FUSIONS POP UP privíta v bratislavskej Refinery Gallery šéfkuchára nórskej reštaurácie zo sprievodcu Michelin
Ešte nemáte program na pondelok 21. októbra 2024? My sme ho pre vás našli! Bratislava bude hostiť jednu z najväčších degustačných večerí, aké sa kedy na Slovensku konali – FUSIONS POP UP. A celý event spája jedno výnimočné meno vo svete gastronómie – Michelin. Viac vám prezradíme v článku.
FUSIONS POP UP predstaví kuchárske osobnosti s michelinským pozadím
Na Slovensko 21. októbra 2024 prvýkrát zavítajú dvaja veľmi výrazní šéfkuchári. Hosťom predvedú jeden z najväčších gastronomických pop-upov v našich končinách – FUSIONS POP UP. Prvým bude Borja Martiño, šéfkuchár nórskej reštaurácie zo sprievodcu Michelin XEF OSLO. A späť do Európy sa s pokorou vracia Maroš Jambor, bývalý triatlonista a šéfkuchár, ktorý ako jediný Slovák zbieral skúsenosti aj v michelinských trojhviezdičkových reštauráciách. V trojhviezde Eleven Madison Park pracoval aj so snúbenicou Romanou Zelinovou.
Spoločne pripravia hosťom jedinečné degustačné menu, v ktorom sa budú prelínať slovenské, nórske a španielske chute a suroviny. Príďte si spríjemniť pondelkový večer. FUSIONS POP UP sa začína o 19.00 hodine v unikátnych priestoroch bratislavskej Refinery Gallery.
Pár slov o šéfkuchároch
Borja Martiño je kuchársky virtuóz pochádzajúci z mesta Vigo na severe Španielska. Vedomosti, ktoré nazbieral v top reštauráciách sveta (ako sú El Celler de Can Roca či Disfrutar) si priniesol do nórskej metropoly. V Osle v roku 2021 otvoril reštauráciu XEF. V nej kombinuje miestne suroviny so španielskym „influencom“ a vytvára tak jedinečný kulinársky zážitok.
Maroš Jambor strávil niekoľko rokov v Londýne a New Yorku, kde získal veľa cenných skúseností. Na Slovensko sa vrátil kvôli rodine a nové pôsobisko bude mať v Českej republike. „Spolu s Borjom vytvoria 9-chodové menu doplnené približne o 5 malých prídavkov a o vína, ktorých výber mať na starosti špičkový slovenský someliér Tomáš Šajgal,“ vysvetľuje Michal Ondriš (@cilizrut) a Dávid Géczy (@dejvthechef) z Foodievents, ktorí organizujú FUSIONS POP UP.
„Priestor Refinery Gallery má unikátny genius loci a vynikajúco dotvorí zážitok z toho, čo spoločne pripravia oba špičkové kuchárske tímy,“ približuje Michal Ondriš alias Čiližrút nielen jedinečnosť obsadenia, ale aj prostredia, v ktorom sa bude degustačná večera odohrávať.
Vstupenky a viac informácií o FUSIONS POP UP, ktorý sa uskutoční 21. októbra o 19:00 hodine, nájdete na foodievents.sk/kontakt alebo [email protected].
Text: Katarína Kántorová/Foodievents
Fotografie: archív Maroša Jambora, archív XEF OSLO/Borja Martiño