Jesenný brunch v RIVERBANK Restaurant – krásna nedeľa pre celú rodinu

| Foto: Ondrej Bobek
Aj tmavšie jesenné dni môžu zažiariť! Čo môže byť lepšie, ako stráviť nedeľné popoludnie pri skvelom jedle a v malebnej atmosfére s výhľadom na Dunaj? RIVERBANK Restaurant znovu štartuje najobľúbenejšie bratislavské brunche v Bratislave pod taktovkou šéfkuchára Jaroslava Žídeka.

Jesenný brunch v Bratislave v RIVERBANK Restaurant
Každú nedeľu od 12.00 do 15.00 sa v Riverbank Restaurant môžete tešiť na výber sezónnych chutí a vôní, ktoré prinesú pohodlie jesenného obdobia. „Myslím, že pre každé ročné obdobie mám v sebe istú dávku vášne. Jesenné ingrediencie sú pre mňa vždy výnimočné, pretože majú svoje jedinečné charaktery. Či už je to klasika v podaní pečenej kačky s lokšami, alebo pečené teľacie na koreňovej zelenine. Ako milovník sladkého iste odporúčam orechovú tortu a voňavé štrúdle. No a, samozrejme, šúľance, tie musia byť,“ prezrádza nám ponuku sám šéfkuchár Žídek.

Pri otváracom brunchi tejto jesene sme mali možnosť byť aj my z redakcie Kávičkári. A to rovno v dvoch rôznych zloženiach – ako veľká rodina v podobe dvoch manželov a troch malých detí, ale aj ako pár. Hneď pri vchode do miestnosti nás uvítala milá hosteska a detičky hneď zahliadli detský kútik so šikovnou animátorkou, kde neskôr strávili príjemné nedeľné popoludnie.

Samozrejme, jedlo po príchode dostalo prednosť a po usadení čašníkom sme sa vybrali preskúmať ponuku. Od predjedál, šalátov cez polievku, hlavné jedlá i grilované špeciality. Výber, ktorý nepotrebuje ohurovať exotikou, ale naopak. Zostavený tak, aby sa najedlo dieťa, vyberavá mama, menej náročný otec i starí rodičia. Ale aj tak, aby si dvojica zaľúbencov užila efektné spojenie chutí a mohla si medzi sebou ochutnať jedlo.



Ponuka skutočne pre všetkých
Čo ma extrémne teší, brunch v RIVERBANK Restaurant citlivo pristupuje aj k intolerantným osobám. Alergény sú pekne spísané pri každom jedle, rovnako je extra vypísaná i vegan ponuka. Kto má záujem, môže sa u obsluhy informovať o bezlepkových možnostiach. Ja som sa už tradične tešila na bezlepkové lokše, ktoré som si vychutnala s kačicou na červenej kapuste. K nim pohár frizzante alebo dobrého vína od someliéra a máme na stole jeseň ako báseň.

I dezerty pohladili. Potešila prirodzene bezlepková zamatová roláda i panna cotta, najmenšie dieťa sa zas potešilo bobuľovému ovociu, ktoré od pozornej obsluhy dostalo pred seba v miske ako bonus.


Atmosféra hotela i samotnej reštaurácie je fascinujúca. O to viac, keď ju podčiarkne živá hudba. Počas našej návštevy sa miestnosťou niesli príjemné klavírne tóny, čo dodalo nedeľnej atmosfére tu pravú iskričku. „Osobne verím, že jedlo a hudba idú ruka v ruke a vytvárajú nezabudnuteľné momenty,“ s úsmevom povedal Jaroslav.

A ako nám neskôr v osobnom rozhovore prezradil riaditeľ Leo Cyrzyk, hudba sa bude počas nedieľ obmieňať. Od menších hudobných zoskupení cez overený klavír až po príjemných dídžejov, ktorí sú momentálne veľmi trendy. „Veľmi sa teším aj na advent, keď naše brunche dotvoríme ešte o čosi viac. Ale to vám prezradím až neskôr,“ tajomne nám povedal riaditeľ Grand Hotela River Park Leo Cyrzyk.


Koľko stojí brunch v RIVERBANK Restaurant?
Čo nás naozaj milo prekvapilo, je to, že menu je naozaj cenovo dostupné. Máte v ňom silné bufetové stoly, welcome drink, parkovanie i starostlivosť o detičky. Brunchové menu je rozdelené na:
– 59 EUR / dospelá osoba
– 29 EUR / deti od 6 do 12 rokov
– Deti do 6 rokov majú vstup zdarma.
Rezervovať si svoje miesto a zažiť nedeľu plnú chutí, pohody a skvelej atmosféry v RIVERBANK Restaurant môžete tu: (https://shorturl.at/IxNnE)

Text: Simona Budinská
Foto: Ondrej Bobek, Dominika Noskovičová