Jar v sviežom šate – aj také sú novinky z Liviano Restaurant
Liviano restaurant, na Kutlíkovej ulici v Bratislave, patrí k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku máme. Reštaurácia na čele s talentovaným šéfkuchárom Martinom Miklošíkom, ponúka kontinuálnu kvalitu, nápaditosť a najmä čerstvosť spojenú so sezónnosťou. Čo dokazuje aj nové jarné a najmä svieže menu.
Reštauráciu vedie manažérka Adriana Husáková, ktorá spoločne s mladým šéfkuchárom dopraje hosťom Liviana koncept sviežej kuchyne. Je tomu tak už vyše 11 rokov. „ V Liviane dbáme na kvalitu surovín, sviežosť chuti, netradičné kombinácie a styling jedál. Všetky tieto atribúty sme opätovne spojili do jarného menu,“ približuje Adriana Husáková.
Svoje nápady a vyladené chute do menu vložil Martin Miklošík, ktorý je už neodmysliteľnou súčasťou bratislavskej reštaurácie. „Rád spájam netradičné chute. V jarnom menu používame medvedí cesnak, bielu hľuzovku, smrčky, či špargľu. Všetko, čo toto obdobie v prírode ponúka a zároveň ladí s celým prostredím a filozofiou našej reštaurácie,“ dodáva Miklošík. V menu sa objavujú ryby, napríklad skrei treska, ktorá sa loví len pár mesiacov v roku. Nové menu je tvorené aj surovinami pochádzajúcimi zo Slovenska. Sú nimi napríklad bryndza a slovenská ryža, vždy však v kombinácii, ktorá vytvára moderný gastronomický zážitok.
Kreativitu odzrkadľujú nielen predjedlá, polievka, či hlavné jedlá, ale aj dezerty. Banán v čokoláde, či mliečna ryža s kokosom a mangom. Dodajú sladkú chuť a stanú sa akýmsi vrcholom menu, ktoré vie chuťové poháriky vygradovať, až máte pocit, že nič lepšie už nevie nasledovať.
Liviano dokáže prekvapiť aj z týždňa na týždeň. Kreácie a nápady Martina Miklošíka sú jednoducho delikátne chuťovky, ktoré si držia už spomínanú kvalitu a vytvára ich podľa sezónnosti. „ Prednosťou reštaurácie je nápaditosť šéfkuchára Martina Miklošíka, vďaka tomu vieme z jedál vytvoriť hosťom gastronomické zážitky,“ spomína Husáková. Na tanieri sa tak objavujú inovatívne novinky, ale aj obľúbené stálice. Vyzdvihnúť treba opätovne prácu so surovinami, v Liviane po dohode vedia naservírovať zážitok aj ľuďom trpiacim na intolerancie. Nakombinovať suroviny ani v tomto prípade nie je pre tím Liviana problémom.
Liviano sa už roky drží hesla: Náš hosť je náš pán. Kontinuálnu kvalitu si reštaurácia drží aj prostredníctvom servisu, čo mimoriadne oceňujeme. Absolútnu pohodu v kombinácii s eleganciou vytvára príjemný interiér. Dokonalý zážitok vygraduje a podčiarkne najmä šikovnosť čašníkov, ktorej dominuje profesionalita a vysoká empatia. Prirodzene vedia využiť všetky svoje zmysly naplno a prostredníctvom servisu zažartovať i informovať, čo vám práve na stôl elegantne prinesú.
Vďaka kvalite, kreativite a srdečnosti dostanete v Liviane zážitok, ktorý v chuťovej i vizuálnej pamäti ostane ešte dlho. Vždy bude však nápaditý, jedinečný a čo je veľkou výhodou dokáže sa stať opakovateľným, pretože 11 rokov práce je toho iste zárukou, čo opätovne potvrdilo menu, ktoré si v Liviano restaurant môžete vychutnať počas jarného obdobia.
Liviano nájdete na facebooku aj instagrame.
Text: Augustína Markócsyová
Foto: Ondrej Bobek