Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč – kulinárske nebo nad Jadranom

 Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč – kulinárske nebo nad Jadranom

Sú reštaurácie, za ktorými sa oplatí vycestovať. Ponúkajúce nielen chuťový pôžitok, ale aj unikátnu atmosféru, výnimočný koncept či inú pridanú hodnotu. Reštaurácia Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, ktorá sa nachádza na vrchole päťhviezdičkového hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa v Chorvátsku, k takým reštauráciám rozhodne patrí. Ponúka jedinečný kulinársky zážitok, ktorý spája tradíciu s inováciou, doslova nebeskú atmosféru a zároveň panoramatický výhľad na Jadranské more. Prijmite od nás pozvanie rovno do nebies a vychutnajte si spolu s nami degustačné menu v reštaurácii Nebo, ocenenej už štvrtý rok po sebe michelinskou hviezdou.

Vychutnávať si to najlepšie z chorvátskej kuchyne v modernom prevedení a mať pritom more ako na dlani? Pozdravy z kuchyne, amuse-bouche, boli výborným navnadením a ochutnávkou chutí, na ktoré ste sa počas večere mohli tešiť.

Destinácia s jedinečným výhľadom a ocenením Michelin

Reštaurácia Nebo sa pýši výnimočnou polohou, ktorú môžeme pokojne považovať za exkluzívnu pridanú hodnotu. Na samom vrchole hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa umožňuje návštevníkom užívať si panoramatický výhľad na Jadranské more. Vďaka tejto strategickej lokalite sa stala obľúbeným miestom nielen medzi domácimi, ale aj medzi zahraničnými turistami. V prípade michelinskej hviezdy, ktorú si Nebo obhájilo už po štvrtý rok, nejde iba o prestíž. Ide o znak kvality a prísľubu chuťového pôžitku a výnimočnej atmosféry.

Názov Nebo –  to nie je len výstižné označenie jej umiestnenia na piatom poschodí hotela Hilton Rijeka, ale predovšetkým označenie úrovne kulinárskeho zážitku, ktorý ponúka. Ukazovateľom je rozhodne aj michelinská hviezda, ktorú získala táto fine dining reštaurácia už štvrtý rok po sebe.

Nebo – siedme, modré i kulinárske

Hneď po príchode vás Nebo privíta vo všetkej svojej paráde – úžasným výhľadom, milým personálom a širokým výberom vín. Elegantný a moderný interiér, ako aj sklenené steny, ktoré otvárajú pohľad na nekonečný horizont, upútajú na prvý pohľad. Celý tento koncept evokuje spojenie medzi nebom a morom, my však ostaneme nohami pevne na zemi a pohodlne sa usadíme na sedačke.

Peter Dandár, riaditeľ Hilton Rijeka: Vymenil výhľady na Dunaj za Jadranské more

Čítať viac >

Kým sa naplno oddáte symfónii chutí, nechajte si na jazyku rozplynúť chuť šumivého vína a amuse-bouche. Kačica s cviklou, pstruh s reďkovkou a špenátom a zrejúci striploin s píniovými orieškami môžu byť predzvesťou iba toho najlepšieho.

Začiatok degustačného menu zahájime šumivým vínom a pozdravmi z kuchyne. Amuse-bouche v podaní Nebo je skvelým začiatkom a prísľubom vydareného večera. 

Spojenie zeme a mora – aj tak by sa dala nazvať jemná istrijská ustrica obalená v chrumkavej tempure, doplnená zamatovou majonézou s infúziou planktónu.
Nakladaná a fermentovaná zelenina, omáčka pripravená zo sušených kostí amberjacka a čerstvé bylinky. Jemnosť, sladkosť, pikantnosť, chrumkavosť – dokonalá rovnováha a komplexnosť na tanieri.

Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč – symfónia chutí a vôní 

Pod vedením šéfkuchára Deniho Srdoča, ktorý je považovaný za jeden z najväčších talentov na chorvátskej kulinárskej scéne, sa reštaurácia Nebo rýchlo zaradila medzi gastronomické poklady krajiny. Srdoč, ktorý má na svojom konte michelinskú hviezdu, je známy svojím dôrazom na detail, kreativitou a využívaním lokálnych surovín. Jeho kuchyňa je dokonalou symfóniou tradičných chorvátskych chutí a moderných kulinárskych techník, ktoré dokážu prekvapiť a potešiť aj tých najnáročnejších hostí. 

Chuť a vôňa čerstvo upečeného chleba, v kombinácii s lahodným maslom, soľou a korením. Jednoduché a dokonalé. Ak vám ho navyše nakrájajú priamo pri stole, praskanie kôrky a mäkkú striedku si vychutnáte ešte o čosi viac.

Za každým úspešným šéfkuchárom je mentor, ktorý videl jeho potenciál

Gabriela Filca má iba 24 rokov, pričom k vareniu či procesu spoznávania jedla, od pestovania až po jeho prípravu na tanieri, pričuchla už v mladom veku. Ako mentor sa jej ujal práve Deni Srdoč, ktorý v nej ihneď spoznal talent a potenciál. Po jeho boku sa postupne vypracovala od pozície junior sous chefa až na pozíciu šéfkuchára Nebo restaurant.

Šéfkuchárka Gabriela Filca toho napriek svojmu mladému veku dokázala veľa. Po boku Deni Srdoča získala skúsenosti, rozvila svoj potenciál a dnes je šéfkuchárkou michelinskej reštaurácie.

Gabriela k nemu vzhliadala a obdivovala nielen jeho zručnosť, ale aj rešpekt k zachovaniu tradícií pri využívaní moderných kulinárskych techník. Dnes tvoria Deni a Gabriela dvojicu, ktorá v kuchyni bok po boku vytvára veľké veci.

Detaily, ktoré za sebou skrývajú príbehy a vzdávajú hold tradíciám, darom prírody či lokálnym remeslám. Aj to sa skrýva za konceptom Nebo restaurant.
Okrem domácich vín ponúka reštaurácia aj vybrané vína z najznámejších svetových vinárskych regiónov, čím poskytuje možnosť objavovať nové a zaujímavé chute.

Čerstvé suroviny, sezónnosť a lokálnosť

Menu reštaurácie Nebo je starostlivo zostavené tak, aby ponúklo zážitok pre všetky zmysly. Na tanieri sa stretávajú čerstvé ingrediencie z miestnych zdrojov, ktoré dodávajú jedlám autentický stredomorský charakter. Hostia môžu očakávať chuťové kombinácie, ktoré sú inovatívne, no zároveň rešpektujúce tradičné recepty. 

Pestrofarebná kombinácia mušlí, lastúr a špargle. Slané chute sú doplnené zemitými, spojené s chrumkavosťou špargle a krémovou, zamatovou omáčkou zo žĺtka.
Hake zabalený v listoch medvedieho cesnaku, doplnený penovou omáčkou z morských ježkov s čili práškom a bylinkovým zeleným olejom.
Jemné, v ústach sa rozplývajúce slavónske jahňacie mäso pečené na drevenom uhlí. Spolu s kapustovou omáčkou, sladkou chuťou skaramelizovanej mrkvy a zamatovou chuťou skaramelizovaného cmaru to bol skutočne pôžitok mnohých chutí.

Menu Nebo restaurant sa pravidelne obmieňa podľa aktuálnej sezónnej ponuky. Vínna karta je rovnako pôsobivá, s dôrazom na lokálne vína, ktoré sú starostlivo vybrané tak, aby dopĺňali jedlá a ešte viac umocňovali celkový zážitok.

Pluma z čierneho slavónskeho prasaťa s restovanou marinovanou hlivou ústricovou. Nechýba ani jarná cibuľka či džem z pomarančov a červenej čakanky.

Nebo – nevyhnutná zastávka pre gurmánov

Reštaurácia Nebo však nie je iba o jedle. Je to miesto, kde sa stretávajú vysoké gastronomické ambície s profesionálnym servisom. Personál je dokonale vyškolený, aby každému hosťovi poskytol nadštandardnú starostlivosť, pričom je premyslený každý detail. Či už ide o odporúčania k jedlu, diskusiu o vínach, alebo jednoduchý úsmev, personál sa postará o to, aby sa každý hosť cítil príjemne. 

A nakoniec sladká bodka, ktorá zabodovala na všetkých frontoch. Svieži dezert s chuťami jabĺk a kefíru bol dokonalým premostením k sladkej časti degustačného menu.
Chuťovo plný dezert z lieskových orieškov, doplnený čokoládou, kávou a karamelom bol perfektným pokračovaním.
Nuž a petit four? Citrónová koláčová lízanka, mrkvové krehké pečivo, makový dezert a čokoládovo-pomarančová pralinka boli už iba čerešničkou na torte.

Reštaurácia Nebo v Rijeke je dôkazom toho, že aj v malom meste sa môžu rodiť veľké gastronomické zážitky. Je to miesto, ktoré by nemal vynechať žiadny milovník kvalitného jedla a výnimočného prostredia. Keďže aktuálne je už v ponuke nové menu, veríme, že čoskoro sa nám opäť naskytne príležitosť zavítať na toto nebeské miesto a pôžitok z degustácie si zopakovať.

Dychberúce prostredie a chody hodné označenia umeleckých diel, v ktorých sa spája vizuálna estetika s dokonalou chuťou a úctou k tradičnej kuchyni. Nebo rozhodne ponúka svojim hosťom cestu na nové vrcholy chorvátskej gastronómie.

Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články