúť

„Všetci si tu rozumieme a pomáhame, v čom vidím veľkú výhodu. Obzvlášť Adriana a Ivana sú mi vždy k dispozícii a viem, že ak mám nejaký problém, hoci aj v noci, vždy sa niekomu dovolám,“ vysvetľuje Timea Budziňáková, ktorá pracuje na recepcii ako front office manažérka.

Timea, ktorá má na starosti recepciu, je najmladším prírastkom v tíme manažmentu. Napriek tomu, že tu pracuje iba rok, prirástli jej kaštieľ i práca k srdcu.

Ak sú na vedúcich pozíciách stabilní zamestnanci, ktorí majú rovnaké ciele, vízie a hodnoty ako zvyšok tímu, potom funguje chod ako švajčiarske hodinky. Pritom nie je nutnosťou ani odborné vzdelanie. V CHÂTEAU Gbeľany nájdete aj ľudí, ktorí nemajú odborné vzdelanie v hotelierstve. Ak má človek ambície, je usilovný, zapálený pre prácu a zapadne do tímu, všetko potrebné vás v CHÂTEAU Gbeľany naučia.

„To, že sme mladý kolektív a všetci si rozumieme a pomáhame, považujem za veľký benefit. Viem, že sa môžem na všetkých spoľahnúť, a ak mám problém, dovolám sa im aj v noci.“

CHÂTEAU Gbeľany – rodinné prostredie a individuálny prístup

CHÂTEAU Gbeľany rozkvitlo pod vedením manželov Janíčkovcov a tímu, ktorý sa im podarilo vyskladať. Rozpadnuté múry premenili v okúzľujúci priestor, ktorý zbiera jedno ocenenie za druhým. V začiatkoch pritom začínali s malým, skromným a zomknutým tímom, na ktorý dnes spomínajú s nostalgiou. Dnes však tím CHÂTEAU Gbeľany tvorí skoro 40 zanietených ľudí, z ktorých má každý dôležitú funkciu.

Ivana Holubčíková (vľavo) a Adriana Rebeťáková (vpravo) neberú pôsobenie v CHÂTEAU Gbeľany iba ako prácu. Pomáhali kaštieľ budovať a boli pri tom, ako rástol a dospieval. Preto sa nie je čo čudovať, že prácou žijú srdcom i dušou, čo neraz spôsobuje presah aj do ich súkromných životov. Obe však majú po svojom boku partnerov, ktorí ich podporujú.

Napriek tomu, že kolektív sa rozrástol, stále si udržujú rodinný prístup. Práve rodinné prostredie je to, čo oslovilo Eriku Jantošíkovú, ktorá je na pozícii sales F&B manažér: „Predtým som pracovala v korporáte, kde sa zamestnanci brali kus za kus. O to viac oceňujem a vážim si tento rodinný prístup ku každému jednotlivcovi.“

Erika sa v pozícii sales F&B manažér našla. Vie si poradiť v každej situácii, je kreatívna a organizačne je pre ňu dôležité to, aby bolo všetko dokonalé a čo najzaujímavejšie pre klienta.

Individuálne však nepristupujú iba k zamestnancom, ale aj ku klientom. Erika sa napríklad stará o to, aby bol každý event pre klienta tým najlepším, aký zažil. Vie si v každej situácii poradiť, je veľmi kreatívna a organizačne spraví každé podujatie čo najkvetnatejšie. Nevyberá si tú najjednoduchšiu cestu, ale tú, ktorá je najzaujímavejšia pre klienta. „Keď sa povie, že niekto sa narodí pre prácu, ktorú robí, tak to je presne naša Erika,“ prezradili na ňu kolegovia.

„Najviac oceňujem rodinné prostredie a prístup ku každému jednotlivcovi, ako aj prostredie kaštieľa. Navyše máme ako mladý kolektív veľa nápadov.“

V ústrety novým výzvam 

Manažment CHÂTEAU Gbeľany, napriek svojmu mladému veku, zanecháva za sebou obrovské úspechy a preukazuje obdivuhodnú zodpovednosť. Učia sa z chýb, ale vždy kráčajú vpred. Mladý kolektív manažérov nepriniesol iba nový pohľad, ale aj dynamiku, ktorá je pre hotel kľúčová. Inovácie, kreativita a odvaha experimentovať – tieto prvky vnášajú do každodenného riadenia kaštieľa títo ambiciózni ľudia, ktorí majú pred sebou ešte veľa úspechov a míľnikov.

Zanechávajú za sebou stopy v podobe úspechov, no naďalej kráčajú vpred. Okrem všetkých výhod mladého kolektívu, ktoré sme spomenuli, je na ich strane aj čas – majú pred sebou ešte veľa rokov, počas ktorých môžu ďalej zanechávať hlbšie a hlbšie stopy.

Okrem toho, že CHÂTEAU Gbeľany zbiera ocenenia za dizajn, architektúru a wellness, vyniká aj gastronómiou. Reštaurácia Belene je vychytenou gastrolokáciou, no pravidelne organizujú aj gastronomické eventy vrátane degustačných večerí. Taktiež pravidelne organizujú rôzne tematické podujatia – od zrazu historických vozidiel cez kultúrne zážitky až po rodinné podujatia v parku či na nádvorí.

CHÂTEAU Gbeľany nájdete aj na Instagrame a Facebooku. 

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články