Michal Kordoš a jeho MENU PRE ZMENU 2025: Dobré jedlo, ktoré mení životy

 Michal Kordoš a jeho MENU PRE ZMENU 2025: Dobré jedlo, ktoré mení životy

| Foto: archív Michal Kordoš

Michal Kordoš a jeho projekt-  MENU PRE ZMENU sa vracia aj v roku 2025. V priestoroch bratislavskej Mlynice sa vo štvrtok 27. novembra uskutoční už siedma benefičná pop-up večera, ktorá spája špičkových slovenských šéfkuchárov, kvalitné suroviny a najmä silnú myšlienku pomoci.

Michal Kordoš a slovenskí šéfkuchári pripravujú benefičnú večeru MENU PRE ZMENU 2025 v Mlynici Bratislava
Michal Kordoš a slovenskí šéfkuchári pripravujú benefičnú večeru MENU PRE ZMENU 2025 v Mlynici Bratislava | Foto: archív Michal Kordoš

Pomoc pre rodiny s jedným rodičom

Výťažok z tohtoročnej benefičnej večere bude venovaný Nadácii pre deti Slovenska. Celá suma z predaných lístkov podporí rodiny s jedným rodičom, ktoré patria medzi najviac ohrozené skupiny na Slovensku.

„Keď som sa dozvedel, že rodiny s jedným rodičom sú u nás dlhodobo jednou z chudobou najohrozenejších skupín, rozhodol som sa, že ďalšia benefičná večera bude venovaná im,“ hovorí Michal Kordoš, organizátor benefície.

Menu pre zmenu Kordoš
Unikátna atmosféra, výborné jedlo, skvelý zážitok. Menu pre zmenu je aj krásnou možnosťou ako zažiť netradičný a mimoriadne zmysluplný teambuilding. Vstupenky si viete zakúpiť tu. | Foto: archív Michala Kordoša

Nadácia sa tejto téme venuje už niekoľko rokov – len za posledných päť rokov pomohla 431 rodinám a 32 organizáciám po celom Slovensku. Spolu s Nadáciou Slovenskej sporiteľne tento rok podporí ďalších 300 jednorodičovských rodín mesačnou pomocou.

Hviezdne menu od slovenských šéfkuchárov. Michal Kordoš má okolo seba ľudí, ktorí radi pomôžu dobrej veci

Na MENU PRE ZMENU 2025 sa stretnú mená ako:
Peter Bracho, Gabo Kocák, Michal Konrád, Michal Kordoš, Peter Slačka a Martin Zahumenský.

Menu pre zmenu Kordoš
Za menu bude stáť pätica známych slovenských šéfkuchárov. Na fotografii Peter Bracho z Kaštieľa Voderady.

Premiéru bude mať čokolatiér Richard Wilmann, známy z trhov v Starej tržnici. Sto hostí sa môže tešiť na originálne degustačné menu, ktoré spojí lokálne suroviny, kreativitu a osobný rukopis každého šéfkuchára.

Menu pre zmenu Kordoš
Menu bude servírované na prémiovom porceláne značky SOLA Switzerland.

K jedlu sa bude podávať výber naturálnych vín od MÄD Wines a osviežujúce nealko drinky od Mária Marka a jeho tímu Herbert Sirupy.

Hudba, atmosféra a príbehy, ktoré sa vás dotknú

Večerom bude hostí sprevádzať známa dvojica Michal Kovačič a Adel Ghanam z relácie 360°. O hudobný zážitok sa postará speváčka Erika Rein, ktorá pripraví špeciálne klavírne verzie svojich piesní.

Hostia budú môcť spoznať aj fungovanie Odevnej banky Nadácie pre deti Slovenska a prejsť sa „Alejou príbehov“– výstavou anonymných osudov jednorodičov, ktorí bojujú s každodennou realitou.

Benefičná večera Michala Kordoša MENU PRE ZMENU 2025 pomôže rodinám s jedným rodičom. Špičkoví šéfkuchári, skvelé víno, hudba a pomoc srdcom
Pre nadáciu Depaul Slovensko vyzbierali v minulosti šéfkuchári až 16 000 eur. | Foto: archív Michala Kordoša

Šesť rokov pomoci a 44 400 eur pre dobré veci

Projekt MENU PRE ZMENU vznikol v roku 2017 ako spontánny nápad Michala Kordoša – spojiť radosť z jedla s pomocou. Odvtedy šéfkuchári spoločne vyzbierali už 44 400 eur:

  • Tvoj Buddy – podpora detí z detských domovov (19 400 €)

  • BROZ – ochrana prírody a biodiverzity (9 000 €)

  • Depaul Slovensko – pomoc ľuďom bez domova (16 000 €)

Každý ročník priniesol nielen kulinársky zážitok, ale aj konkrétnu pomoc tam, kde ju štát často neposkytuje.

Tím šéfkuchárov okolo Michala Kordoša
Tím šéfkuchárov a partnerov večere  okolo Michala Kordoša sa vždy snaží vytvoriť skutočne nezabudnuteľnú atmosféru. | Foto: archív Michala Kordoša

Staňte sa súčasťou večera, ktorý mení svet

Ak chcete spojiť gurmánsky zážitok s dobrým skutkom, lístky sú už v predaji na portáli TicketLIVE. Počet miest je limitovaný.

MENU PRE ZMENU 2025 – to je večer, kde sa spája chuť, srdce a solidarita.
Pod vedením Michala Kordoša sa dobré jedlo opäť stáva spôsobom, ako meniť svet – jeden chod po druhom.

Text: Simona Budinská

Foto: archív Michal Kordoš

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články