FUSIONS POP UP privíta v bratislavskej Refinery Gallery šéfkuchára nórskej reštaurácie zo sprievodcu Michelin

 FUSIONS POP UP privíta v bratislavskej Refinery Gallery šéfkuchára nórskej reštaurácie zo sprievodcu Michelin

Ešte nemáte program na pondelok 21. októbra 2024? My sme ho pre vás našli! Bratislava bude hostiť jednu z najväčších degustačných večerí, aké sa kedy na Slovensku konali – FUSIONS POP UP. A celý event spája jedno výnimočné meno vo svete gastronómie – Michelin. Viac vám prezradíme v článku.

Fusions pop up
Na degustačnej večeri FUSIONS POP UP 21. októbra 2024 o 19:00 hodine predvedie svoje kuchárske umenie aj slovenský šéfkuchár Maroš Jambor, ktoré dlhé roky pôsobil v zahraničí.

FUSIONS POP UP predstaví kuchárske osobnosti s michelinským pozadím

Na Slovensko 21. októbra 2024 prvýkrát zavítajú dvaja veľmi výrazní šéfkuchári. Hosťom predvedú jeden z najväčších gastronomických pop-upov v našich končinách – FUSIONS POP UP. Prvým bude Borja Martiño, šéfkuchár nórskej reštaurácie zo sprievodcu Michelin XEF OSLO. A späť do Európy sa s pokorou vracia Maroš Jambor, bývalý triatlonista a šéfkuchár, ktorý ako jediný Slovák zbieral skúsenosti aj v michelinských trojhviezdičkových reštauráciách. V trojhviezde Eleven Madison Park pracoval aj so snúbenicou Romanou Zelinovou.

Borja Martiño
Borja Martiño otvoril v nórskej metropole Oslo v roku 2021 reštauráciu XEF, ktorú nájdete aj v sprievodcovi Michelin.

Spoločne pripravia hosťom jedinečné degustačné menu, v ktorom sa budú prelínať slovenské, nórske a španielske chute a suroviny. Príďte si spríjemniť pondelkový večer. FUSIONS POP UP sa začína o 19.00 hodine v unikátnych priestoroch bratislavskej Refinery Gallery.

Pár slov o šéfkuchároch

Borja Martiño je kuchársky virtuóz pochádzajúci z mesta Vigo na severe Španielska. Vedomosti, ktoré nazbieral v top reštauráciách sveta (ako sú El Celler de Can Roca či Disfrutar) si priniesol do nórskej metropoly. V Osle v roku 2021 otvoril reštauráciu XEF. V nej kombinuje miestne suroviny so španielskym „influencom“ a vytvára tak jedinečný kulinársky zážitok.

Fusions pop up
Borja Martiño a Maroš Jambor vytvoria na podujatí deväťchodové menu. Bude doplnené o rôzne druhy vín, o ktoré sa postará someliér Tomáš Šajgal.

Maroš Jambor strávil niekoľko rokov v Londýne a New Yorku, kde získal veľa cenných skúseností. Na Slovensko sa vrátil kvôli rodine a nové pôsobisko bude mať v Českej republike.   „Spolu s Borjom vytvoria 9-chodové menu doplnené približne o 5 malých prídavkov a o vína, ktorých výber mať na starosti špičkový slovenský someliér Tomáš Šajgal,“ vysvetľuje Michal Ondriš (@cilizrut) a Dávid Géczy (@dejvthechef) z Foodievents, ktorí organizujú FUSIONS POP UP.

Eck-restaurant

ECK Restaurant - hviezda aj bez Michelina

Čítať viac >

„Priestor Refinery Gallery má unikátny genius loci a vynikajúco dotvorí zážitok z toho, čo spoločne pripravia oba špičkové kuchárske tímy,“ približuje Michal Ondriš alias Čiližrút nielen jedinečnosť obsadenia, ale aj prostredia, v ktorom sa bude degustačná večera odohrávať.

Fusions pop up

Vstupenky a viac informácií o FUSIONS POP UP, ktorý sa uskutoční 21. októbra o 19:00 hodine, nájdete na foodievents.sk/kontakt alebo [email protected].

Text: Katarína Kántorová/Foodievents

Fotografie: archív Maroša Jambora, archív XEF OSLO/Borja Martiño

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Katka Kántorová

Zanietená jazyková redaktorka, ktorej hlavnou pracovnou náplňou je mať oči na stopkách, len čo sa na obzore objaví nejaká chybička. Od štúdia na vysokej škole až dodnes prešla rôznymi redakčnými profesiami, no s určitosťou vie, že okrem korigovania sa v živote nezaobíde ani bez písania. A, samozrejme, bez dobrej kávy a milej mačacej spoločníčky Ellie.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články