Deň Vinárstva vo Frtus Winery

|Foto: Rudolf Sladkovský
Frtus Winery, zasadené v srdci viníc v blízkosti obce Rybník, sa hrdí svojou tradíciou a vášňou pre výrobu kvalitných vín. S dôrazom na precíznu prácu s hroznom a inovatívne postupy spracovania, vinárstvo ponúka jedinečný zážitok nielen pre znalcov, ale aj pre nových milovníkov vína. S výnimočnými odrodami a jedinečným prístupom k pestovaniu hrozna sa Frtus Winery radí medzi vyhľadávané destinácie pre tých, ktorí chcú objaviť bohatstvo chutí a aróm. Za len dva roky fungovania sa rodine Frtúsovcov podarilo dostať na stoly mnohých hostí v súkromnej, obchodnej i HoreCa sfére. A keďže víno patrí k dobrému jedlu, majitelia vinárstva sa rozhodli osláviť dva roky fungovania s výbornou grilovačkou so známym šéfkuchárom Branislavom Michalčíkom. Prijmite pozvánku na Deň Vinárstva vo Frtus Winery.

Deň Vinárstva už túto sobotu
Frtúsovci si toho pre vás pripravili skutočne veľa. Už túto sobotu budete mať možnosť zažiť atmosféru plnú tradície, inovácií a spojenia s prírodou, ktorá vás prenesie do sveta kvalitného vína. Deň Vinárstva vo Frtus Winery sa uskutoční 11. októbra 2025 od 14:00 do 22:00 hod. Toto podujatie ponúka výnimočnú príležitosť zažiť jedinečnú atmosféru vinárstva a ochutnať ich skvostné vína.
Vstup do areálu a vinárstva je zdarma pre všetkých návštevníkov v čase od 14:00 do 22:00 hod.

Silný program, vôňa grilovačky a degustácie vín
– Degustácia vín Frtus Winery: za 15 € si môžete vychutnať 8 degustačných vzoriek vín.
– Špeciality z grilu: výnimočné jedlá pripravené šéfkuchárom Branislavom Michalčíkom (@chef_branislav_michalcik).
– Domáca štrúdľa: pre tých, ktorí si radi doprajú sladkú bodku na záver.
Pre skutočných gurmánov je pripravené špeciálne degustačné steakové menu „STEAKY & VINO“, ktoré je možné zakúpiť len v predpredaji na webovej stránke:
1. Flap Steak America: podávaný na uhorkových špagetách s domácou chimichurri salsou.
2. Teľací Spyder Steak: podávaný v polievke Caldo, ochutený gaštanmi a pečeňou mrkvou.
3. Ribeye Argentína: s grilovanou voňavou tekvicou dochutenou šafranovým maslom a puffy quinoou.
4. Medajlonky s Teres Majora: s grilovanými baby zemiakmi, charon omáčkou s koňakom, grilovanou kukuričkou a chrumkavou cibuľkou.


Cena degustačného menu: 80 € / osoba a je potrebné si ho dopredu rezervovať na webe Frtus Winery
Kapacita je obmedzená, odporúčame zabezpečiť si svoje miesto vopred.
Deň otvorených viníc vo Frtus Winery je skvelou príležitosťou na objavovanie vín a spoznávanie ich jedinečných chutí. Vidíme sa vo viniciach už túto sobotu.
Text: Kávičkári.sk
Foto:Rudolf Sladkovský