Nezabudnuteľná degustácia: Večer plný chutí v Château Gbeľany

 Nezabudnuteľná degustácia: Večer plný chutí v Château Gbeľany

ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

Jeden z najkrajších degustačných večerov na Slovensku budete môcť zažiť už 21. augusta 2025. Vtedy sa opäť otvoria brány nádherného Château Gbeľany, aby privítali milovníkov gastronómie. Tento večer sľubuje snúbenie výnimočného jedla, kvalitného vína a okúzľujúcej hudby, ktoré spoločne vytvoria nezabudnuteľnú atmosféru.

Château Gbeľany
Degustačná večera v Château Gbeľany sa odohrá na nádhernom nádvorí kaštieľa. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

 

Spojenie dvoch silných šéfkuchárov v Château Gbeľany

Svoje kulinárske výkony predstaví dvorný šéfkuchár château Richard Svrček, ktorý svoje skúsenosti z prémiových kuchýň z Anglicka úspešne pretavuje do lokálnej, no elegantnej kuchyne hotela.

Château Gbeľany
Časť večere budú variť študenti hotelovej akadémie v Žiline, o zvyšok sa postará šéfkuchárske duo – dvorný šéfkuchár Richard Svrček a hosťujúci šéfkuchár Lukáš Heuser z reštaurácie Origin. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

 

Spolu s hosťujúcim šéfkuchárom Lukášom Heuserom z reštaurácie Origin pripravia sedem jedinečných degustačných chodov, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších gurmánov. Lukáš tento rok získal prestížne ocenenie „šéfkuchár zajtrajška“ podľa Gault&Millau a zároveň jeho reštaurácia dostala tri čiapky tohto prestížneho bedekra. Nezaostal však ani Richard Svrček so svojím tímom. Dve čiapky, ktoré táto prémiová reštaurácia dostala, si zaslúžia obdiv, keďže ide o prevádzku, ktorá sa snaží robiť popri bežnom chode hotela aj prémiové gastro.

Château Gbeľany
Kaštieľ, ktorý je zároveň hotelom, usilovne pracuje na tom, aby posúval úroveň svojej kuchyne. Degustačná večera je ideálnou voľbou zažiť na tomto mieste gastronomické majstrovstvo. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský
Chateau Gbeľany editoriál

Editoriál: Hospitality nie je len povolanie, je to poslanie

Čítať viac >

 

Richard Svrček vo svojej tvorbe čerpá inšpiráciu z tradičnej slovenskej kuchyne, ktorú obohacuje o moderné techniky a netradičné suroviny. „Pre mňa je varenie spôsob, ako vyjadriť svoje emócie a zdieľať ich s ostatnými. Chcem, aby naši hostia nielen ochutnali jedlo, ale aby sa vrátili do chvíľ, ktoré pre nich vytvárame každý deň,“ hovorí Svrček o svojich kulinárskych víziách. 

Mladé pušky opäť v akcii

Tak ako minulý, i tento rok však nebude iba o osvedčených receptoch renomovaných kuchárov. Do akcie sa zapoja aj mladé talenty z hotelovej akadémie v Žiline, ktorých nadšenie a čerstvé nápady prinesú novú dimenziu do kulinárskeho zážitku. Pod vedením majstra Františka Plavého pripraví jeden z chodov samotná budúca generácia kuchárov, čo je veľmi inšpiratívne.

Riaditeľka Château Gbeľany Ivana Holubčíková hovorí: „Chceme vytvoriť platformu pre mladých kuchárov, aby ukázali svoj talent a vášeň pre varenie. V našej degustačnej večeri spojíme skúsenosti s novými nápadmi a to určite prinesie úžasný zážitok pre našich hostí.“

Château Gbeľany
ǀ Foto: Rudolf Sladkovský
Château Gbeľany
Budúcnosť slovenského gastra tkvie práve v študentoch, takže skúsenosti a podpora, ktoré sa im naskytnú, sú pre nich skutočne nad zlato. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

Kaštieľ je vo svojej podobe unikátom. Takýto formát sa totiž v charizmatickom kaštieli nekoná prvýkrát. Spolupráca a solidarita nie je cudzia majiteľom a ani zamestnancom. Len nedávno tam prebiehala prezentácia a skúška maturantov v podobe obeda. Ako hostí pozvali seniorov z neďalekého domova sociálnych služieb.

Chateau Gbeľany
Nielen kuchári, ale aj skvelý servis. Mladí študenti si budú môcť vyskúšať aj someliérske zručnosti priamo v praxi, v prekrásnom prostredí Château Gbeľany. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

Atmosféra, ktorú len tak nevyčarujete

Degustačná večera sa, rovnako ako minulý rok, uskutoční na očarujúcom nádvorí, kde sa hostia môžu rozprávať, relaxovať a vychutnávať si jedinečnú atmosféru, zatiaľ čo ich budú sprevádzať tóny príjemnej hudby. S nástupom večera sa môžu tešiť na párovanie degustovaných jedál s kvalitným vínom, rozhovory so šéfkuchármi i prezentáciu šikovných študentov, pre ktorých takýto večer znamená zlom v ich kariére.

Château Gbeľany
Degustačná večera bude pretkaná kvalitným vínom, príjemnou hudbou, jedinečnou atmosférou, relaxom a družnými rozhovormi. ǀ Foto: Rudolf Sladkovský

 

Cena za tento luxusný zážitok je 119 € na osobu.

Pre tých, ktorí hľadajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok v krásnom prostredí, je degustačná večera v Château Gbeľany ideálnou voľbou. Zažite s nami večer, ktorý si určite zapamätáte na dlhý čas. Ani my tam nebudeme chýbať.

 

Link na vstupenky a viac informácií TU.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Rudolf Sladkovský

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články