Dobré ako Dobre&Dobré

 Dobré ako Dobre&Dobré

 

„Na rohu, v úzke ulici…“ tak znie úvod chronicky známej pesničky „Levandulová“. Mne sa jej slová ozývajú v hlave, keď vysvetľujem známym, kde sa to Dobre&Dobré nachádza. 

 

dobredobre (12)

 

Prevádzka na Nedbalovej ulici, obsadila zadný vchod do Starej tržnice. Pripomína bohémské kaviarne, akoby Paríža, Viedne, ale aj Ríma dokopy. Je to však typická Bratislava -aspoň taká, akou by raz Bratislava chcela byť. Časovo tak neurčito, vidno tu spleť 30 rokov minulého storočia, ale aj moderny. Získa si mamu s deťmi,  zamilovaný párik,  business klientelu, ale aj osamelého čitateľa.

 

dobredobre interiér kaviarne

dobredobre hostia

 

Dobré pocity, pri pití dobrej kávy to dobre poznáme. O čo vám však bude lepšie, ak zistíte, že výťažok zo zisku kaviarne putuje do občianskeho združenia Vagus. Rovnako aj v kaviarni pomáhate, a to nielen konzumáciou, ale aj pekným a milým slovom. Obsluhujú vás totiž ľudia bez domova, snažiaci sa vrátiť do bežného života, a to aj vďaka správnym pracovným manierom, ktoré tu nadobudnú.

 

dobredobre bardobredobre klavír

 

Kaviareň má svoj šarm cez deň, kedy si dáte chutné jedlo od Jeminé, ako napríklad bryndzovú, škvarkovú, či pomázanku pečeňovú s višňami. Ale večer nastáva tá pravá noblesa. Vychutnajte si Columbo® Espresso od firrmy ATC-JR, a zajedzte ho šamrlou, bábovkou, či Bratislavským rožkom.

 

dobredobre kávovar

dobredobre interiér

dobredobre bratislavský rožtek

 

A najmä, poddajte sa atmosfére miesta. A tomu, že pomáhať sa dá aj nesmierne štýlovo.

 

dobredobre pes

 

 

Kaviareň Dobre&Dobré nájdete aj na facebooku.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články