Live Cooking Show v Hoteli Zlatý Kľúčik- degustačný večer na vlne francúzskej filozofie „Art De Vivre“
Dlhodobo sa vracajú späť k tradičným receptúram, aby hosťom ponúkali kvalitu a rozmanité chute z jedál nielen v ich reštaurácii, ale aj prostredníctvom zážitkových večerov, akým je Live Cooking Show. Reč je o nitrianskom Hoteli Zlatý Kľúčik, ktorý dvakrát ročne organizuje degustačné eventy, kde hostia môžu na vlastné oči nahliadnuť za oponu príprav šesťchodovej degustačnej večere pod taktovkou ich šéfkuchára Viliama Beňa a jeho tímu. Šiesty ročník už klope na dvere, a tak sa poďte spoločne s nami pozrieť na to, aké novinky si pre vás tento rok pripravili a čo sa skrýva pod záhadným francúzskym podtitulom „Art De Vivre“.
Hotel Zlatý Kľúčik a degustačný večer
Hotel Zlatý Kľúčik v Nitre je dlhé roky známy svojou gastronómiou a zároveň každoročným organizovaním Live Cooking Show. Ide o niekoľkochodovú, riadenú degustačnú večeru pod taktovkou ich šéfkuchára Viliama Beňa, ktorý pôsobí v hoteli úctyhodných 14 rokov. Event je však zaujímavý aj tým, že prebieha v priestoroch reštaurácie Frenchie Terrasse. Tá disponuje nielen otvorenou kuchyňou, ale aj panoramatickým výhľadom na celú Nitru, čo večeru dodáva náležitú ambientnú atmosféru. Hosť tak môže kedykoľvek nazrieť za oponu celého procesu príprav a vidieť na vlastné oči mnohé technologické a kreatívne postupy, ktoré za normálnych okolností nemá šancu vidieť. Zaujímavosťou je, že každý rok nesie Live Cooking v Hoteli Zlatý Kľúčik iný podtitul, ale tiež nosnú myšlienku. Kým minulý rok mohli hostia zažiť benefičný Live Cooking s podtitulom „Evolúcia“, tento rok sa môžu opäť tešiť na zmenu, pretože organizátori dodali eventu poriadny francúzsky glanc, čo odráža podtitul „Art De Vivre“.
Art De Vivre – ocenenie umenia a sofistikovanosti gastronómie
Hoci ide o abstraktný pojem, tento francúzsky postoj myslenia inšpiroval organizátorov natoľko, aby jednotlivé elementy spojili do jedného celku a opäť priniesli pod nitriansky Zobor štipku francúzskej kultúry, gastronomického umenia i rozmanitosti s akcentom slovenských tradícií a ingrediencií. Vďaka tomu si budete môcť vychutnať tú správne namixovanú fúziu chutí, ktorá vám sprostredkuje nielen skutočne delikátny zážitok z jedla a vína, ale tiež premení obyčajné momenty posedenia za jedným stolom na niečo naozaj výnimočné.
26. apríl 2024 bude preto ideálnou príležitosťou, aby ste spomalili a vychutnali si umenie šéfkuchára Viliama Beňa a jeho tímu. Spoločne vám pripravia 6-chodovú degustačnú večeru plnú sezónnych ingrediencií v priestoroch dizajnovej reštaurácie Frenchie Terrasse. Chýbať nebudú ani prémiové francúzsko-slovenské vína, ktoré budú jednotlivo napárované ku každému chodu od someliéra. Samozrejmosťou bude aj alternatíva nealko párovania.
Live Cooking Show – precítenie zážitku z gastronomického umenia
„Francúzsko je už od nepamäti medzinárodnou referenciou pre vkus, gastronómiu, estetiku, rafinovanosť i eleganciu. A práve Francúzi spájajú tieto elementy pod pojem „Art De Vivre“. Hovorí sa, že ochutnať francúzsku gastronómiu znamená pochopiť „l’art-de-vivre“. Čo znamená umenie žiť, radovať sa zo života, spomaliť, byť v okamihu a vychutnať si lahodné chute jedál v dizajnovom prostredí. A keďže v Hoteli Zlatý Kľúčik už dlhodobo koncepčne prepájame prvky francúzskej kuchyne s tými slovenskými, inšpirovalo nás to natoľko, aby sme tohtoročný šiesty ročník podujatia Live Cooking Show prepojili práve v duchu „Art de Vivre“. Aj prostredníctvom tejto filozofie by sme chceli do Nitry priniesť malé zastavenie sa. Precítenie zážitku z gastronomického umenia. Ale taktiež viac sociálnej interakcie a stretávania sa tvárou v tvár s blízkymi za jedným stolom. Čo v dnešnej digitálnej a uponáhľanej dobe je už, žiaľ, ojedinelým javom,“ vysvetľuje myšlienku degustačného eventu Zuzana Antalová, marketingová manažérka Hotela Zlatý Kľúčik.
6-chodové degustačné menu – čo môžete očakávať?
Gastronomický koncept v Hoteli Zlatý Kľúčik sa primárne zameriava na francúzsky vidiek prepojený so slovenskou tradíciou, čo sa odrazí v každom pripravovanom chode degustačného menu. „Jedlá budú opäť tvorené zložitými technologickými postupmi s využitím kvalitných, lokálnych a hlavne sezónnych surovín v spolupráci s regionálnymi dodávateľmi, keďže základom našej filozofie je ponúknuť hosťom nezabudnuteľný zážitok z gastronómie,“ vysvetľuje šéfkuchár Viliam Beňo. „Musím vyzdvihnúť, že všetky produkty, ktoré dostane hosť naservírované na tanieri, budú opäť z našej produkcie a vyrábané priamo u nás v kuchyni. Či už je to chlieb, maslo, rôzne druhy solí, cestoviny, všetko je vždy vyrobené našimi rukami, keďže hlavným cieľom je ľuďom nepredať iba jedlo, ale tiež nezabudnuteľný zážitok s kvalitným servisom, na ktorý len tak nezabudnú,“ dodáva šéfkuchár.
Vychutnajte si Live Cooking Show aj vy!
Pozývame vás vychutnať si medzinárodnú gastronómiu spárovanú s vínami výnimočných ročníkov. Popri sledovaní príprav a degustovaní jednotlivých chodov si dokonca budete môcť vypočuť živé vystúpenie pianistu. Večerom vás bude sprevádzať ostrieľaná televízna moderátorka Katarína Jesenská. Katarína si taktiež dlhodobo tyká s gastronómiou a pred časom dokonca vydala kuchársku knihu.
Vstupenky si môžete zakúpiť:
- na webe: www.zlatyklucik.sk
- e-mailom: [email protected]
- telefonicky: +421 910 367 400
Cena vstupenky s párovaním vín: 129 €/osoba
Cena vstupenky s nealko párovaním: 129 €/osoba
Text: Hotel Zlatý Kľúčik
Fotografie: archív kávičkári.sk