Rannô Ptáča v Bratislave: Vtáčatko spod stanice

 Rannô Ptáča v Bratislave: Vtáčatko spod stanice

Neďaleko nevábne známej bratislavskej hlavnej stanice sa usalašilo vtáčatko. Roztvorilo svoje krídla, aby mohlo prichýliť priateľov z okolia. Turistov, kávičkárov i workoholikov zo susedstva. 

 

Potenciál turistického ruchu i toku pracujúcich zvolilo za svoje sídlo a uvelebilo sa v ňom. Rannô Ptáča z dielne obľúbeného konceptu Štúr víta hostí už nejaký ten piatok. Kto miluje raňajky, môže si zatlieskať. Otvára sa už o siedmej, teda kávička a nejaká ta omeletka pred prácou je realitou.

 

káva rannô ptáča

 

 

Do kaviarne sa vstupuje priamo z rohu ulice vďaka čomu poskytuje výhľad na dve strany. Historická zelená budova patrí k tým krásnejším v okolí a nebojí sa poskytnúť útočisko smädným či hladným. Vo vnútri už vtáča otvorilo svoje krídla. Priamo nad barom, aby ochránilo poklady tohto miesta.

 

 

rannô ptáča

 

 

Interiér je príjemne svieži, neukolísa vás k spánku, ale nabudí do práce a rozhovorov. Odkazy na Štúra sú jasne hmatateľné, pozdraví vás z Menu, zo stien i na dverách toaliet.

 

 

štúr rannô ptáča

štúr rannô ptáča cukorštúr rannô ptáča toalety

 

Ortodoxní kávičkári, ale aj tí druhí si vychutnajú kávu z pražiarne Samay coffe, ktorá je pražená výlučne pre siete Štúr. Dva mlynčeky na bare rozlišujú espresso i ostatné druhy kávových nápojov. Obe kávy sú 100% arabiky z oblasti Latinskej a Južnej Ameriky- prevažuje však Guatemala a Kolumbia. Dobrá káva si však zaslúži i dezert a tých je tu našťastie požehnane. V Menu sa myslí i na “bezlepkáčov“, aspoň pár drobnosťami.

 

 

štúr rannô ptáča káva

štúr rannô ptáča kávaštúr rannô ptáča jedlá

 

 

Pokiaľ ste vtáčatko ešte nenavštívili, urobte tak. Či len na rýchlu kávu a koláč po ceste, alebo pred prácou. A nemusíte nikomu hovoriť, že ste vstali až poobede. Bude to vaše Rannô Ptáča tajomstvo.

 

 

Rannô Ptáča

 

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *