Bestseller Cesta kávy sa dočkal rozšíreného vydania

 Bestseller Cesta kávy sa dočkal rozšíreného vydania

| Foto: archív Coffeein

Kniha Cesta kávy od Petra Szabóa, zakladateľa a majiteľa slovenskej pražiarne kávy COFFEEIN, je unikát, ktorý by nemal chýbať v knižnici žiadneho gurmána. Peter Szabó je skúsený pražiar, ktorý sa profesionálne venuje káve už viac než desať rokov.  Jeho cesta sa začala e-shopom s výberovou kávou v roku 2011. V roku 2015 otvoril vlastnú pražiareň v rodnom meste Šahy, kde dnes mesačne upražia až 6 ton kávy. Dnes v COFFEEIN pracuje desať ľudí a značka sa dynamicky rozvíja.

Peter Szabó, Coffeein
Za dynamicky rozvíjajúcou sa značkou kávy Coffeein stojí majiteľ a pražiar Peter Szabó. V tieto dni prichádza na pulty kníhkupectiev rozšírené vydanie bestselleru Cesta kávy z jeho dielne z roku 2016. ǀ Foto: Ondrej Bobek

Príbeh, ktorý písal aj Petrov život

Peter je známy tým, že rád osobne objavuje pestovateľské krajiny a stretáva sa s farmármi, ktorí vyrábajú kávu od základu. Zdôrazňuje, že každý pražiar by mal aspoň raz navštíviť pestovateľskú krajinu, aby lepšie pochopil proces od zberu čerešní až po praženie. Vytvára si pevné priateľské vzťahy s farmármi, čo umožňuje spätnú väzbu o chuťových preferenciách zákazníkov a pomáha tak farmárom vylepšovať spracovanie.

peter szabó coffein
V roku 2015 nám Peter v rozhovore prezradil, že sa k praženiu dostal cez svoj kávový e-shop a zaujímavý obchodný priestor v Nitre. Odvtedy prešiel obrovskú cestu nielen v rámci biznisu, ale aj kávových znalostí. Tie pretavil aj do knihy, kde ponúka pohľad aj na jeho cesty po plantážach. | Foto: Ondrej Bobek

Jeho prístup k podnikaniu je postavený na kvalite, čerstvosti a priamom obchode s farmármi (direct trade). Rád posúva hranice kávového poznania a stále nachádza nové fascinujúce fakty v tejto oblasti. Práve táto vášeň a skúsenosti sa pretavili aj do knihy. Tá podrobne mapuje celý proces výroby a zároveň prináša osobné príbehy ľudí zo sveta kávy.

Cesta kávy a jej rozšírené vydanie

„Cesta kávy je moja prvá kniha, ktorú som pôvodne vydal v roku 2016.  Mapuje cestu kávy z farmy až do šálky. Odvtedy ubehlo takmer 10 rokov a káva aj moja vlastná cesta sa posunuli o obrovský kus dopredu,“ tvrdí Peter Szabó.

Novinka na pultoch kníhkupectiev. Po úspešnom prvom vydaní vydáva Peter Szabó druhé, rozšírené vydanie knihy Cesta kávy. | Foto: archív Coffeein

Nové vydanie prináša väčší formát, o 50 strán viac obsahu a ešte hlbší pohľad do sveta kávy. Je rozšírené o kapitoly o metódach spracovania a príbehoch farmárov, s ktorými sa Peter osobne stretáva na ich farmách po celom svete.

Gastrolove

Gastrolove búra mýty a stavia na tom najdôležitejšom. Na pohostinnosti

Čítať viac >

„Kniha je zároveň interaktívna – pretože platí, že raz vidieť je viac než stokrát počuť. Na stránkach nájdete množstvo QR kódov, ktoré vás prenesú priamo na farmy, do pražiarne alebo k procesom spracovania a prípravy kávy formou videa,“ dodáva Peter.

Kniha nie je len príbehom o zrnkách – je to príbeh o ľuďoch,  prírode a vášni, ktorá spája nás všetkých kávičkárov.

 

Cesta kávy kniha Coffeein
Kniha Cesta kávy ponúka hlbší pohľad na spracovanie kávy, množstvo osobných skúseností autora z ciest po pestovateľských oblastiach a interaktívne QR kódy s videami, ktoré dávajú čitateľom možnosť doslova vidieť, čo sa deje za scénou výroby kvalitnej kávy. | Foto: archív Coffeein

 

Táto kniha je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú spoznať svet kávy nielen ako produkt, ale aj ako živý príbeh ľudí, prírody a vášne, ktorá spája milovníkov kávy po celom svete.

Knihu kúpite aj na e-shope Coffeein.

 

Text: Simona Budinská

Foto: archív Coffeein a Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články